İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:58 Akşam20:10 Yatsı21:44 İmsak04:09 Güneş05:50 İşrak06:31 Öğle13:06
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 17°C Nem %68
Türkçe
25 Şevval 1445 4 Mayıs 2024 Cumartesi
25 Şevval 1445
Öğle
13:06
İkindi
16:58
Akşam
20:10
Yatsı
21:44
İmsak
04:09
Güneş
05:50
İşrak
06:31
Giriş Yap

Hâcer Muhterem Coşan adına Urfa ve Kilis’te meyve bahçeleri kuruluyor

21.04.2024    |

Hâcer Muhterem Coşan adına sevenleri ve çevre dostları tarafından bağışlanan meyve fidanları Şanlıurfa ve Kilis’te toprakla buluşturuluyor. Çiftçilere Hayat Olsun projesi kapsamında çiftçilere dağıtılan 10 bini aşkın Antep fıstığı ve zeytin fidanının dikimi ay sonuna kadar tamamlanacak.

Geçtiğimiz aylarda dâr-ı bekâya irtihal eyleyen Hâcer Muhterem Coşan adına, sevenleri tarafından oluşturulan meyve bahçeleri için fidan dikim töreni, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği’nin (ÇEKUD) organizasyonunda 20 Nisan 2024 Cumartesi günü Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde gerçekleştirildi.

“Çiftçiye Hayat Olsun” meyve fidanı projesi kapsamında gerçekleştirilen fidan dikim törenine yoğun bir katılım gerçekleşti. 

5 bin çiftçiye 1 milyon meyve fidanı dağıtıldı

Çiftçiye destek olmak, atıl arazileri meyve fidanlarıyla buluşturmak ve ülke ekonomisi için katma değer oluşturmak amacıyla 2021 yılında Çiftçiye Hayat Olsun projesini başlattıklarının altını çizen ÇEKUD Başkanı Prof. Dr. Eyüp Debik, “Çitçilerimize Antep fıstığı, zeytin, ceviz, badem gibi meyve fidanları hediye ederek dikilmesini sağlıyoruz. Proje kapsamında bugüne kadar 5 bine yakın çiftçimize 1 milyona yakın meyve fidanı dağıttık” diye konuştu. 

Siverek’te ve Kilis’te 10 bin meyve fidanı toprakla buluşacak

Çevre dostlarıyla Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde anlamlı bir etkinlikte bir araya geldiklerini kaydeden Debik, “Çiftçilerimiz için yeni meyve bahçeleri oluşturmak amacıyla bugün yine Siverek’te doğa dostlarıyla birlikteyiz. Anlamlı olan bu etkinlik kapsamında 13 Kasım 2023’te Hakk’ın rahmetine kavuşan merhume Hâcer Muhterem Coşan Hanımefendi’yi yâd etmek amacıyla adına meyve bahçeleri oluşturuyoruz. Başta Tekirdağ Çerkezköy’deki sevenleri olmak üzere ülkemizin dört bir yanından merhume Hâcer Muhterem Coşan Hanımefendi adına bağışlanan 10 bini aşkın meyve fidanını çiftçilerimize buluşturuyor olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Siverek’te bugün dikimine başladığımız Antep fıstığı fidanlarını yanı sıra Kilis’te de zeytin fidanları toprakla buluşmaya başladı. Nisan ayının sonuna kadar meyve fidanı dikimlerinin tamamlanması hedeflenmektedir. Adına fidanlar dikeceğimiz merhume Hâcer Muhterem Coşan Hanımefendiyi rahmetle yâd ediyor, meyve bahçeleri için öncülük edenlere teşekkür ediyoruz” dedi. 

Siverekli çiftçiler ve bölgedeki kurumlar da Siverek’te böyle bir etkinlik yapıldığı için mutlu olduklarını dile getirerek meyve bahçeleri oluşmasına vesile olan ÇEKUD ve bağışçılara teşekkür ettiler.

“Ağaç aşığıydı, meyve bahçeleri oluştururdu”

Hâcer Muhterem Coşan Meyve Bahçeleri projesini başlatan Çerkezköylü hanımlar adına konuşma yapan Dr. Göknur Aydın, “Adına meyve bahçeleri oluşturmak için bir araya geldiğimiz Hâcer Muhterem Coşan Hanımefendi, hayırsever bir şahsiyet idi. Birçok gencin, bilhassa kız çocuklarının okumasına, yuva kurmasına destek oldu. Bir taraftan insan fidanlarının yetişip meyve vermeleri için uğraşırken diğer taraftan meyve veren bahçeler de oluştururdu. Kıymetli eşi Mahmud Es’ad Coşan Hocamızın ilmi toplantı ve konferanslar için yaptığı yurtdışı seyahatlerine Hâcer Hanımefendi muhakkak katılır ve oralardan meyve fidanları getirirdi. Evinin bahçesine diktiği ağaçların meyvelerini eş-dost, çoluk çocuk yesin isterdi. Bu fidanların çoğu büyüdü ve meyve verir duruma geldi. Anadolu’da yaygın bir kültür olan ‘meyve ağaçlarının alt dalları çocukların, orta dalları büyüklerin, üst dalları da kuşlarındır’ düsturuna özel ihtimam gösterirdi. Bugün burada kurulan meyve bahçelerine dikilen fidanların Hâcer Hanımefendinin ruhunu şâd etmesini ve bu bahçelerin sayılarının artmasını diliyoruz.” dedi. 

Hâcer Muhterem Coşan Meyve Bahçeleri için dikiliagacimvar.com üzerinden fidan bağışı devam ediyor. 

 

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Hadisler Deryası
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Hadisler Deryası
Hadisler Deryası Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close