İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak05:18 Güneş06:45 Öğle13:14 İkindi16:45 Akşam19:31 Yatsı20:52
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 17°C Nem %58
Türkçe
19 Ramazan 1445 28 Mart 2024 Perşembe
19 Ramazan 1445
Yatsı
20:52
İmsak
05:18
Güneş
06:45
İşrak
07:25
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:31
Giriş Yap

Allah‘ın Eşsiz Kelamı; Kur‘an-ı Kerim

Özel Haber
Özel Haber
18.10.2023    |

Kur’an-ı Kerim’de, eski milletlerin tarihi, sonrakilerinin haberi ve çağdaş meselelerin hükmü vardır. O, doğruyu eğriden, iyiyi kötüden ayıran kesin bir hükümdür.

O doğru yol rehberi, tüm insanların ve alemlerin kılavuzudur. O, eksiklik ve fazlalık içermeyen, Allah`ın kopmayan sağlam ipi, kuvvetli fikir kitabıdır. O, akılları, dilleri ve gönülleri kuşatan ve koruyandır. 

Kur`an, ilim insanlarının doymadığı, tekrar tekrar okunan, her defasında farklı anlamlarını gün yüzüne çıkaran, eskimeyen, modası geçmeyen, üstünlükleriyle hayret veren, bitip tükenmeyen bir kitaptır. Yine O, doğruluk ve olgunluk yolunu gösteren eşsiz bir eserdir. Sözlerin doğruluğu O’na dayanır, O`na uyan Allah tarafından mükafatlandırılır, O`nunla hükmeden adil, O`na dâvet eden iyilerle beraber olur. 

Kur’ân-ı Kerîm, her seviyedeki insanın kendine has özelliğine hitap eden ilâhî bir kitaptır. İlâhî kaynaklı ve zaman üstü erişilmez düzenden haber verir, dünya ve âhiret hayatında bütün insanların gerçek mutluluk ve huzura erişmesi için formül ve reçete sunar.

O’na içtenlikle tutunanları kurtuluşa, bütün kötülüklerden arınarak asıl mutluluğa eriştiren kaynaktır.

Kur’anın prensiplerine göre hareket etmek Kur’ân’ın anlamını iyice anlamak ve onun üzerinde düşünmekle mümkündür. Bizzat Kur’ân’da: “(Kur’ân) mübârek bir kitaptır ki, onu sana, âyetlerini iyiden iyiye düşünsünler ve aklı olanlar öğüt (ve ibret) alsınlar diye indirdik.” (38/29) buyurulmaktadır. 

Kur’ân-ı Kerîm, Peygamber Efendimiz (SAS) aracılığıyla bütün insanlara ulaştırılması için gönderilmiştir. Peygamber Efendimiz’in (SAS) mesajı bütün insanlaradır, evrenseldir.

Kur’ân-ı Kerîm’in davetinin geniş kitlelere ulaşması ve kolaylıkla anlaşılması amacıyla uzmanları tarafından farklı dillerde yayınlanması faydalı ve gerekli görülmüştür. Kur’an bizzat Allah’ın sözüdür ve O’nun koruması altındadır. Her biri eşsiz ve edebi Kur’an ayetlerinin birebir çevirisi mümkün değildir. Bu sebeple Kur’an’ın farklı dillere çevrilmiş haline “tercüme” ismi verilmemiş, “yakın anlam” ifade eden “meal” tabiri kullanılmıştır.

Kur’ân-ı Kerîm öyle bir mûcize kitaptır ki, maddî, mânevî, ilmî, edebî, ahlâkî, toplumsal, ekonomik ve tarihî birçok gerçeği içine almaktadır. Asırlar geçtikçe ilimlerin, keşiflerin, buluşların artması, onun içinde yer alan bu gerçeklerin daha iyi anlaşılmasına ve yorumlanmasına yol açmaktadır. İnsan için bütün dünya hevesleri geçici olmakla birlikte; ebediyen kalıcı, hayat dolu, geçmeyen, bitmeyen, tükenmeyen bir arzu olarak Kur’an’ın anlamıyla buluşmak vardır.­

­

 

© İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Ramazan Sohbetleri
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Ramazan Sohbetleri
Ramazan Sohbetleri Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close