Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) öğrenciler uzaktan eğitimde gördükleri konulardan muaf olacaklar.
Sorular 9, 10 ve 11. sınıf müfredatıyla birlikte 12. sınıfın birinci döneminden çıkacak.
Sabah'ta yer alan habere göre, uzmanlar konuların azaldıkça detayların artacağını belirterek adayların daha sık tekrar yapmaları gerektiğini söylüyor.
Ders ders tavsiyeler:
MATEMATİK
Temel Yeterlilik Sınavı'nda (TYT) uzun paragraflı matematik soruları ve problemler için çok sayıda deneme sınavı çözülmeli. Alan Yeterlilik Sınavı'nın (AYT) ise daha ziyade bilgiye dayalı bir yapısı vardır. Önceki yıllardaki AYT matematik sınavlarının yaklaşık yüzde 25'ini oluşturan dört konunun sınavdan çıkarılmasıyla, kalan konulardan sorulacak soru sayısı artmış oldu. Dolayısıyla bu konular çok daha derinlemesine bilinmeli.
GEOMETRİ
Son yıllardaki sınavlar incelendiğinde, geometri soru yapılarının değiştiği, dolayısıyla formül ezberlemenin yetmediği görülüyor. Evde olduğunuz bu süreçte, geometriyi ders gibi değil, bulmaca çözmek gibi düşünüp, kendinize ait çözüm yollarını geliştirebilirsiniz.
TÜRKÇE
Genel anlamda Türkçe sorularının çoğunluğu anlamaya, yorumlamaya, analitik düşünmeye, sentez yapmaya yönelik sorulardan oluşuyor. Bu noktada çok okumak ve çok sayıda soru çözmek, hem zamanın doğru kullanmasını hem de doğru yanıtlar verilmesini sağlar.
FEN BİLİMLERİ
YKS konu içeriğinin azaltılması, sınavda çıkacak konularda daha detaylı sorular sorulması anlamına gelebilir. Bu nedenle öğrencilerin, derslerini tekrar etmesi, online dersleri mutlaka takip edip anlamadıkları konuları öğretmenlerine sormaları, daha çok soru çözüp tekrar yaparak bu fırsatı değerlendirmesi gerekir.
TARİH
12'nci sınıfın son dönem konuları sınavda sorulmayacağı için İnkılap Tarihi dersinin ilk üç ünitesine ve Osmanlı Tarihi konularına yoğunlaşmak doğru bir taktik olacaktır.
COĞRAFYA
Coğrafya konularını öğrenmeyi kolaylaştırmanın bir diğer yolu da görsellerden yararlanmaktır. Özellikle, nüfus, yerleşme, ekonomi, iklim, doğal afetler, ulaşım sistemleri, bölge türleri, ekstrem olaylar ve ülkeler konu başlıkları, harita ve grafik okuma becerisi gerektiren sorularla karşılaştığımız başlıklardır.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
Ünite kazanımlarının iyi bilinmesi büyük öneme sahiptir. Dini literatüre sahip olabilmek için de gerekli olan ünite anahtar kelimeleri, iyi bilinmesi gereken bir başka önemli noktadır.
FELSEFE
Felsefe dersi öncelikle soyut düşünmeyi geliştiren bir ders olduğundan etkin bir yorumlama gücüne sahip olmayı gerektirmektedir. Kavram bilgisi önemli olmakla birlikte felsefe konularını ezberlemeye çalışmak doğru bir yöntem değildir.