Türkiye’de ekran başında ortalama 7 saat geçiren gençler dijital zorbalık, inanca hakaret, şiddet içerikli yayınlara maruz kalıyor. Araştırmaya göre gençlerin ilgi duyduğu dizi ve filmlerin çok az bölümü sevgi, sorumluluk ve dostluk temalarını işliyor. Yüzde 85’inde gençler için tehlikeli olabilecek ifade ve görseller var.
Gençlerin karşı karşıya kalabileceği dijital tehlikelere ilişkin yapılan bir araştırma raporlaştırıldı. Raporda, özellikle gençlerin yoğun olarak izlediği dizi ve filmlerdeki tehlikeli içeriklere dikkat çekiliyor.
Öte yandan bu risk ve tehditlerin milli, manevi ve ahlaki değerleri tahrip etmeyi ve değerlere yabancılaştırmayı hedefliyor. Raporda, dijital mecralardaki risk ve tehlikelere ilişkin istatistikler de yer aldı. Buna göre, Türkiye’de gençler, bir gün içerisinde dijital mecralarda 7 saat 9 dakika vakit geçiriyor.
Karşılaşılan bu risk ve tehditlerin özellikle çocuk ve gençlerin zihinsel, fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkilediği kaydedilirken, her açıdan sağlıklı bir toplumun inşa edilebilmesi için dijital dünyanın olumsuz etkilerini ortadan kaldıracak tedbirlerin alınmasının zorunla hale geldiği vurgulandı. Gençlerin dijital mecralarda ve oyunlarda geçirdikleri süreler arttıkça tehlikelerin de o kadar arttığına işaret edildi.