Birbirinden farklı alanlarda bilgilendirici ve öğretici etkinlikler düzenlemeyi ilke edinen Asfa Eğitim Kurumları, yaşamın her alanında var olan matematiği ilköğretim öğrencilerine sevdirmek amacıyla gerçekleştirdiği Matematik Olimpiyatının II. sini düzenliyor.
29 Mart 2008 tarihinde yapılacak 2. Matematik Olimpiyatı için son başvuru tarihi 21 Mart 2008.. İstanbul’daki ilköğretim okullarının 6. , 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katılabileceği Matematik Olimpiyatı'nda, öncelikli olarak zor ders olarak bilinen matematiği sevdirmek amaçlanıyor.
Birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye fotoğraf makinesi ve üçüncüye ipod hediye edilecek olan yarışmada, dereceye giren öğrencilerin rehber öğretmenlerine ve okullarına da ayrıca, plaket ve katılım belgesi verilecek.
2. Matematik Olimpiyatının sonuçları, 04 Nisan 2008 Cuma günü saat 10.00’da açıklanacak. Ödül töreni ise 19 Nisan Cumartesi günü Asfa Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. "Sayılar ve formüller oyuncağım, bu olimpiyatın birincisi benim" diyorsanız, katılımın ücretsiz olduğu sınav ile ilgili bilgi ve katılım formuna
www.asfa.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
AKRA FM