İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:45 Akşam19:31 Yatsı20:52 İmsak05:18 Güneş06:45 İşrak07:25 Öğle13:14
Hava - Hava durumuAçık 20°C Nem %41
Türkçe
18 Ramazan 1445 28 Mart 2024 Perşembe
18 Ramazan 1445
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:31
Yatsı
20:52
İmsak
05:18
Güneş
06:45
İşrak
07:25
Giriş Yap

'Çocukların yüzde 78'i sakıncalı sitelere karşı korunmuyor'

23.11.2018    |

"Çocukların Dijital Dünya ile İlişkisi" araştırmasının sonuçları açıklandı.  Araştırmanın 15 ilde 537 ebeveyn ve 1-17 yaş arası 802 çocukla gerçekleştirildiği belirtildi.

Araştırma sonuçlarına göre, çocukların kendilerine ya da başka birine ait akıllı telefon, tablet veya bilgisayarda günde ortalama 2,7 saatlerini internette harcadıkları kaydedildi. Çocukların yüzde 18'inin internette hiç vakit geçirmediği, ebeveynlerin yüzde 60'ının çocuklarının internete girişine sınırlama getirdiği ve ortalama 2 saat 11 dakika kullanmalarına izin verdiği ifade edildi.

Birden fazla seçenekli "Çocuğunuz interneti hangi amaçlar için kullanıyor?" sorusuna ebeveynlerin yüzde 79'unun "oyun oynamak", yüzde 76'sının "ödev ve eğitici faaliyetler", yüzde 57'sinin "video izlemek", yüzde 36'sının "arkadaşlarıyla iletişimde olmak", yüzde 28'inin "dizi ya da film izlemek", yüzde 24'ünün ise "fotoğraf veya video paylaşmak" yanıtını verdiği aktarıldı.

"Çocuğunuzun kullandığı sosyal medya hesaplarını ve kimlerle iletişim halinde olduğunu yakından takip ediyor musunuz?" sorusunu ise ebeveynlerin yüzde 25'i "takip ediyorum", yüzde 20'si "takip etmiyorum", yüzde 55'i ise "çocuğumun sosyal medya hesabı yok" şeklinde cevapladığı bildirildi.

"Ebeveynlerin yüzde 8'i sakıncalı sitelere karşı önlem alıyor"

Çocuğu internette vakit geçiren ebeveynlerin yalnızca yüzde 8'inin sakıncalı sitelere karşı program/uygulama kullandığı belirtilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Yüzde 14'ü ise korunma programı kullanıp kullanmadığının farkında değil. Çocukların yüzde 78'i ise sakıncalı sitelere karşı korunmuyor. Çocukların yüzde 17'si ebeveynlerinin sınırlamalarından rahatsız olurken, yüzde 33'ü uygulanan sınırlamaların farkında değil.

Sakıncalı siteler için koruma programı kullanan yaklaşık her 10 ebeveynden 6'sı çocuklarının internet faaliyetlerini sınırlarken eşine danıştığını belirtiyor, yüzde 31'i arkadaş, akraba gibi yakın çevresine danıştığını belirtirken, yüzde 25'i kimseye danışmadığını söylüyor. Pedagoji alanında uzman kişilere danıştığı söyleyenlerin oranı ise yüzde 12."

Ayrıca, sosyal medya hesabı olan çocukların yüzde 26'sının profilinin herkese açık ve yüzde 40'ının bu hesaplardan özel hayatlarıyla ilgili paylaşım yaptığı belirtilerek, "Sosyal medya hesabı olan ebeveynlerin de yüzde 22'sinin profilleri herkese açık ve yüzde 48'i hesaplarında çocuklarıyla ilgili paylaşımlar yaptığını belirtiyor.

Bu paylaşımları yaparken güvenlik kaygısı yaşayanların oranı sadece yüzde 12. Ebeveynlerin yüzde 61'i herhangi bir güvenlik kaygısı taşımıyor, yüzde 27'si ise güvenlik açısından hiç düşünmediğini belirtiyor." denildi.  

AA

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Ramazan Söyleşileri
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Ramazan Söyleşileri
Ramazan Söyleşileri Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close