İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Güneş05:59 İşrak06:39 Öğle13:07 İkindi16:56 Akşam20:03 Yatsı21:34 İmsak04:22
Hava - Hava durumuAçık 13°C Nem %87
Türkçe
18 Şevval 1445 27 Nisan 2024 Cumartesi
18 Şevval 1445
Güneş
05:59
İşrak
06:39
Öğle
13:07
İkindi
16:56
Akşam
20:03
Yatsı
21:34
İmsak
04:22
Giriş Yap

Katar‘da farklı bir mimari, Eğitim Şehri Camisi

19.08.2022    |

Katar'ın başkenti Doha'da bulunan "Eğitim Şehri Camisi", modern mimarisi, farklı tasarımı, Kur'an Botanik Bahçesi ve etrafını saran zeytin ağaçlarıyla dikkat çekiyor.

İslami Araştırmalar Fakültesi'ne bağlı cami, zarif mimarisiyle göze hitap ederken ilim ve ibadet için de hem güzel hem de konforlu bir ortam sunuyor.

Açılışı 2015 yılında gerçekleştirilen oval şekildeki beyaz caminin modern bir üslupla biçimlendirilmiş iki minaresi bulunuyor. İslam'ın şartlarını temsil eden 5 sütun üzerine kurulan ve 35 bin metrekarelik bir alana inşa edilen caminin içerisindeki bölümler ise sarmal planıyla birbirine bağlanıyor.

"Eğitim Şehri" adı verilen bölgede yer alan bu görkemli cami, her birinde Kur'an-ı Kerim'den ayetler bulunan ve İslam'ın 5 şartını temsil eden 5 büyük sütunu ile dikkati çekiyor.

Caminin Mekke'nin bulunduğu yönü gösteren iki minaresinde ise sülüs hattıyla kabartma şeklinde yazılmış Kur'an-ı Kerim ayetleri yer alıyor.

Hem cami hem de eğitim merkezi

Yapı hem eğitim merkezi hem de cami olarak kullanılıyor. Ayrıca dört bahçesi ve orta kısmında bir kaligrafi avlusu bulunuyor. Sınıflar ve dış cephelerde ise Kur'an-ı Kerim'den ayetler bulunuyor.

4 Su kanalı

Cami aynı anda yaklaşık 1800 kişinin namaz kılabileceği kapasiteye sahip olmakla birlikte yanı başındaki bahçede, "Allah'a karşı gelmekten sakınanlara söz verilen cennetin durumu şöyledir: Orada bozulmayan su ırmakları, tadı değişmeyen süt ırmakları, ve süzme bal ırmakları vardır." şeklindeki Muhammed Suresi 15. ayete atfen 4 adet su kanalı bulunuyor.

Kur'an-ı Kerim Botanik Bahçesi

Komplekste, Kur'an-ı Kerim'de adı geçen bitkilerin yanı sıra Katar'ın yerel bitkilerinin de yer aldığı "Kur'an-ı Kerim Botanik Bahçesi" bulunuyor.

İslam sanatını ve mimarisini yansıtmak üzere tasarlanan bu bahçeyle, dünyanın dört bir yanından getirilen çeşitli bitkilerin uyumu, yaşatılması ve korunması amaçlanıyor.

AA

­
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Hatm-i Şerif - Ahmed el Acemi
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Hatm-i Şerif - Ahmed el Acemi
Hatm-i Şerif - Ahmed el Acemi Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close