Ağrı ve civarında etkili olan soğuk hava nedeniyle Murat Nehri tamamen dondu. Ağrı’da hava sıcaklığının eksi 30’lara kadar düşmesi, Murat Nehri’nin tamamen donmasına neden oldu. 100. Yıl Mahallesi’nde oturan vatandaşlar köprü ile mahalle arasındaki 1 kilometrelik yolu kısaltmak amacıyla buz tutan nehir üzerinde yürüyorlar.
SİVAS BUZ KESTİ
Sivas’ta hayatı durduran soğuk havayla birlikte ilk ve orta dereceli okullar 2 gün tatildi. Gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 24 dereceye kadar düştüğü Sivas’ta, bazı araçlar park edildikleri cadde ve sokaklarda buz tuttu.
Hafta sonunda Sivasspor’la Sivas’ta karşılaşan Trabzonspor’da, 11 oyuncuda buz ısırması vakası meydana geldi. Trabzonspor kulüp doktoru “Müdahale edilmeseydi bazı futbolcuların kulakları kopabilirdi” açıklamasını yaptı.
Sivas’ta amatör ligde oynanan bir maçta soğuk hava nedeniyle futbolculardan Muhammed Demir’in sağ elindeki 3 parmağı dondu. Buna rağmen maça devam ederek bir de gol atan Demir, maçın ardından tedavi altına alındı.
Soğuk hava nedeniyle göl, dere ve ırmakların buz tuttuğu Sivas’ta, çeşmeler de dondu. Bazı evlerin doğal gaz bacalarının da donduğu kentte, vatandaşlar zorunlu olmadıkça cadde ve sokaklara çıkmamayı tercih ediyor.
SON 47 YILIN SOĞUK REKORU
Amasya’da eksi 19 dereceyle son 47 yılın en soğuk gecesi yaşandı. Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, gece en düşük sıcaklığın eksi 19.7 derece olarak ölçüldüğünü söyledi. “Amasya 1961 yılından bu yana en soğuk kış gecesini yaşadı” diyen Vali Lekesiz, son günlerdeki yağışların yer altı sularının beslenmesi açısından olumlu olduğunu bildirdi.
Kayseri’de eksi 33 dereceyi bulan soğuklar nedeniyle kent merkezinde yüzlerce kombinin donduğu için çalışmadığı bildirildi.
KAYSERİ -33 DERECE, KOMBİLER DONDU
Kayseri’de hava sıcaklığı gece eksi 33 dereceye kadar düştü. Kayserigaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, bugün Alo 187 doğal gaz ihbar hattına kombilerin çalışmadığına ilişkin yüzlerce şikayet telefonu aldıklarını söyledi.
SU VE KANALİZASYON ŞEBEKELERİ DONDU
Soğuk hava nedeniyle Ardahan’da su ve kanalizasyon şebekelerinin donduğu bildirildi. Ardahan Belediye Başkan Vekili Zafer Yılmaz, soğuk havanın bölgede yaşamı zorlaştırdığını belirterek, bir çok ev ve iş yerinde şebekelerin donarak zarar gördüğünü kaydetti.Öte yandan, birçok aracın yakıt deposu da soğuktan dondu. Sürücülerin araçlarını güçlükle çalıştırabildiği gözlendi.






