İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Yatsı21:37 İmsak04:18 Güneş05:56 İşrak06:37 Öğle13:06 İkindi16:56 Akşam20:05
Hava - Hava durumuSis 14°C Nem %99
Türkçe
21 Şevval 1445 29 Nisan 2024 Pazartesi
21 Şevval 1445
Akşam
20:05
Yatsı
21:37
İmsak
04:18
Güneş
05:56
İşrak
06:37
Öğle
13:06
İkindi
16:56
Giriş Yap

Akgünlük sakızı ve bilinmeyen faydaları

16.04.2024    |

Günlük ağacından elde edilen ve sakızlar arasında çok tercih edilen Akgünlük sakızı, insan vücuduna birçok fayda sağlar. İşte Akgünlük sakızı ve bilinmeyen faydaları...

Akgünlük bitkisinden elde edilen birçok ürün vardır ve bu ürünler, günlük hayatta kullandığımız ve faydasından habersiz olduğumuz ürünler arasındadır. Bu bitkiyi aktarlardan temin edebilirsiniz.,

Akgünlük ağacı nerede yetişir?

Akgünlük ağacı, genellikle Kuzey Afrika ve Hindistan'da yetişir. Ülkemizde ise özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilen ve boyları 8 metreye kadar ulaşabilen küçük ağaç türleridir. Sağlam bir yapıya sahip olan akgünlük ağacı, uzun ömürlüdür ve özellikle gövdesine dokunulduğunda aleorezin denilen reçineye benzer bir madde yaymasıyla dikkat çeker. Akgünlük bitkisi, bu ağaçlardan elde edilen reçineden yapılan bir tür sakızdır.

Akgünlük sakızı neye iyi gelir?

Sağlıklı bir bitki olan günlük sakızı, geleneksel tıpta yaygın olarak kullanılmaktadır. Ak Günlük faydaları arasında mide yaralarını iyileştirici, balgam söktürücü, kuvvet verici, öksürük giderici, saç hastalıklarını tedavi edici, astım ve romatizmal hastalıkları düzenleyici etkileri yer almaktadır.

Akgünlük sakızının faydaları

Cilt sağlığını korur: 

Akgünlük bitkisi, cilt üzerinde oldukça faydalı etkileri olan bir bitkidir. Deri iltihabı ile cilt yaralarının tedavisinde çok uzun yıllar boyunca kullanılmıştır ve hala kullanılmaktadır. Cildi kurumuş olan ve gerilen kişilerin cildine eski sağlığını geri kazandırırken kırışık oluşumunun önüne geçmeye de çok yardımcı olur.

Kanseri önlemeye yardımcıdır:

Akgünlük bitkisinin kanser tedavisinde çok önemli bir yeri vardır. Enflamasyon ve şişmeye neden olan bağışıklık sisteminin tepkilerini durdurmaya yaramasının yanında, anti enflamatuar etkileriyle de ağrıyla savaşan potansiyel bir kanser tedavisidir. Akgünlük çok kaliteli bir ağrı kesicidir aynı zamanda. Akgünlük, bilhassa prostat kanseri üzerinde çok iyi sonuçlar vermektedir. Bazı yapılan araştırmalarda kanserli hücrelerin dağılmasını engellediği de gözlemlenmiştir. Yan etkilere neden olan çok fazla ilaç vardır. Bunlar yerine yüzyıllardır doğal bir şekilde kullanılan akgünlük iyi bir şifa kaynağıdır.

Solunum yolu enfeksiyonlarını giderir:

Akgünlük bitkisi, sinüs kanallarında ve solunum yollarında oluşan enfeksiyonları onarır. Soğuk algınlığı, grip gibi bazı hastalıkların neden olduğu öksürük ile boğaz ağrısı belirtilerini hızlı bir şekilde iyileştirir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir:

Bağışıklık sistemi vücudumuzun en önemli noktalarından bir tanesidir. Bağışıklık sistemi çeşitli hastalıklarla savaşmak için devamlı olarak antikorlar üretir. Fakat bazen bu işlevin aksadığı olur ve organları oluşturan sağlıklı dokular da dahil birçok (kendi vücut dokuları da dahil) antikor meydana gelebilir. Bu da bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olur ve hastalıklar doğar. Yapılan birçok çalışma akgünlük bitkisinin insandaki bağışıklığı kuvvetlendirdiğini kanıtlamıştır.

Nasıl kullanılır?

Akgünlük bitkisi, ezilip toz haline getirilebilir.

Suyla birlikte yutulabilir.

Su ya da içeceklere karıştırılarak içilebilir.

Tablet şeklinde satılanlar günde 3 kez tok karna tüketilebilir.

Kabuğu tonik ve tatlı olarak da kullanılabilir.

Cilde fayda sağlaması için üretilmiş kozmetik ürünlerde, sabun, parfüm ve kremlerde kullanılabilir.

Akgünlük bitkisi aktarlardan edinilebilir.

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Konferanslar
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Konferanslar
Konferanslar Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close