Hocamız, Gönül Dostumuz, Mürebbi’miz Mahmud Es’ad Coşan, doğumlarının hicri 90. yıl dönümünde Gelibolu Azebler Namazgâhı’nda, DOĞUŞ AZEBLER İşrak İbadeti Buluşması ile yâd edildi.
Mahmud Es'ad Coşan Vakfı tarafından 'Dost ve Müttefik Olarak Allah Yeter" teması ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen buluşmaya 10 bine yakın davetli katıldı.
13 Safer 1447 / 09 Ağustos 2025 Cumartesi günü Gelibolu Azebler Namazgâhı’nda gerçekleşen program, Türkiye’nin ve Dünyanın farklı yerlerinden gelen davetlilerle geniş bir katılıma sahne oldu. Buluşma, sabah ezanı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tarihi önem taşıyan anlamlı bir mekânda binlerce kişinin aynı anda eda ettiği sabah namazının ardından tesbihatlar yapıldı. İşrak namazı ile devam eden buluşma, katılımcılara ikramlar sunularak tamamlandı.

Özel buluşmada ayrıca Mehmed Zahid Kotku Hocamızın kıymetli kerimesi, Mahmud Es’ad Coşan’ın güzide eşi ve Sayın Muharrem Nureddin Coşan'ın sevgili validesi; Hacer Muhterem Coşan Hanımefendi de dualarla yâd edildi.
Günün ve mekânın anlamına binaen yapılan konuşmada, Gelibolu'nun tercih edilmesinin, bölgenin manevi ve tarihi öneminden kaynaklandığı belirtildi.
Binlerce kişinin Azebler Namazgâhı’nda bir araya gelerek huşû içinde ibadet ettiği DOĞUŞ AZEBLER İşrak İbadeti Buluşması, işrak namazı ve tesbihatlarla son buldu.
Yapılan açıklamada; "Doğuş Azebler İşrak İbadeti eşsiz bir manevi atmosferde sabah namazının eda edilmesinin ardından dualar eşliğinde tamamlandı.
Fedakârlık yaparak burada olmayı tercih eden, Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli noktalarından katılım sağlayarak Azebler Namazgâhı’nı coşku, sevgi ve samimiyetle dolduran tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz." denildi.
Bu anlamlı buluşmanın güzel bir nişanesi olarak katılımcılara, program için özenle hazırlanan ikramlarda bulunuldu.