İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:08 İkindi16:54 Akşam19:56 Yatsı21:23 İmsak04:35 Güneş06:09 İşrak06:49
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 14°C Nem %89
Türkçe
11 Şevval 1445 20 Nisan 2024 Cumartesi
11 Şevval 1445
İşrak
06:49
Öğle
13:08
İkindi
16:54
Akşam
19:56
Yatsı
21:23
İmsak
04:35
Güneş
06:09
Giriş Yap

Kurban Bayramı Namazı eda edildi

20.07.2021    |

Türkiye'nin bütün şehirlerinde camilerde Bayram namazı için bir araya gelen Müslümanlar bayramlaştı.

İstanbul

İstanbul'da, Kurban Bayramı sebebiyle Büyük Çamlıca Camisi'nde bayram namazı eda edildi. 

Taksim Camisi'nde ilk bayram namazı kılındı

Vatandaşlar, Taksim Camisi’ne sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazını kılmak için geldi.

Kentin pek çok yerinden vatandaşın yanı sıra farklı ülkelerden yabancı uyruklu kişilerin de namaz için camiye geldiği görüldü. İrat edilen hutbe ve kılınan bayram namazı sonrası cemaat, camide bayramlaştı. Bayram namazı sonrası lokum ikram edildi.

Fatih

Kurban Bayramı sebebiyle Fatih Camisi'ne gelenler, bayram namazını kıldı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde ikinci kez Kurban Bayramı namazı eda edildi.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Kurban Bayramı namazı binlerce vatandaşın katılımıyla ikinci kez eda edildi. Kurban Bayramı namazını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kılmak isteyenler sabahın erken saatlerinden itibaren camiye gelmeye başladı. İstanbul'un yanı sıra başka kentlerden ve yurt dışından gelenler, Ayasofya Meydanı'nı doldurdu. Camiye giden çeşitli bölgelerde kurulan güvenlik noktalarında da yoğunluk oluştuğu gözlendi.

Caminin içi bayram namazı vaktinden önce doldu. Vatandaşlar ve turistler caminin dışında beraberlerinde getirdikleri seccadeler üzerinde namaz kılmak için saf tuttu.

 Süleymaniye Camisi'nde bayram namazı

Öte yandan, Tarihi Yarımada'nın önemli simgelerinden Süleymaniye Camisi'nde de İstanbullular Kurban Bayramı namazını eda etti. Bayramı namazını Süleymaniye Camisi'nde kılmak isteyen vatandaşlar gün ağarmadan camiye akın etti.

 

Edirne

Selimiye'de bayram namazı coşkusu

Kurban Bayramı namazı dolayısıyla vatandaşlar, Mimar Sinan'ın ustalık eseri tarihi Selimiye Camisi'ni doldurdu. Özellikle Selimiye Camisi ve diğer selatin (sultan) camileri, saf tutan cemaatin yoğunluğu dolayısıyla kısa sürede doldu. Cami içinde yer bulamayanlar namazlarını avluda kıldı, namazın ardından cemaat tekbirler getirdi. Namazı Edirnelilerin yanı sıra yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek için sınır kapılarından yurda giren bazı gurbetçiler de eda etti.

Düzce

Düzce'de, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlar camileri doldurdu.

Bolu

Bolu'da Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlar, kentteki camileri doldurdu.

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlar camileri doldurdu.

Sakarya

Sakarya'da Kurban Bayramı namazı camilerin yanı sıra kent merkezinde meydanda eda edildi.

Ailelerin çocuklarıyla geldiği programda çeşitli ülkelerden Müslümanlar da yer aldı.

Kocaeli

Kocaeli'de her yaştan vatandaş, seccadeleriyle geldikleri camilerde bayram namazını kılmak için saf tuttu. Kentin simge yapılarından tarihi Fevziye Camisi'ne sığmayan cemaat ise avluda namazını eda etti. Namazın kılınması, hutbenin okunması ve duanın ardından vatandaşlar uzaktan bayramlaştı.

Mersin

Mersin'de vatandaşlar, Kurban Bayramı namazını kılmak için Türkiye'nin en büyük camilerinden biri olan merkez Yenişehir ilçesindeki 6 minareli Muğdat Camisi'ne geldi. Çok sayıda kişinin katıldığı namazda caminin tamamına yakını dolarken bazı kişiler iç ve dış avluda secdeye durdu.

Trabzon

Trabzon'da vatandaşlar, Kurban Bayramı namazı için camilere akın etti. Ortahisar ilçesinde vatandaşlar, bayram namazını kılmak için Tarihi İskender Paşa Camisi'ne geldi.

Bilecik

Bilecik'te vatandaşlar, Kurban Bayramı namazı için camilere akın etti. Balahatun Camisi'ne gelerek cami içerisinde ve avluda saf tutan vatandaşlar, bayram namazını kıldı.

Uşak

Uşak'ta Kurban Bayramı sebebiyle Yücetepe Camisi'ne gelenler, bayram namazını kıldı.

Zonguldak

Zonguldak'ta Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlar camileri doldurdu. Sabahın erken saatlerinde vatandaşlar Uzun Mehmet Camisi başta olmak üzere kentteki camilere akın etti. Çocukların da ilgi gösterdiği bayram namazı sonrasında cemaat bayramlaştı.

AA

­

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close