Başörtüsünün üniversitelerde serbest olmasını sağlayan Anaysa değişikliğini hazmedemeyen ve YÖK Başkanı'nın başörtüsü konusundaki çağrılarına kulak tıkayan Üniversitelerarası Kurul, YÖK Başkanı Özcan'ı istifaya davet etti.
Bildiride, YÖK Başkanı Özcan'ın son dönemde rektörlere yönelik olarak sık sık soruşturmadan sivil amirliğinden söz ederek baskı yapmaya çalıştığı savunuldu.
Prof. Akaydın, Prof. Özcan'ın "Türk üniversitelerini temsil edemez konuma geldiği"ni belirterek, şu nedenlerle istifaya davet etti:
- Başkan olduğundan bu yana başta Yükseköğretim Kurulu olmak üzere tüm yüksek öğretim kurumlarında uyumlu ve verimli bir çalışma ortamı yaratmak yerine, yeni sorunlar yaratması
- Göreve geldiği günlerde ifade ettiği özgürlük ortamının tam tersine merkeziyetçi ve otoriter bir durumun ortaya çıkmasına sebep olması
- 'Cumhuriyetin temel nitelikleri kişi hak ve özgürlüklerinin sınırlanmasına gerekçe gösterilemez' gibi sözlerle kişi hak ve özgürlüklerine sanki Cumhuriyetin temel nitelikleri engelmiş gibi asla kabul edilemeyecek ifadeler kullanması.






