İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:45 Akşam19:32 Yatsı20:54 İmsak05:17 Güneş06:44 İşrak07:23 Öğle13:14
Hava - Hava durumuAçık 18°C Nem %60
Türkçe
19 Ramazan 1445 29 Mart 2024 Cuma
19 Ramazan 1445
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:32
Yatsı
20:54
İmsak
05:17
Güneş
06:44
İşrak
07:23
Giriş Yap

Üniversite tercihlerinde son günler

06.08.2020    |

Üniversite tercihleri 14 Ağustos’ta sona eriyor. Adayların 24 tercih hakkı var.

Kaybedenler arasında yer almamak için kılavuzu iyi okumak, özel koşullara dikkat etmek, bölümleri belirlendikten sonra puan yerine başarı sırasına göre liste yapmak gerekiyor.

Adaylar 14 Ağustos saat 23.59’a kadar tercihlerini yapacaklar. 24 tercih hakkı var. Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) 150 ve üzeri puan alanlar Tablo 3’te yer alan ön lisans programları ile özel yetenek programlarını tercih edebilecekler. Tablo 4’teki yükseköğretim programlarını ise Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi’nde ilgili puan türünde 170 ve üzeri puan alanlar tercih edebilecek.

Adaylar, 200’ün üzerinde üniversite arasından açıköğretim programları dahil, 845 bin 909 kontenjan için yarışacaklar. Kontenjan az, aday çok olduğu için en az sınava hazırlanmak kadar zorlu bir süreç adayları bekliyor. Öyle ki bu yıl TYT’de barajı aşanların sayısı 1 milyon 745 bin 642.

Özel Koşullara Dikkat

  • Üniversiteler ve programlarla ilgili tüm bilgiler 2020 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alıyor. O nedenle kılavuzdaki her satırı dikkatlice okuyun.
  • 24 tercih hakkınız var. Ancak tümünü doldurmak zorunda değilsiniz. Örneğin sadece dört programa girmeyi istiyorsanız, tercih listenize sadece o dört programı alabilirsiniz.
  • Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların tüm sorumluluğu adaya ait. O nedenle listenizi düzenlerken dikkatli olun. Tercih etmeyi düşündüğünüz programların okul türü, alan, yaş, sağlık, cinsiyet gibi tüm koşullarını inceleyin, koşullarını tam olarak karşılamadığınız programları tercih etmeyin. Aksi takdirde kazansanız dahi, programa kayıt yaptıramayacaksınız. Bu nedenle “Tablo 3 ve Tablo 4’te Yer Alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları” bölümünü mutlaka okuyun.

Türkiye'de değil, küresel anlamda da iş garantisi olan geleceğin parlayan meslekleri şunlar:

*Bilgi Güvenliği Teknolojisi

*Dijital Oyun Tasarımı

*Yapay Zeka Mühendisliği

*Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği

*Yazılım Geliştirme

*Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon

*Dijital Fabrika Teknolojileri

*Engelliler İçin Destek Programı

*İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü

­

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Aynadaki İnsan
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Aynadaki İnsan
Aynadaki İnsan Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close