İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:06 İkindi16:57 Akşam20:08 Yatsı21:41 İmsak04:13 Güneş05:52 İşrak06:33
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 14°C Nem %86
Türkçe
23 Şevval 1445 2 Mayıs 2024 Perşembe
23 Şevval 1445
İşrak
06:33
Öğle
13:06
İkindi
16:57
Akşam
20:08
Yatsı
21:41
İmsak
04:13
Güneş
05:52
Giriş Yap

Dünyada Kurban Bayramı coşkusu

12.09.2016    |

İslam dünyası dünyanın dört bir yanında Kurban Bayramı'nı kutluyor. Müslümanlar, sabahın erken saatlerinde bayram namazı için camilere akın etti.

Endonezya
Dünyanın en fazla Müslüman nüfusa sahip ülkesi Endonezya'da milyonlarca Müslüman bayram namazı için camileri doldurdu.

Ülkede Müslümanlar, bayram namazı için başkent Cakarta'da bulunan ve Güneydoğu Asya'nın en büyük camisi olarak gösterilen 300 bin kişi kapasiteli İstiklal Camisi'ne akın etti.

Camiye sığmayanlar, caddelerde saf tutarak bayram namazını kıldı.

Özbekistan
Özbekistan'da Müslümanlar Kurban Bayramı'nı büyük coşkuyla kutluyor.

Başkent Taşkent'te binlerce Müslüman bayram namazı için sabahın erken saatlerinde camilere akın etti. Çok sayıda Müslüman, camilerde yer kalmayınca namazı yol ve park yerlerinde kıldı.

"Osman Mushafı" olarak bilinen, üzerine Hz. Osman'ın kanının aktığı ceylan derisine yazılı Kur'an-ı Kerim'in muhafaza edildiği Hazret İmam Külliyesi'ndeki bayram namazını, Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Osmanhan Alimov kıldırdı.

Gürcistan
Gürcistan'ta Müslümanlar Kurban Bayramı namazını Tiflis Cuma Mescidi'nde kıldı.

Bayram namazı vaktinin girmesiyle binlerce Müslüman, Tiflis Cuma Mescidi'ne akın etti.

Namaza katılımın yoğun olması nedeniyle camiye giremeyen Müslümanların bir kısmı namazlarını Cuma Mescidi'nin avlusunda eda etti.

Yunanistan
Avrupa'nın tek camisiz başkenti Atina'da Müslümanlar, Kurban Bayramı'nda yine namazı mescitlerde veya kendileri için ayrılan stat ve spor salonlarında kıldı.

Atina'nın merkezindeki bir okulun spor salonunda bir araya gelen birçok milletten Müslüman namazdan sonra bayramlaştı.

Avusturya
Avusturya'da yaşayan Müslümanlar, sabahın erken saatlerinde bayram namazı kılmak için camileri doldurdu.

Viyana'da yaşayan gurbetçiler, Avusturya Türk İslam Birliği (ATİB) Camisi'nde bir araya geldi.

Almanya
Almanya'nın başkenti Berlin'de Kurban Bayramı coşkuyla kutlanıyor.

Müslümanlar, başta Şehitlik Camisi olmak üzere Berlin’de bulunan camilere akın etti.

Şehitlik Camisi'ni dolduran vatandaşlar camiye sığamayınca avluda serilen hasırların üzerinde namaz kıldı.

Kazakistan
Başkent Astana’daki binlerce Müslüman, bayram namazını kılmak için Nur Astana merkez camisine akın etti.

Macaristan
Macaristan'da yaşayan Müslümanlar, Kurban Bayramı dolayısıyla mescitleri doldurdu.

Budapeşte'de yaşayan Türkler, bayram namazını kılmak üzere başkentteki mescitlerde bir araya geldi.

Rusya
Rusya'nın başkenti Moskova'da Müslümanlar, bayram namazı kılmak için camilere akın etti.

Müslümanların yoğun ilgi gösterdiği Moskova Merkez Camisi'ne çıkan bütün sokaklar bayram namazı için kapatıldı.

Avustralya

Avusturalya'da yaklaşık yarım milyon Müslüman bayram namazı için camilere koştu. Avustralya’da yaşayan Müslümanlar, Kurban Bayramı namazını kılmak için camileri doldurdu.

Ülkede yaşayan yaklaşık yarım milyon Müslüman ülke genelindeki cami ve mescitlerde Kurban Bayramı namazını kıldı. Sabahın erken saatlerinde vaktin girmesi ile camilere akın eden Müslümanlar önce sabah namazını kıldı ardından bayram vaazını dinledi.

Balkanlarda Kurban Bayramı coşkuyla karşılandı

Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya, Karadağ, Hırvatistan, Arnavutluk ve Kosova'da yaşayan Müslümanlar, Kurban Bayramı'nı coşkuyla karşıladı.

Bayram namazı dolayısıyla camilere akın eden milyonlarca Müslüman, dünyaya barış ve dayanışma mesajı gönderdi.

Bosna Hersek
Bosna Hersek'te binlerce Müslüman başkent Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'ni doldurdu. Bayram namazını kıldıran ülkenin İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, Hz. İbrahim ve oğullarını anımsatarak, "Hazreti Muhammed şöyle der: Müslüman, diğer Müslümanların diline ve eline inandığı kişidir." dedi.

Cemaate seslenen Kavazovic, dinin güzellik ve iyiliği öğrettiğine işaret ederek, dini kullanarak ahlakı bozan ve bencillik yoluna girenlerin de olduğunu anımsattı.

Bosna Hersek'in Banja Luka şehrinde 1993 yılında Sırp ordusu tarafından yıkılan ve 7 Mayıs'ta yeniden hizmete açılan tarihi Ferhadije Camisi'nde de bayram namazı büyük coşkuyla kılındı. Müslümanlarla dolup taşan camideki namazı, Banja Luka Müftüsü Osman Kozlic kıldırdı.

Sırbistan
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki tek cami olma özelliğini taşıyan Bajraklı Camisi, bayram namazını kılmak isteyen Müslümanlarla doldu. Ülkenin İslam Birliği Başkanı Sead Nasufovic, burada yaptığı konuşmada, tüm dünyaya barış ve dayanışma temennisinde bulunarak, Müslümanların bayramını kutladı.

Sırbistan'daki Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesindeki Novi Pazar'da da bayram namazı vesilesiyle Müslümanlar camilere akın etti. Bayram namazının ardından birçok camide Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

"Bugün, yüreklemize gerçek sevgi hakim olsun"
Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Mustafa Paşa Camisi'nde toplanan yüzlerce Müslüman safları doldurdu. Yer bulamayan cemaat de bayram namazını avluda kıldı.

Karadağ
Balkanların en küçük ülkesi Karadağ'da da başta başkent Podgoritsa'daki Osmanagic Camisi olmak üzere ülke genelindeki 130'dan fazla camide bayram namazı kılındı.

Osmanagic Camisi'nde toplanan Müslümanlara seslenen ülkenin İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic, Kurban Bayramı'nın birlik ve dayanışma anlamına geldiğini ifade ederek, "Bu tür günlerde insanların biribirinden uzaklaşmaması lazım. Bayram, aile, arkadaş ve komşularımızla tüm olumsuzlukları yok etmek demektir." diye konuştu.

Hırvatistan
Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, şehirle aynı ismi taşıyan camide toplanan yaklaşık iki bin Müslüman, Kurban Bayramı'nı coşkuyla karşıladı. Zagreb'de kılınan bayram namazının ardından camide Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Hırvatistan'ın Rijeka şehrinde de Müslümanlar bayram namazı vesilesiyle toplandı.

Arnavutluk
Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Şehitler Bulvarı'nda kılınan bayram namazına her bayram olduğu gibi yoğun katılım oldu. Tiran Müftüsü Ylli Gurra'nın kıldırdığı bayram namazında, barış mesajı verildi. Bayram namazı Arnavutluk'un diğer şehirlerinde de büyük bir katılımla idrak edildi.

Kosova
Kosova'nın başkenti Priştine'deki Fatih Sultan Mehmet Camisi de bayram namazı vesilesiyle doldu. Namazın ardından Kosova İslam Birliği Baş İmamı Sabri Bajgore, yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı'nın gönüller ve ameller aracılığıyla idrak edilmesinden dolayı özel bir anlam ifade ettiğini kaydetti.

AA

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close