İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:52 Akşam19:51 Yatsı21:18 İmsak04:43 Güneş06:15 İşrak06:55 Öğle13:09
Hava - Hava durumuAçık 25°C Nem %42
Türkçe
7 Şevval 1445 16 Nisan 2024 Salı
7 Şevval 1445
Öğle
13:09
İkindi
16:52
Akşam
19:51
Yatsı
21:18
İmsak
04:43
Güneş
06:15
İşrak
06:55
Giriş Yap

LGS yaklaşırken sınava hazırlık nasıl olmalı?

10.05.2022    |

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 5 Haziran’da uygulanacak sınava artık sayılı günler kaldı. Sınav günü yaklaşırken öğrencilerin stresi de artıyor.

Eğitimciler sınava hazırlanan gençlere şu tavsiyelerde bulunuyor:

Geri kalan süreye bakıldığında ortalama günde iki konu tekrar edilebilir. Bir gün sayısal bir gün sözel olmak üzere konu tekrarları yapın. Üçüncü gün konu tekrarına ek olarak LGS’deki süreye ve soru sayısına sadık kalacak şekilde deneme çözün. Dördüncü ve beşinci günlerde aynı şekilde konu tekrarı yapın ve altıncı gün deneme çözerek plana devam edin.

Sözel konuların tekrarını yaparken kitabın sayfalarını çevirerek her sayfaya göz atın, konu başlıklarını inceleyin. Eğer konu başlıklarından birini hatırlamıyorsanız başlığın altındaki bilgiyi okuyun. Unutmayın sorular ders kitabından geliyor. O yüzden kitaba bakmak şart. Daha sonra mutlaka test çözün.

Sayısal konuların tekrarında ise matematik zorlayıcı olarak görülüyor. Dolayısıyla çalışırken ders kitabı ve ders defteri yan yana olmalı. Öğrenci bu şekilde tekrar edilecek konu ile ilgili derste aldığı bilgiyi defterinden hatırlayabilir. Gerekiyorsa örnek çözümlü soruları incelemeli ve bir kaç soruya baktıktan sonra test çözerek eksiklerini görmeli ve telafi etmeli.

Fen bilimleri çalışılırken sayısal konular sayısal çalışma tekniğiyle, sözel konular ise sözel tekrar tekniğiyle çalışılmalı.

Hafta sonunda hem sözel hem de sayısal alanlarda testler çözülmeli.

Beslenme ve uyku düzenine dikkat

Dışarıdan beslenme en aza indirilmeli ve bolca meyvesebze tüketilmeli.

Düzenli uyku çok önemli. En geç 22.30’da uyumaları gerekli. Çocuk dinlenmiş kalkarsa daha verimli bir gün geçiriyor.

Ailelerin de son bir ayı çalışma kampı olarak görmesi ve evi buna göre düzenlemesi gerekiyor.

Anne babalar endişeyi yansıtmamalı

Çocuğunuzun sınava dair yeterliliği hakkında olumsuz, tekrar eden sohbetler yapmayın.

“Bugün bence şu konuya çalış, bu konuyu tekrar et” gibi önerilerden kaçının.

Sınav yaklaşırken yükselen kaygı nedeniyle çocuğunuz her zamankinden daha alıngan, öfkeli ya da duygusal olabilir. Sakın bu durumu üzerinize alınmayın.

Çocuğunuza gerçekçi, samimi olumlu geribildirimlerde bulunun.

Ev içinde duyguların bulaştığının, sizdeki kaygının çocuğunuzun kaygısını tetiklediğinin ya da arttırdığının farkında olun. Sizin telaşınız ve endişeniz ile çocuğunuzun kaygısı yükselir. Yüksek düzeyde kaygı ise net düşünmeyi engeller.

Hürriyet

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Gül Bahçesi
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Gül Bahçesi
Gül Bahçesi Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close