İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:55 Akşam19:59 Yatsı21:28 İmsak04:30 Güneş06:05 İşrak06:45 Öğle13:07
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 22°C Nem %47
Türkçe
14 Şevval 1445 23 Nisan 2024 Salı
14 Şevval 1445
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
19:59
Yatsı
21:28
İmsak
04:30
Güneş
06:05
İşrak
06:45
Giriş Yap

Alzheimer’dan korunmak için...

04.10.2018    |

Zaman zaman hepimiz arabamızı nereye park ettiğimizi unutuyoruz. Özellikle kafamız meşgul olduğunda bir miktar unutkanlık normaldir. Fakat unutkanlığınız bu masum belirtiden çok daha fazla ise Alzheimer hastalığına karşı dikkatli olmanız gerekir!

Zamanla beyin fonksiyonlarının kaybıyla oluşan Alzheimer; davranış, hafıza ve düşünme ile ilgili sorunlara neden olan bir çeşit demans yani halk dilinde bunama olarak adlandırılır. Alzheimer hastalığında genellikle semptomlar yavaş yavaş gelişir, zaman içerisinde kötüleşir ve sonrasında günlük normal aktivitelerinize müdahale edebilecek kadar şiddetli hale gelir.

GÜNLÜK İŞLER AKSAR
Özellikle yeni öğrenilen bilgilerin unutulması ve hatırlamak için tekrar tekrar sorulması Alzheimer'in kısa süreli olarak hafızayı saklayan beynin bir kısmına saldırmasıdır. Hastaların birçoğu günlük işlerini devam ettirmek, tamamlamak konusunda zorluk yaşar ve günlük yaşamda devam ettirdikleri aktiviteleri bozulur. Günlük hayatta kolaylıkla yaptığımız ev işlerinde, yemek pişirmede ve hatta hobileri bile yapmakta zorluk yaşanır.

ASOSYALLİK GELİŞİR
Sosyal aktivitelerden uzaklaşarak asosyal bir birey haline gelirsiniz. Hiçbir şeyden zevk alamaz hale gelir, bunalımlı, üzgün, korkulu veya endişeli olabilirsiniz. Böylelikle Alzheimer hastalığı, kişiliğinizde ve ruh halinizde değişikliklere neden olur ve insanlarla olan etkileşiminizi de olumsuz yönde etkiler. Hastalığı önlemenin temel şartı, zihni ayakta tutmaktır.

Rush Üniversitesi'nde araştırmacıların ortaya koyduğu bir araştırmaya göre satranç oynama, bulmaca çözme ve okuma gibi zihni canlı tutan faaliyetlerle meşgul olan insanların, bu türden faaliyetlerle uğraşmayan diğer insanlara göre Alzheimer hastalığından iki kat daha fazla korunduklarını tespit etmişlerdir.

Sabah / Dr. Halit Yerebakan

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close