İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:07 İkindi17:06 Akşam20:39 Yatsı22:27 İmsak03:29 Güneş05:26 İşrak06:11
Hava - Hava durumuAçık 21°C Nem %68
Türkçe
8 Zilhicce 1446 4 Haziran 2025 Çarşamba
8 Zilhicce 1446
İMSAK GÜNEŞ İŞRAK ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
03:29 05:26 06:11 13:07 17:06 20:39 22:27
Giriş Yap

Bayram namazından önce kurban kesmeyin

02.06.2025    |

İdris Bozkurt, vekaletle kurban kesimi konusunda önemli uyarılarda bulundu. Bozkurt, vekalet verilen kurumların, kurban ibadetinin manevi ve fıkhi hassasiyetlerine riayet etmesi gerektiğini belirtti. Kurban kesiminin bayram namazından sonra başlaması gerektiğini vurgulayan Bozkurt, erken kesimlerin geçersiz olacağını ifade etti.

Kurban Bayramı’nda kesilen kurbana “udhiyye” denildiğini belirten Bozkurt, bu kurbanın bayram namazıyla kesilmeye başlandığını aktararak, “Hanefilere göre bayramın üçüncü günü, gün batımına kadar, Şafilere göre de dördüncü güne kadar kesilebilir” bilgisini paylaştı.

Her ibadetin bir zamanının olduğunu vurgulayan Bozkurt, “Arefe günü hatta bayram gecesinde kesilen kurbanlar geçerli değil. Onun için bu hassasiyeti gözetmek gerekir. Kurbanları asaleten ve vekaleten kesenler bunu dikkate almalı” diye konuştu.

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan Canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
Canlı Yayın close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close