İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:57 Akşam20:08 Yatsı21:41 İmsak04:13 Güneş05:52 İşrak06:33 Öğle13:06
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 15°C Nem %89
Türkçe
23 Şevval 1445 2 Mayıs 2024 Perşembe
23 Şevval 1445
Öğle
13:06
İkindi
16:57
Akşam
20:08
Yatsı
21:41
İmsak
04:13
Güneş
05:52
İşrak
06:33
Giriş Yap

İshakpaşa'dan asırlar sonra ezan sesi yükselecek

03.11.2014    |

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki İshakpaşa Sarayı'ndaki medreseden 2 asır sonra yeniden ezan sesi yükselecek.

İlçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki İshakpaşa Sarayı'nın güneyinde yer alan İshakpaşa Medresesi, Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından hazırlanan projeyle yeniden ibadete açılıyor.

Kaymakam Karahan Daştan, yaptığı açıklamada, hazırlanan proje sayesinde tarihi bir dönemin yeniden hayat bulacağını söyledi.

Yıllarca atıl kalan ve iç duvarlarının bir kısmı yıkılan medresenin restorasyonuna büyük önem verdiklerini belirten Daştan, sarayla aynı dönemde inşa edilen medresede 1980'li yıllarda restorasyon çalışması yapıldığını ancak günümüze kadar tahrip olduğunu ifade etti.

Daştan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 4 yıl önce hazırlanan proje ile yeni bir başlangıç için adım atıldığını bildirerek, Vakıflar Erzurum Bölge Müdürlüğünün kontrolünde devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla İshakpaşa Sarayı'nda yeni bir dönemin başlayacağını ve 200 yıl aradan sonra yeniden sarayda ezan sesi yükseleceğini dile getirdi.

Projede sona gelindiğini ve duvarların güçlenmesi için enjeksiyon işlemi yapıldığını anlatan Daştan, projenin tamamlanmasının ardından medresenin Kültür ve Turizm Bakanlığına devredileceğini kaydetti.

Daştan, sarayda yeniden ezan sesinin yükselecek olmasının kendilerini heyecanlandırdığına değinerek, şöyle konuştu:

"Başlattığımız restorasyon çalışmalarının tamamlanması bölgemize artı değer katacak. Çevre düzenlemesi ile hem tarihi eser nefes alacak, hem de buraya gelen turistler karşılarında güzel bir manzara bulacak. Amacımız ilçemizin tarihi güzelliklerini gün yüzüne çıkartmak ve tanıtmak. Bakanlığımızın da bu konuda büyük katkıları oldu. Mescidin halısından, mihrabına kadar her şey elden geçirilip, yeniden ibadet yapılabilecek hale gelecek. Böylece tarihi mekanda yıllar önce olduğu gibi yeniden ezan sesi duyulacak."

Millî Gazete

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Kahve Molası
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Kahve Molası
Kahve Molası Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close