İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Akşam19:32 Yatsı20:54 İmsak05:17 Güneş06:44 İşrak07:23 Öğle13:14 İkindi16:45
Hava - Hava durumuAçık 19°C Nem %60
Türkçe
19 Ramazan 1445 29 Mart 2024 Cuma
19 Ramazan 1445
İkindi
16:45
Akşam
19:32
Yatsı
20:54
İmsak
05:17
Güneş
06:44
İşrak
07:23
Öğle
13:14
Giriş Yap

Hacılar, Medine'deki kutlu mekanları ziyaret ediyor

19.09.2016    |

Hacılar, Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde hac görevlerini yerine getirdikten sonra geçtikleri Medine'de kutsal mekanları ziyaret ederek vakitlerini geçiriyor. Hacıların akın ettiği mekanların başında İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in (sav.) kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi geliyor. İslam peygamberinin kabri başında dua eden hacılar, hem namazlarını eda etti, hem de Hz. Muhammed'e duydukları hasreti gidermeye çalıştı.

Hacılar, Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde hac görevlerini yerine getirdikten sonra geçtikleri Medine'de kutsal mekanları ziyaret ederek vakitlerini geçiriyor.

Hacıların akın ettiği mekanların başında İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi geliyor. İslam peygamberinin kabri başında dua eden hacılar, hem namazlarını eda etti, hem de Hz. Muhammed'e duydukları hasreti gidermeye çalıştı.

Kurban Bayramı'nı Mekke'de idrak eden hacıların Medine’ye nakilleri devam ediyor. Mekke-i Mükerreme'den ayrılan hacılar, otobüslerle 5 saat süren bir yolculuğun ardından Medine’ye ulaşıyor.

Cidde üzerinden Mekke'ye geçen Türk hacıları da ülkelerine geri dönmeden önce en az dört dün Medine’de kalarak, buradaki kutlu mekanları ziyaret ediyor. Medine'ye ulaşan Türk hacılar da farklı ülkelerden gelen diğer tüm hacılar gibi ilk önce Peygamberin kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi'yi ziyaret ederek namaz kılıp dua etti.

Peygambere selam

Hacılar, namazın ardından sıraya girerek peygamberin kabrinin bulunduğu yere geldi. Burada, "Esselamün aleyke ya Resullah", "Esselamün aleyke ya Habiballah" ve "Esselamün aleyke ya Nebiullah" diyerek Hz. Muhammed'e selam ve hürmetlerini sundu.

Hacılar ardından Peygamberin minberi ile kabri arasında yer alan ve Mescid-i Nebevi'nin en güzel bölümü olduğu belirtilen, "Cennet Bahçesi" diye adlandırılan kısıma geçmeye çalıştı. Ancak buraya geçmek kalabalık nedeniyle pek kolay olmadı. Çünkü, onbinlerce hacı aynı anda mekana girmeye çalıştı. Hacılar, sıraya girerek ve sabır göstererek saatler sonra "Cennet Bahçesi'ne" geçerek namazlarını kıldı.

Yaklaşık 200 kişinin aynı anda namaz kılabildiği "Cennet Bahçesi'nde" namazlarını eden hacılar, daha sonra Hz. Muhammed'in kabrinin önünde geçerek ziyaretlerini tamamlayıp dışarı çıktı. Hacıların, Medine’de kaldıkları süre boyunca, vakit namazlarını, 400 bin metrekarelik alanı kapsayan ve aynı anda 80 bin kişinin birlikte saf tutabildiği Mescid-i Nebevi’de namazlarını kılma gayreti gösterdikleri görüldü.

Kuba ve Kıbleteyn Mescidleri ziyaretleri

Duygu yoğunluğunun yaşandığının çokça görüldüğü Mescid-i Nebevi’de hacılar, salavatlar, hatimler, tasbihatlarla Peygambere yakınlarınca gönderen selamları arz etti. Özellikle Türk hacıların dilinden ülke bütünlüğü, terörle mücadele eden güvenlik kuvvetleri için dualar eksik olmadı.

Medine'de Mescid-i Nebevi'deki hareketlilik, farklı mekanlarda da yaşandı. Bu mekanların başında ise Kuba ve Kıbleteyn Mescidleri geliyor. Kuba Mescid-i ile Kıbleteyn Mescidi, tıpkı Mescid-i Nebevi gibi her vakit dolup taştı. Hacılar hem bu tarihi özelliği olan mekanları gezdi hem de ibadetlerini yerine getirdi.

Bunların yanı sıra Hazreti Hamza başta olmak üzere bazı sahabelerin kabirlerin bulunduğu Uhud Şehitliği, Uhud Dağı ve Okçular Tepesi de hacıların ziyaret etmeyi ihmal etmedikleri mekanların arasında yer aldı.

Cennet'ül Baki 

Türk hacılar, Mescid-i Nebevi'nin hemen yanında bulunan ve "Cennet'ül Baki" olarak bilinin Medine kabristanı ile Sultan Abdülhamit döneminde yapılan ve Balkanlar'dan Medine'ye kadar uzanan tren hattı ve Medine İstasyonunu da gezmeye devam ediyor.

Yurda dönüşler başladı

Hac ibadetinin ardından kutsal topraklardan dönen hacılar, Atatürk Havalimanı'nda yakınları tarafından karşılandı. İlk kafileler, Suudi Arabistan'ın Medine ve Cidde şehirlerinden tarifeli uçaklarla İstanbul'a geldi.

AA

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Mehmed Zahid Kotku Sohbetler
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Mehmed Zahid Kotku Sohbetler
Mehmed Zahid Kotku Sohbetler Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close