İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yarın ve çarşamba günü, özellikle gece ve sabah saatlerinde görülebilecek buzlanmaya karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.
İstanbul'da halen aralıklarla karla karışık yağmur, yüksek yerlerde ise kar şeklinde devam eden yağışın, akşam saatlerinden sonra tüm kentte kar yağışına dönüşeceğini kaydetti.
Kar yağışının bu geceden itibaren ve yarın aralıklı devam edeceğini belirten Yıldırım, 31 Aralık Çarşamba günü ise karın yerini tekrar karla karışık yağmura bırakacağını dile getirdi.
Rüzgarın poyrazdan kuvvetli eseceğini de ifade eden Meteoroloji Bölge Müdürü Yıldırım, kar yağışının 1 Ocak Perşembe günü ise İstanbul'da etkisini kaybedeceğini, 2 Aralık Cuma gününden itibaren sıcaklıkların hissedilir derecede artmaya başlayacağını söyledi.
Hava sıcaklıklarının yarın en düşük 0 (Sıfır), en yüksek 3 derece, Çarşamba günü 1-4 derece, Perşembe günü ise 2-7 derece olacağını kaydeden Yıldırım, ''Yarın ve Çarşamba günü, özellikle gece ve sabah saatlerinde görülebilecek buzlanmaya karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir'' dedi.
DÜZCE-AKÇAKOCA KARA YOLUNDA ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR
Kar yağışı nedeniyle D-655 Düzce-Akçakoca kara yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Edinilen bilgiye göre, Düzce'yi Zonguldak'a bağlayan Akçakoca kara yolu Tepeköy, Şifalısu ve Kabalak mevkilerinde yoğun kar yağışı etkili oluyor.
Ulaşımın güçlükle sağlanması nedeniyle Karayolları ekiplerince tuzlama ve yol açma çalışmaları aralıksız yürütülüyor.
Bölge trafik ekipleri Boğaziçi ve Şifalısu mevkileri ile Akçakoca sapağında zincirsiz araçları durdurarak geçiş izni vermiyor.
Öte yandan, kara yolunun çevresindeki köylülerin, yolda kalan araç sürücülerine traktörleriyle 50 ile 100 YTL arasında kurtarma hizmeti verdiği gözlendi.
ŞANLIURFA'DA ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI VE SİS NEDENİYLE ANADOLUJET'İN ANKARA-ŞANLIURFA SEFERİ KARŞILIKLI OLARAK İPTAL EDİLDİ
Şanlıurfa'da etkili olan kar yağışı ve sis nedeniyle Anadolujet'in Ankara-Şanlıurfa seferi karşılıklı olarak iptal edildi.
Ankara'dan saat 15.50'de havalanması planlanan Anadolujet'e ait ''TK 972'' sefer sayılı Ankara-Şanlıurfa uçağı, GAP Havaalanı'nda görüş mesafesinin 1 kilometrenin altına düşmesi nedeniyle yapılamadı.
Bu arada, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinden havalanan ve 193 hacının bulunduğu THY'ye ait uçak da Şanlıurfa yerine Gaziantep'e yönlendirildi.
PEGASUS HAVA YOLLARI'NIN ANKARA-DİYARBAKIR UÇAĞI MARDİN'E İNDİ
Diyarbakır'da olumsuz hava koşulları nedeniyle hava ulaşımı aksıyor.
Alınan bilgilere göre, Diyarbakır'da öğleden sonra başlayan kar yağışı nedeniyle Ankara-Diyarbakır seferini yapan Pegasus Hava Yollarına ait yolcu uçağı, olumsuz hava koşulları nedeniyle Mardin'e yönlendirildi. Uçak Mardin'e iniş yaptı.
Yetkililer, piste kar temizleme çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, olumsuz hava koşullarının devam etmesi halinde akşam yapılması planlanan uçak seferlerinin de iptal edilebileceğini söylediler.
HACILARI TAŞIYAN THY UÇAĞI, KAR YAĞIŞI VE SİS NEDENİYLE ŞANLIURFA YERİNE GAZİANTEP'E İNDİ
Hacıların bulunduğu Türk Hava Yolları (THY) uçağı, kar yağışı ve sis nedeniyle Şanlıurfa yerine Gaziantep'e indi.
Suudi Arabistan'ın Cidde kentinden havalanan ve içinde 193 hacının bulunduğu Türk Hava Yolları'na ait uçak, kötü hava şartları yüzünden Şanlıurfa'ya inemedi. Uçak, Gaziantep'e yönlendirildi.
Şanlıurfalı hacıları taşıyan Türk Hava Yolları'na ait uçak, Gaziantep Hava Limanı'na sorunsuz bir şekilde iniş yaptı.
THY yetkilileri, özel otobüslerle hacıları Gaziantep'ten Şanlıurfa'ya gönderdi.
HABER 7 - 29 ARALIK 2008 PAZARTESİ







