İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Akşam19:54 Yatsı21:22 İmsak04:37 Güneş06:10 İşrak06:50 Öğle13:08 İkindi16:53
Hava - Hava durumuYağmurlu 12°C Nem %86
Türkçe
10 Şevval 1445 19 Nisan 2024 Cuma
10 Şevval 1445
İkindi
16:53
Akşam
19:54
Yatsı
21:22
İmsak
04:37
Güneş
06:10
İşrak
06:50
Öğle
13:08
Giriş Yap

Genç İtikâf Grubu, itikâfa davet ediyor

16.06.2017    |

‘Genç İtikaf Grubu’ Ramazan ayının son on gününde Türkiye ve Dünya genelinde 1438 yılı Genç İtikaf programları düzenliyor. ‘Sen değişirsen, dünya değişir’ çağrısıyla sürdürülen program, hicri 29 Ramazan 1438, miladi 24 Haziran 2017 tarihinde tamamlanacak.

’Bir mescidde Allah’ın rızasını kazanma niyetiyle ve belirli kurallara uyarak inzivaya çekilmek’ anlamına gelen itikâf ile; dünyayla ilişkileri asgari düzeye indirilmesi, kişinin kendisiyle baş başa kalması, daha fazla ibadet yapıp dua ederek günahlarının bağışlanmasını umması ve Allah’a daha çok yaklaşması hedefleniyor.

itikâfla ilgili sahih kaynak bilgilere yer veren itikaf.org sitesinden tanıtımlarını gerçekleştiren Genç İtikaf Grubu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca itikâf için izin verilen camiler listesini de itikaf.org/camiler adresinden yayınladı. Genç İtikaf Grubu ayrıca ‘Kabe’de İtikaf’ programı da düzenliyor.

Genç İtikâf projesi, Ramazan'ın son on gününü bereketli bir zaman idrakine dönüştürmek için bir hatırlatma yapıyor. İtikâf, Nebevî bir miras; Peygamberimiz'in vefat edinceye kadar hiçbir bahaneyle terk etmediği, savaş, yokluk, zaruret ve sair tüm sıkıntılara rağmen ihmal etmediği, çokça tembih ettiği, ehemmiyet gösterdiği münzevi bir yöneliş. Ramazan'ın son on gününde, arınmak, affolunmak için büyük bir fırsat.

Bu sene üçüncüsü yapılacak olan Genç İtikâf organizasyonu, özellikle gençlerin itikâfı tanımalarını, sevmelerini ve bu güzel sünneti yaşamalarını sağlamak amacıyla yola çıkan gönüllü bir hareket. Bu Ramazan'da da Türkiye'de ve dünyanın farklı ülkelerinde itikâf programları organize edecek olan Genç İtikâf Grubu, zamanın ve fitnelerinin aleyhimize işlediği şu ihtiyar dünyada, zamanı derinleştirerek bereketlendirme idraki ve temrini için gençleri, tefekküre ve ibadete davet ediyor.

 

Projesinin Genel Sorumlusu Adem Öztürk; “İbadetlerin en hayırlısı genç yaşta yapılanlardır.” müjdesinden hareketle yola çıktık. Unutulmasından korkulan birçok hayrı ve uygulayışı bu yolla yeni kuşaklara aktarabiliriz. Rabb'imizin istediği mümince duruşu gencecik kimselerin derinleştirilmiş dinî bilgilerle donanarak gerçekleştirmesi çok değerli bir çalışma oldu. Daha önce helal ve sağlıklı beslenme, yeşili sevip doğayı koruma, ağaç dikme, sofrada sıfır atık sağlama gibi projeler yapmıştık gençlerle. Üç yıldır da itikâfı aldık gündemimize." dedi.

Zinde Gençlik Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Okuyan ise "Genç İtikâf buluşması gençlerin güncel ve sosyal hayatta etkileşim gurupları kurmasına vesile oluyor. Sosyal medya hesaplarını incelediğimizde dikkatimizi çekiyor, birbirlerine Hakk'ı tavsiye eden haramdan alıkoyan bir iletişim dili benimsiyorlar. Her an aktif ve güncel olan web sitemizde itikâfa ne kadar kaldığını büyük puntolarla geri sayan bir sayaç üzerinden yayımlıyoruz. Böylece itikâf için ne kadar hazırlıklı ve teyakkuzda olduğumuzu anlatmaya çalışıyoruz. Az bir yemekle yetinmeyi dünya işlerinden ve boş kelamlardan uzak kalmayı gençlerimizin isterlerse başarabileceklerini göstermeye çalışıyoruz. Birkaç hurma, bir tas çorba ve yumruk büyüklüğünde bir ekmekle iftar ettiler. Sahurda ise halvet usulü yirmi bir kuru üzümle iktifa eden gençlerimiz böylece sabrı ve şükrü derinlemesine tecrübe etmiş oldular. Zaman çok hızlı geçiyor yakınmalarının ortasında, vakitler ellerimizden kayıp gitmeden, kendimize hayırlı telaşlar edinebilirsek, takvimler mahzun vedalar içermeyecektir. Ramazan'ın günlerinde ve gecelerinde saklı olan değerli zamanları, iftar ve sahur programlarının koşturmacasında heba etmemeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Bir Mucit Bir İcat
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Bir Mucit Bir İcat
Bir Mucit Bir İcat Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close