İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:07 İkindi16:55 Akşam20:00 Yatsı21:29 İmsak04:28 Güneş06:03 İşrak06:43
Hava - Hava durumuAçık 18°C Nem %71
Türkçe
15 Şevval 1445 24 Nisan 2024 Çarşamba
15 Şevval 1445
İşrak
06:43
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:00
Yatsı
21:29
İmsak
04:28
Güneş
06:03
Giriş Yap

Çocuklar D vitamininden mahrum kalmamalı

27.05.2020    |

Uzmanlar salgınla mücadele kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan çocukların D vitaminine ihtiyaç duyduğunu belirtiyor.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Akgül Akpınarlı, salgınla mücadele kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan çocukların daha az güneşe maruz kaldıkları için daha az D vitamini ürettiklerini belirterek, 'Oysa D vitamini en fazla sentezleyebileceğimiz günlerdeyiz. Bu nedenle her gün çocukları mutlaka belli aralıklarla güneşe çıkarmak gerekiyor. Bunun için balkonlarımız varsa onları kullanacağız ya da camı açıp çocuklarımızın güneş ışığı almalarını sağlayacağız.' dedi.

"D vitamini bağışıklık için de çok önemli"

Akpınarlı, D vitamini üzerine yapılan araştırmalara değinerek, 'Yeni çalışmalar gösteriyor ki güneş ışınlarından elde ettiğimiz D vitamini yalnızca kemik ve kalsiyum metabolizması için değil, bağışıklık sistemini için de önemli rol oynuyor. Ebeveynler çocuklarını bu değerli vitaminden mahrum bırakmamalılar.' diye konuştu.

Güneş ışınlarının etkisini göstermeye başladığına dikkati çeken, Akpınarlı, 'Kemik ve kalsiyum metabolizması için değerli görülen D vitaminin alımı içinse en doğal kaynak güneş ışınları olarak gösteriliyor. Atalarımız, 'Güneş girmeyen eve doktor girer.' derler. D vitamini yalnızca kemik ve kalsiyum metabolizmasını değil, vücuttaki hemen hemen her sistemi olumlu etkiliyor. Özellikle güçlü ve sağlıklı bir bağışıklık sistemi için D vitaminine ihtiyacımız var.' ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

'D vitaminini güneş ışınlarının derimize temas etmesiyle elde ederiz ve güneş aracılığıyla elde ettiğimiz D vitamini, ihtiyacımızın yüzde 90 ila 95'ini karşılar."

AA

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Hadislerle Günün Duası
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Hadislerle Günün Duası
Hadislerle Günün Duası Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close