Beraat Gecesi Yapılacaklar - 05.01.1996

Beraat Gecesi Yapılacaklar - 05.01.1996
Muhterem kardeşlerim;
Biliyorsunuz dua bir ibadettir. Belki bilmiyorsunuz; bilin! Bilmeyenler bilsin! Namaz ibadet olduğu gibi, oruç ibadet olduğu gibi dua da ibadettir! İnsan; "Artık namazımı kıldım, sonunda dua ediyorum, bir şeyler istiyorum…" diye sanmasın; dua ile meşgul olmak da ibadettir. Duanın iki faydası var:
Dua hâli, ibadet hali olduğundan insan ibadet etmiş oluyor.
Duada istemiş olduğun şeyleri Allah verecek, bir de oradan kârı oluyor.
O bakımdan bu gecede çok dua etmemiz lazım.
İnsan kimlere dua etmeli?
Evvela anne-babasına duadan unutmamak lazım onu hatırlatayım. Peygamber Efendimiz evladın, anne-babasına dua etmesini tavsiye ediyor. İnsanın hocasını da unutmaması lazım. Kendisine dua eder, kendisinin dünyasına âhiretine dua eder. Evlatlarına, akrabalarına, arkadaşlarına, dostlarına dua eder, kendisinden başkasına dua ettikçe Allah memnun olur, kulunu sever ve melekler de ona dua ederler, onun duasına âmin derler, "O kardeşin için istediğin şeyi Allah sana da versin." derler.
Onun için bu gece çok dua etmemiz gerektiği anlaşıldı.
Namaz kılacağız; rükû, secde edeceğiz; dua edeceğiz; zikir yapacağız, Allah korkusundan ağlayacağız, gözyaşı dökeceğiz, yalvaracağız; Peygamber-i Zîşân'ımıza salât ü selâmlar getireceğiz; isteklerimizi bol bol söyleyeceğiz. Çok isteyeceğiz. Çünkü Mevlâ'mız çok Ganî, hazineleri sonsuz... Çok isteyeceğiz o da meleklerine çok çok ihsan edeceğini meleklerine müjdelettiriyor! Allah'tan mağfiret dileyeceğiz.
İnsanın Allah'tan isteyeceği en önde gelen isteği afv u mağfiret olunmasıdır. Afv u mağfiret olundu mu, günahlarına bakılmayacak oldu mu insana artık kurtuluş yolu görünmüş demektir.
Kollarımızı sıvayacağız, gayretimize bir başka neşe vereceğiz; anlatılan, işaret edilen şekilde aşk ile şevk ile Allahu Teâlâ hazretlerine tazarru ve niyaz edip ibadet ve taat edeceğiz.
Beraat Gecesi
Yapılacaklar - 25.12.1996
Beraat Gecesi
ve Dua -
