İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:55 Akşam19:59 Yatsı21:28 İmsak04:30 Güneş06:05 İşrak06:45 Öğle13:07
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 22°C Nem %47
Türkçe
14 Şevval 1445 23 Nisan 2024 Salı
14 Şevval 1445
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
19:59
Yatsı
21:28
İmsak
04:30
Güneş
06:05
İşrak
06:45
Giriş Yap

UFKA YOLCULUK - 1439/2018

18.07.2022    |

"Sünnet olmadan ümmet olmaz" sloganıyla gerçekleştirilen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde yapıldı. 

Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil bilgi yarışması

Yarışmaya 98 ülkeden katılım sağlandı. Yurt içi ve yurt dışından 695 bin 026 kişinin katıldığı yarışmanın, test usulü yazılı ile Türkçe online sınavı 8 Nisan 2018’de; İngilizce ve Arapça online sınavları ise 6 Mayıs 2018’de yapıldı.  Yazılı sınav, illerde oluşturulan sınav merkezlerinde; online sistem üzerinden sınav ise www.ufkayolculuk.com ile www.upgradeyourself.global siteleri üzerinden gerçekleştirildi. Yarışmacıların yaşlarına göre belirlenmiş 11 ayrı kategoride sorular hazırlandı. Yarışmaya, özel gözetmenler eşliğinde engelli vatandaşlar ile cezaevlerinde oluşturulan sınav noktalarında mahkûmlar da katıldı. Yarışmada 17 bin 246 gönüllü görev aldı.

Yarışmanın İçeriği

Yarışma kapsamında 6-10 yaş aralığındaki A kategorisi yarışmacılarına Peygamber Efendimiz’in hadisleri ve örnek hayatını resimli hikâyelerle anlatan “Peygamberimizden Dini Hikâyeler” isimli kitaptan; 11-14 yaş aralığındaki B kategorisi yarışmacıları ile C, D, E ve F kategorileri yarışmacılarına merhum Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan’ın ‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ isimli kitabından sorular yöneltildi. G, H ve K kategorilerinde yarışanlar ‘Riyazu’s Salihin’ kitabının Arapça çevirisinden; J kategorisinde yarışanlar ise İngilizce çevirisinden sınava tabii tutuldu.

Amaç Okuma Alışkanlığını Arttırmak

Yarışmanın gayesi okuma alışkanlığının artmasını sağlamak; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sunmak; Kur’an-ı Kerim ve sünnetin öğrenilmesini ve buna uygun yaşanmasını sağlamak; dinimizin güvenilir kaynaklardan daha doğru anlaşılmasına ve anlatılmasına destek olmak. Toplumun her kesimini Son Peygamber'in (SAS) mesajları ile buluşturmak.

98 ülkeden 700 bine yakın kişi yarıştı, ödüller sahiplerini buldu

'Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ teması ile uluslararası kapsamda düzenlenen ve konusu ‘Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü’ olan yarışmada Türkiye genelinde dereceye girenlere ödülleri 12 Mayıs 2018 Cumartesi akşamı İstanbul'da düzenlenen törenle takdim edildi.

Doğuştan engelli olan ve arkadaşları tarafından ‘kanatsız melek’ olarak anılan Elif Melek Parlak’ın okuma azmi ise geceye damga vurdu. Ödülünü alan Elif’i bütün salon dakikalarca ayakta alkışladı.

‘Peygamberimizin hayatını öğrenmek için yarışmaya girdim’ diyen Elif’e alkışlar eşliğinde ödülü takdim edildi. Elif, ‘en azimli yarışmacı’ olarak ödüllendirildiği bilgi ve kültür yarışmasına Adıyaman'ın Kahta ilçesinde girmiş; sınav sırasında kendisine yardımcı olan görevli ile fotoğrafı basında yer almıştı.

Yaşlara göre belirlenmiş 11 ayrı kategoride dereceye girenler ödüllerine kavuştu. Yazılı yapılan kategorilerde ilk üçe girenlere tercihlerine göre, umre seyahati ile para ödülü veya dost ülkeye yolculuk ile para ödülü ya da ödülün tamamına denk para ödülü; 4 ile 10’ncu olanlara tablet bilgisayarlar hediye edildi. Online sistemde dereceye giren ilk üç isme ise yine tercihlerine göre bilgisayar ya da para ödülü verildi.

­

 

 

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close