İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:35 Güneş06:09 Öğle13:08 İkindi16:54 Akşam19:56 Yatsı21:23
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 13°C Nem %83
Türkçe
11 Şevval 1445 20 Nisan 2024 Cumartesi
11 Şevval 1445
İmsak
04:35
Güneş
06:09
İşrak
06:49
Öğle
13:08
İkindi
16:54
Akşam
19:56
Yatsı
21:23
Giriş Yap

Gidişler rahat ama dönüşler sıkıntılı olacak

22.09.2015    |

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla 7.5 milyon kişi otobüslerle, 3 milyon kişi denizyolu ile 2.5 milyon kişi ise hava yolu ile seyahate çıktı.

13 milyon biletli yolcunun yanı sıra kendi aracıyla yollara dökülenleri de hesaba katarsak 9 günlük bu tatilin dönüşünün bayağı çileli olacağını tahmin etmek zor değil. Özellikle henüz bilet bulamayanların işi bayağı zor. Tatilini memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirmek isteyenler dönüş tarihini 27 Eylül olarak belirleyince deniz, kara ve havayolu ulaşımındaki tüm biletler tükendi. Ek seferlerin de dolduğunu belirten sektör temsilcileri, “Gidişlerde sorun yok. Ama herkes 27 Eylül’de dönmeye çalışıyor. Bu mümkün değil” diye konuştu.

Yüzlerce ek sefer

Kurban Bayramı süresince ulaşım sektörünün ek seferler düzenlediğini anlatan ulaşım sektörü yetkilileri, şu değerlendirmeyi yaptı: “Şehir dışına giden cuma günü itibariyle yollara düştü. Ancak dönüş için sadece 26 Eylül ve 27 Eylül tercih edilince tüm biletler tükendi. Havayolu şirketleri talebi karşılamak için 250 ek sefer düzenlediğini açıkladı. Deniz ulaşımı ve otobüs şirketleri de yüzlerce ek sefer koydu. Tüm bunlar yetersiz kaldı. Binlerce kişi çareyi 28 Eylül’de dönmekte buldu. Ancak bu tarih için de biletler azaldı. Şimdi 29 Eylül dönüşleri satılmaya başlandı.”

Yol çalışmalarına araverildi

Tatile kendi araçlarıyla gidenlerin sayısı da oldukça fazla. Bu da karayolu ulaşımında cumartesi ve pazar günü yoğunluk yaşanacağına işaret ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, bayram trafiğini etkilememek için yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına 19-27 Eylül tarihleri arasında ara vereceğini açıkladı. Ancak Eskihisar-Topçular hattı ve gişeler başta olmak üzere bazı kilit noktalarda trafiğin durma noktasına gelebileceğine dikkat çekiliyor.

E-5 karayolunun yanı sıra Trafik çilesi yaşanması beklenen bir diğer güzergah ise Edirne-İstanbul otobanı. Özellikle Mahmutbey gişelerinde normal günlerde bile kilometrelerce kuyruk oluştuğuna dikkat çeken yetkililer bayramda geçiş ücretsiz olmasına rağmen bu bölgede çözülemeyen yol sıkıntısı nedeniyle cumartesi gününden itibaren Hadımköy bölgesine kadar yoğunluk bekliyor.

Hürriyet

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close