İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:35 Güneş06:09 Öğle13:08 İkindi16:54 Akşam19:56 Yatsı21:23
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 13°C Nem %83
Türkçe
11 Şevval 1445 20 Nisan 2024 Cumartesi
11 Şevval 1445
İmsak
04:35
Güneş
06:09
İşrak
06:49
Öğle
13:08
İkindi
16:54
Akşam
19:56
Yatsı
21:23
Giriş Yap

LGS hazırlığında başarının formülü

16.04.2021    |

Liselere Giriş Sınavı (LGS) 6 Haziran’da yapılacak. Öğrencilerin önünde 1,5 ay gibi kısa bir süre kaldı. Uzmanlar, öğrencilere mayıs ayına kadar eksik konuları tamamlayıp sonrasında bol bol deneme sınavı çözmelerini öneriyorlar. 

LGS’ye hazırlanan 8. sınıflar ile üniversite sınavlarına hazırlanan 12. sınıflar için yüz yüze eğitim, hafta sonları kursları da dahil olmak üzere devam ediyor. Kalan süre öğrencilerin eksiklerini tamamlayıp sınava hazırlanabilmeleri için çok önemli.

Bu yıl öğrencilerin sınav başvuruları otomatik olarak yapıldı ancak sınava girmek zorunlu değil. Buna karşılık önceki yıllarda öğrencilerin yaklaşık yüzde 90’ı LGS’ye katıldı. Bu yıl 8. sınıfta yaklaşık 1.4 milyon öğrenci var; 1.2 milyon civarında öğrencinin LGS’ye girmesi bekleniyor. Sınavla öğrenci alan devlet okullarının kontenjanı ise 174 bin 160. Bu durumda öğrencilerin yüzde 13-14’ü bu okullardan birine girebilecek

Milliyet'te yer alan haberde, sınav hazırlığında başarıyı yakalayabilmek için şu tavsiyelere yer veriliyor:

Çalışma planı doğru yapılmalı

LGS’de başarılı olmanın ilk yolu doğru bir çalışma programı oluşturmak ve bunu uygulamaktan geçiyor. Öğrencilerin eksik olduğu konuları belirleyerek hazırlanan programlar, netlerini artırmalarını sağlıyor.

Özet notlar pratik fayda sağlar

Öğrencinin konuyu çalıştıktan sonra hatırlayacağı şekilde notlar çıkarması bilginin zihinde kalıcı olmasını getirir. Bu notlar hem öğrenmeyi kolaylaştırır hem de konu tekrarları yaparken kolaylık sağlar.

Konu tekrarı çok önemi

Sınavda istenilen başarının sağlanması için konu tekrarları yaparak bilgiyi kalıcı hale getirmek de diğer önemli bir konu. Hızlı ve hatırlamaya yönelik yapılan tekrarlar, bilginin unutulmasını ve konuyu yeniden öğrenmek için harcanan zaman kaybını engelliyor. 

Çözümlü soruların avantajı

Konu çalışmalarının ardından çözümlü sorular, konuyu hem pekiştiriyor hem de test çözümleri için ön hazırlık sağlıyor. Çözümlü sorulardan faydalanmak, öğrencilerin benzer soruları kendi başına çözebilmesi ve sınavdaki net sayısını artırmasına yol gösterir.

Düzenli soru çözümü

Sınava hazırlık sürecinde öğrencilerin başarılı olabilmesi için düzenli olarak soru çözmesi gerekiyor. Öğrencilerin günlük çözecekleri soru sayılarını ve konularını önceden belirleyip uygulamaya geçmeleri, çalışma sistemlerini kolaylaştırır.

Bolca kitap okumak

LGS’de özellikle okuduğunu anlamaya yönelik sorulan yeni nesil soruları rahatça cevaplayabilmek için daha çok kitap okumak gerekiyor. Öğrencinin kitap okuması, okuma becerilerinin gelişmesine yol açar, bu sayede okuduğunu daha iyi anlayarak, sorulara hızlı ve doğru cevap vermesini sağlar.

Çıkmış soruları çözmek

Çıkmış sınav sorularını çözmek, sınavda çıkabilecek soru tarzlarını görmek açısından önemlidir. Ayrıca öğrenci için çıkmış soruları çözebildiğini görmek, sınava dair özgüven geliştirmesini sağlar.

Sınav kaygısı

Öğrencinin başarısını etkileyen faktörlerden biri sınava karşı olan tutumudur. Her öğrencinin başarma arzusu ile birlikte kaygı hissetmesi normaldir. Ancak kaygı duygusu beraberinde bazı fiziksel semptomlar gelişiyorsa ya da sınavı tamamlamayı zorlaştırıyorsa bir uzmandan destek almak gerekir. 

Deneme sınavları

Deneme sınavları gerçek sınavın provasıdır. Bu nedenle sonuçları ve analizleri yol gösterir. Böylece öğrenci eksiklerini görerek hangi konulara çalışması gerektiğini bilir. 

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Hatm-i Şerif - Maher Al Muaiqly
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Hatm-i Şerif - Maher Al Muaiqly
Hatm-i Şerif - Maher Al Muaiqly Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close