İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:08 İkindi16:53 Akşam19:54 Yatsı21:22 İmsak04:37 Güneş06:10 İşrak06:50
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 14°C Nem %79
Türkçe
10 Şevval 1445 19 Nisan 2024 Cuma
10 Şevval 1445
İşrak
06:50
Öğle
13:08
İkindi
16:53
Akşam
19:54
Yatsı
21:22
İmsak
04:37
Güneş
06:10
Giriş Yap

Türkiye-Kore Dostluk Ormanı kuruldu

21.11.2021    |

Türkiye’de yaz aylarında orman yangınları devam ederken Koreli doğaseverlerin bağışladığı 130 bin fidanın ilk 30 bini Antalya’nın Serik ilçesinde toprakla buluştu. 

Türkiye-Kore Dostluk Ormanı fidan dikim törenine katılan Kore Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçisi Won Ik Lee, “Diktiğimiz her fidan Kore ve Türk halklarının dostluğunu daha da derinleştirecek” dedi. 

Türkiye’nin birçok şehrinde yaz aylarında meydana gelen orman yangınlarında zarar gören alanların yeşillendirilmesi amacıyla ÇEKUD tarafından başlatılan kampanyaya Koreli doğaseverlerin bağışladığı fidanlar toprakla buluşmaya başladı. Antalya’nın Serik ilçesinde 18 Kasım 2021 Perşembe günü düzenlenen fidan dikim törenine Güney Kore’nin Türkiye Büyükelçisi Won Ik Lee de katıldı. Koreli doğaseverlerin bağışladığı 130 bin fidanın 30 bini törenin ardından dikilmeye başlandı.

İlki Serik’te oluşturulan Türkiye-Kore Dostluk Ormanları, Türkiye’nin 6 farklı şehrinde kurulacak. 30 bini Koreli doğaseverlerin bağışladığı, buna eklenen diğer bağış ve planlamalarla ülkemizin ilk Türkiye-Kore Dostluk Ormanı’nda 64 bin fidan toprakla buluşturulacak.   

Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Won Ik Lee, Türkiye-Kore Dostluk Ormanı fidan dikim törenine katılmaktan dolayı büyük onur duyduğunu söyledi. Antalya başta olmak üzere yurt genelinde meydana gelen orman yangınlarından etkilenen vatandaşlara Kore Cumhuriyeti adına taziye ve başsağlığı dileklerini iletti.

“Dostluğumuz fidanlarla derinleşecek”

Kore ve Türk halklarının dostluğunun çok eskilere dayandığını kaydeden Büyükelçi Lee, “Bugün oluşturduğumuz Türkiye-Kore Dostluk Ormanı da Antalya’ya yeni bir orman kazandırarak yeşil alanların eski haline gelmesine katkıda bulunacak. Bununla birlikte diktiğimiz her fidan Kore ve Türkiye halklarının dostluğunu daha da derinleştirecek. Bu süreçte emeği geçen tüm kuruluşlara ve fidanları toprakla buluşturan tüm doğaseverlere şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

“İki ülke arasındaki dostluk pekişiyor”

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Kee Houng Park, Türkiye-Kore voleybol maçı sonrasında fidan bağışı çağrısında bulunarak 130 bin fidanın bağışlanmasına aracılık eden Kore Voleybol Milli Takımı Kaptanı Kim Yeon-koung’un gönderdiği mesajı paylaştı. Yeon-koung, mesajında, “Böylesine anlamlı bir iş birliğine az da olsa katılabildiğim için çok mutluyum. Orman yangınının neden olduğu hasarın en kısa sürede onarılmasını ve herkesin sağlıklı şekilde günlük yaşama dönmesini umuyorum. Antalya'daki Türkiye-Kore Dostluk Ormanı'nın fidan dikim töreni için yürekten tebriklerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

“Türkiye-Kore dostluğu fidanlarla kökleşecek”

Yanan ormanlık alanların yeniden yeşertilmesine katkıda bulunmak amacıyla kampanya başlattıklarını belirten Prof. Dr. Eyüp Debik ise “Kampanyamız devam ederken, Koreli dostlarımızın teveccühüyle karşılaştık. On binlerce Koreli doğasever, www.dikiliagacimvar.com üzerinden Türkiye için 130 binden fazla fidan bağışında bulundu. Koreli dostlarımızın bu kadirşinaslığı üzerine ÇEKUD olarak Türkiye-Kore Dostluk Ormanları kurma kararı aldık. Dostluğumuzun, özenle dikeceğimiz fidanların ağaca dönüşmesiyle kökleşeceğinden eminiz. Koreli doğaseverlere, verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor, fidan bağışında ÇEKUD’u ve dikiliagacimvar.com bağış sitemizi tercih etmelerinden dolayı da şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu. 

Debik, “Artık Koreli doğaseverlerin de Türkiye’de, gölgesinde nefeslenecekleri dikili ağaçları olacak. Bir Kore atasözü, ‘Derin köklü ağaçlar kuraklıktan etkilenmez’ derken, Türk atasözü ise ‘Ağacın iyisi özünden, yiğidin iyisi sözünden belli olur’ der. Bu sözler iki ülke insanının doğaya, fidana, ağaca verdiği değeri göstermektedir. Koreli doğaseverleri Türkiye’ye fidan bağışına davet eden Voleybol Milli Takım Kaptanı Kim Yeon-koung’a ve gösterdiği büyük ilgi sebebiyle Sayın Büyükelçi Won Ik Lee’ye, Türk halkı adına teşekkür ediyoruz” dedi. 

Törenin ardından Türkiye-Kore Dostluk Ormanı fidan dikim törenine geçildi. Törene katılan çevre dostu yüzlerce gönüllünün katılımıyla ilk fidanlar toprakla buluşturuldu. 

­

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Gül Nefesi
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Gül Nefesi
Gül Nefesi Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close