İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:08 İkindi16:53 Akşam19:54 Yatsı21:22 İmsak04:37 Güneş06:10 İşrak06:50
Hava - Hava durumuHafif Yağmurlu 14°C Nem %79
Türkçe
10 Şevval 1445 19 Nisan 2024 Cuma
10 Şevval 1445
İşrak
06:50
Öğle
13:08
İkindi
16:53
Akşam
19:54
Yatsı
21:22
İmsak
04:37
Güneş
06:10
Giriş Yap

Yenilenebilir enerji tercihi ön planda

21.03.2019    |

Çevre Bilinci ve Çevre Koruma temalı araştırma kamuoyuna açıklandı. Araştırma, çevre sorunları, çevre konusunda öncelikler, iklim değişikliği ve enerji konularında sorular ile Türkiye’nin meseleye bakış açısını yansıtıyor. Araştırmaya göre, Türkiye’de en çok dert edilen çevre sorunu hava kirliliği.

Çalışma “özellikle hava kirliliğinin toplumun en çok arttığını düşündüğü sorun olarak ön plana çıktığını” gösteriyor. Hava kirliliği yüzde 16 ile insanların çevre sorunu deyince aklına ilk gelen başlık. Hava kirliliği aynı zamanda yaşadığımız yerde hayatımızı en çok etkileyen sorun olarak ifade ediliyor. Altyapı Sorunları ve Çevre Kirliliği de yine aynı şekilde insanların hem ilk aklına gelen hem de yaşamlarını etkilediklerini düşündüğü öncelikli sorunlar arasında.

Aynı zamanda, toplum kalkınma için hava kirliliğine katlanmak istemiyor. “Ekonomik kalkınma için fabrika bacalarından çıkan dumana, hava kirliliğine katlanmak gerekir” şeklindeki soruya, yüzde 68’i bu yargının yanlış olduğunu ifade ediyor.

Güneş ve rüzgar önceliklendirilmeli

Araştırma kapsamında çevre konusunda öncelikler ve görüşler de soruluyor. Bu kapsamda toplumun yüzde 69’u çevre kirliliğinin nedeni olarak büyük şirketlerin kaynakları sınırsız kullanmaları olduğunu ve yüzde 89’u çevreyi kirleten şirketlere daha caydırıcı ceza verilmesi gerektiğini düşünüyor.

Güneş, rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının tercih edilmesi” toplumun yüzde 85 ile en öncelikli gördüğü konu. Diğer hiçbir konuda Türkiye ortalamasından daha yüksek bir cevap vermemiş olan ev kadınlarının en öncelikli gördüğü konu da yüzde 82 oranıyla yine yenilenebilir enerji.

Toplumun yaşadığı yerin yakınına yapılmasını istediği enerji santrali ise güneş santralleri. Toplumun yüzde 70.5’i güneşi öncelikli tercih olarak ifade ederken, sadece 1.6sı bu santrallere karşı çıkacağını ifade ediyor.

İklim değişikliği öncelikli çevre sorunları arasında kendine yer bulmamasına rağmen, doğrudan sorulduğunda insanların yüzde 75’inin iklim değişikliğinden endişeli olduğu ortaya çıkıyor. Toplumun yüzde 87’si yine iklim değişikliğinin yaşandığını ifade ediyor.

Dünya

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Dünyadan Salavatlar
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Dünyadan Salavatlar
Dünyadan Salavatlar Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close