İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:35 Güneş06:09 Öğle13:08 İkindi16:54 Akşam19:56 Yatsı21:23
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 13°C Nem %83
Türkçe
11 Şevval 1445 20 Nisan 2024 Cumartesi
11 Şevval 1445
İmsak
04:35
Güneş
06:09
İşrak
06:49
Öğle
13:08
İkindi
16:54
Akşam
19:56
Yatsı
21:23
Giriş Yap

Gençler Hackathon ile teknolojik çözümler üretecek

31.08.2021    |

Dünyanın dört bir yanında çıkan yangınlar, buzullarının erimesi, deniz seviyesinin yükselmesi, doğal habitatın bozulması, ağır metal birikimi, çölleşme, müsilaj... 

Yaşanan bu gelişmeler insanoğluna emanet edilmiş dünyanın  ekolojik dengesini bozuyor.

Mimar Sinan Mühendisler Birliği (MSMB) Hackathon etkinliği ile bu sorunlara yönelik farkındalığı arttırmayı, gelişen teknolojiyi çevre sorunları ve afet yönetiminde yaşanan problemlerin çözümünde kullanmayı amaçlıyor.

İlk kez düzenlenecek MSMB Hackathon etkinliğinde, katılımcılar kendilerine tanınan üç buçuk günlük sürede,çevrimiçi platformlar aracılığıyla, çevre sorunlarına ve yaşanan afetlerin yönetilmesine teknolojik çözümler bulmak için yarışacak.

Başvuru süreci, 6 Eylül 2021'de tamamlanacak yarışma 23 Eylül – 26 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

Hackathon nedir?

Hackathon, kısıtlı bir sürede, belirlenen bir soruna çözüm üretmek için yapılan yoğun çalışma olarak tanımlanmakta, üst düzey yeteneklerin keşfedilmesine imkan tanımakta.

Mimar Sinan Mühendisler Birliği HACKATHON etkinliğinde, yarışmacıların hedefi üç buçuk günlük süre içerisinde en iyi teknolojik çözümü üretebilmek! 

Süreç boyunca proje geliştirme, çevre sorunları ve afet yönetimi konularında deneyimli isimler, takımlara fikir ve projelerini geliştirirken mentörlük yaparak destek olacaklar. Üst düzey yöneticiler ve akademisyenlerden oluşan jürilerin yapacağı değerlendirme sonrasında kazanan proje ve takım belirlenecek.

Başvuru şartları ve ödüller

Yarışmacı olmak için mimarlık ve mühendislik fakültelerinde lisans 3 ve 4.sınıf öğrencisi olmak veya son üç yıl içinde mezun olmak yeterli.

Yarışmacılar 5 kişiden oluşan bir takım kuracak. Takım kuramayıp yarışmak isteyenler bireysel başvurabiliyor.

En yenilikçi fikri geliştirip, sunum yapanlar para Ödülünün yanı sıra staj veya iş imkanı kazanma fırsatı bulacak.

Detaylar https://hackathon.msmb.org.tr/ adresinde yer alıyor.

­
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close