Kadir Topbaş, "Bir yerden bir yere gitmek istiyorsun, aracınızı sorguluyorsunuz, hangi istikametten gitmeniz gerektiğini buluyorsunuz. Böylece, trafik daha rahatlayacak" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Turkcell işbirliği ile hazırlanan proje dünyada da bir ilk. Sistemle, İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu 175 noktaya yerleştirilen sensörler, trafikte tespit edilen görüntüleri anında cep telefonu ekranına gönderecek.
'Trafik' yaz 1530'a gönder
Cep telefonu ekranından İstanbul trafiğini görmek için yapmanız gereken tek şey "IBBCEPTRAFIK" yazıp 1530'a göndermek. Sistemleri, 'java' uyumlu olan bütün cep telefonları ile seyahat sürenizi bile hesaplamak mümkün.
Mesaj gönderildiğinde uygulamanın linki otomatik olarak cep telefonuna gelecek. Gönderilen linke tıklanarak "İBB Cep Trafik" uygulaması cep telefonlarına indirilebilecek.
Uygulama bir kere telefona kurulduktan sonra kolaylıkla kullanılabilecek ve programın ana menüsünden "trafik kameraları", "yoğunluk haritası" ya da "seyahat süreleri" seçeneklerinden biri seçilebilecek.
Daha sonra İstanbul haritası üzerinde telefonun yön tuşlarıyla gezerek istenilen nokta kolayca seçilebilecek ve o noktadaki görüntü ve bilgilere ulaşılabilecek.
İstanbullular uygulamaya mart ayına kadar GPRS üzerinden ulaşabilecek. Mart ayından itibaren yıl sonuna kadar abone olanlara ilk 3 ay bağlantı ücretsiz olacak. 3 aydan sonra aylık 5 YTL olacak abonelik bedelinin yüzde 25'ini de İstanbul Büyükşehir Belediyesi alacak.






