İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:35 Güneş06:09 Öğle13:08 İkindi16:54 Akşam19:56 Yatsı21:23
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 13°C Nem %83
Türkçe
11 Şevval 1445 20 Nisan 2024 Cumartesi
11 Şevval 1445
İmsak
04:35
Güneş
06:09
İşrak
06:49
Öğle
13:08
İkindi
16:54
Akşam
19:56
Yatsı
21:23
Giriş Yap

Fakirlikten Kurtulma Duası

Mehmed Zahid Kotku Sohbetler

“El-Hamdülillah, sümme el-Hamdülillah, el-Hamdülillahî hedâna lihâza vema künnâ linehtediye levlâ en hedânallah.Vema tevfîki illa billah aleyhi tevekkeltu ve ileyh.

Neşhedü en lâ ilâhe illâlahu vahdehu lâ şerîkeleh. Veneşhedü enne Muhammeden abduhu ve habibuhu veresuluhu. Allahümme salli vesellime ve barik alâ hazen nebiyyu kariybu ve Resulu Seyyidul senedil azim fi kalbirrahim seyyidinâ Muhammedin ve âlihî ve sahbihî ecmaîn.

Elâ edüllüke alâ kelimetin min tahti’l-arşi min kenzi’l-cenneti tekûlü lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahi.

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billah. Bu tesbihe çok devam edin. Bu tesbihi günde 100 kere söyleyen insan bu tesbihin sayesinde fakirlik denilen şeyin yüzünü görmez.

E lâ edüllüke alâ milâki hâze’l-emri’l-lezî tüsîbuü bihi hayra’d-dünyâ ve’l-âhirati.

Bak şimdi bunu iyi dinle ama!

“Dünya ve âhiret hayırlarına isabet etmenin en güzel kıvamlı şeysi.” Aleyke bi-mecâliseti ehli’z-zikri. “Ehli zikrin meclisinde oturmak ve onların meclislerine devam etmek.”

Dünya ve âhiretin bütün hayırlarının bulunduğu yer. Ehl-i zikir, namazlarımız, nasihatlerimiz, Kur’an meclislerimiz, vaaz meclislerimiz, tesbih meclislerimiz, dua meclislerimiz, hep bunlar zikir meclisidir.

“Bunlara devam et.” diyor iki cihan serveri sallallahu aleyhi ve sellem hazretleri.

Ne var?

Eh, buradaki olan şeyleri ne bileceğiz?

Demek ki pek büyük nimet var, çok büyük fayda var ki Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem bize tavsiye ediyor. Açık söylüyor ehle’z-zikri. “Zikir meclislerine.”

“Siz de bu zikir meclislerine devam edin.”

Tabi 24 saat zikir meclisinde olacak değil ya. Yarım saat bir saat olur dağılır herkes.

Ve izâ halevte. “Ayrıldık, dağıldık.” Fe-harrik lisâneke. “Dilini tahrik et.” Me’steta’te. “Gücün yettiği kadar. Durma yani.”

 Ne ile?

Bi-zikrillâhi. “Allah'ın zikriyle dilini meşgul et.”

Allah Allah Allah... diyerekten dilini meşgul et. Büyük bir nimettir.

Ve ehibbe fillâhi ve abğıd fillâhi. “Bir de Allah için sev Allah için buğz et.”

Nefsine dair değil.

Yâ ebâ rezîn. Bunu Ebû Rezîn denilen bir efendiye söylemiş hazreti Peygamber.” Hel şearte. “Anlıyor musun? Dikkat et yani.” Enne’r-racule izâ harace min beytihi. “Evinden çıktı kişi.” Zâiran ehâhu. “Bir kardeşimi ziyaret edeceğim diye evinden çıktı.” Şeyyeahu seb’ûne elfe melikin. “Bunu 70 bin melek teşyî eder.”

Niçin?

Bizim bir kardeşin hatırını yapacak. Ziyaretten maksat, hatırını hoş etmek.

Bayram gelir, parası var bilgisi de var tenezzül etmez. Bayramlaşmaya bile tenezzül etmez.

Halbuki bak ne diyor?

Yetmiş bin melek teşyî eder.

Küllühüm. “Bu 70.000 meleğin hepsi.” Yüsallûne aleyhi. “Ona salât eder, dua ederler.”

Salât mânası beş çeşittir. Bir çeşidi, durduğumuz namazın adı. Bir çeşidi de duanın adıdır. Bütün salatlar farklı manâlara gelebilir.

Yüsallûne aleyhi. “O adama dua eder dururlar.”

Namaz kılarlar değil yani, dua eder dururlar.

 Şimdi ne diyorlar dualarında?

 Ve yekûlûne rabbenâ vesale fîke. “Meleklerin duası: Rabbenâ ‘Ey Rabbimiz! Bu adam senin yolundan kardeşine gitti sıla yaptı, ziyaret etti onu.’” Fe-silhu. “Sen de buna sıla yap.” Fe ini’steta’te. “Eğer senin gücün yeterse.” En tu’mile cesedeke fî zâlike fe’f’al. “Daima böyle ziyaretçi olur.”

Kardeşlerini yahut bağı olup küsenleri ara bul, onlara özür dile, af dile, dua al onlardan.

E lâ edüllükümâ alâ hayrin mimmâ seeltemâhu? İzâ ehaztümâ medâciakümâ fe kebberallâhe erbean ve selâsîne va’hmedâ selâsen ve selâsîne ve sebbihâ selâsen ve selâsine. Fe inne zâlike hayrun lekümâ min hâdimin.

Bu çok geçmiştir ki Hz. Ali Efendimiz'in evinde Hz. Fatıma'ya bir keresinde Efendimiz onlara 34 defa tekbir, 33 defa tahmid, 33 defa da tesbih tavsiye buyurmuşlar.

E lâ edüllüküm alâ dâiküm ve devâiküm?

İnsan bir hastadır bir şifasıyladır ya hastalığının.

“Sizin sağlığınıza ve sizin dertlerinize deva olan şeyi bildireyim mi?”

Dâiküm ve devâiküm. “Sizi hasta edecek olan ve size şifa olan şeyleri haber vereyim mi?” E lâ inne dâekümü’z-zünûbü. “Size ârız olan dertler günahlardır.”

Baş ağrısı, karın ağrısı, ayak ağrısı, çeşitli hastalıklar var ya, onlar ayrı. Asıl dert günahlardır. Asıl dert günahlardır çünkü günah Allahu Teâlâ'dan kulunu ayırır. Bütün peygamberlerin dünyaya gelişinin sebebi kulu Allah'a bağlamak içindir. Günah da kulu Allah'tan ayırır. İyi değil. Onun için günahtan ufak büyük ne olursa olsun son derece uzaklaşmak lazım.

Bir kere Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem’den bir nur gelir insanlara. Eğer nur gelmezse biz iman sahibi olamayız, derhal küfre düşeriz Allah esirgeye. O nur sayesinde imanımız durur. O nur incecik bir iplikten tut da kalın bir boruya kadar büyür.

Sebebi?

İbadetler sayesinde o nur kalınlaşır, gelen nur kuvvetleşir onun sahibi gayet kudretli bir adam olur. Bu nur incele incele Allah esirgeye bir de kopması vardır bunun. İşte bu günahlar insanlara çok büyük zarar verir. Hastalıklar nasıl zarar verirse. Çeşitli hastalıklar var. Kalp hastalığı olursa tehlikeli. Başka hastalıklar da yine öyle ansızın götürenler de var.

“Onun için sizin dâiniz, derdiniz, ez-zünûb, günahlardır.” Ve devâüküm. “Sizin ilacınız da.” el-İstiğfâr. “İstiğfardır.”

Hastalık gelir.

Bizim de ilacımız el-istiğfar.

Günahdan hâli olmaz insan. Günah olur da derhal arkasından tevbe-i istiğfarı basıp, “Aman yâ Rabbi! Bir kerecik oldu, benden hata sâdır oldu. Senden affını isterim.” diyerekten.

Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem’den hiç günah sâdır olur mu?

Olmadığı halde günde 100 kere o istiğfar ediyordu.

İstiğfar hem derecelerin terfiine sebep olur, hem zikre vesiledir, hem de günahların dökülmesine vesiledir. Onun için daima zikrullah.

Zikrullahtan büyük istifade eden kullarında eylesin.

Zikrullah da istiğfardır aynı zamanda. Zikrullah Allah Allah Allah..., bunun altında istiğfar da vardır. İstiğfarın altında da zikrullah vardır, ikisi birbirine bağlıdır.

E lâ edüllüküm alâ hıyâri hâzihi’l-ümmeti?

“Size şimdi bu ümmetin hayırlılarını haber vereyim mi?” diyor Peygamber Efendimiz.” Ellezîne izâ raâhümü’n-nâsü. “İnsanlar onları gördükleri vakitte.” Zekerullâhe. “Allah'ı hatırlarlar.” gördükleri vakit de Allah'ı hatırladıkları insanlar insanların hayırlısıdır. En güzel alâmet budur.

Ve izâ zükirallâhu indehüm. “Başladılar onların yanında zikrullah yapıyorlar.” Eânû alâ zikrihi. “Onların zikirlerine şöyle yapın, böyle yapın, şöyle deyin, böyle deyin diyerekten yardım eder.”

“Bunlar insanların, ümmetin en hayırlısıdır.” diye buyurmuş.

Yine buyuruyor;

E lâ edüllüküm ale’l-hulefâi minnî. “Benden sonra benim halifelerimi size haber vereyim mi?” diyor.

Benden sonra size gelecek halifelerimi, yani hulefâ-i raşidin dört tane ya. O herkesçe meşhur: Ebû Bekir, Osman, Ömer, Ali. Bunlar meşhurlardır.

Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem’in nurlarından her birisinde ayrı bir nur vardır. Birer parça hisselerini almışlar Peygamber Efendimiz'den. Her birisi Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem’e bağlıdır nurla. Nurlar hep Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemin. Bir tanesini kestin mi hepsi kesilir.

Şimdi elektriğin bir tanesi koptu mu hepsi sönüyor ya.

Neden sönüyor? Bizimkiler yansa ya?

Koptu tel.

Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem’den gelen nur derhal kesilir. Ben de bir yerlere sapma neden oluyor, siliniyor Efendim. Binâenaleyh insan olduğu gibi gider gürültüye Allah esirgesin.

Şimdi o benim halifelerim, bu dört tane ama bu dört tane değil.

Minnî ve min ashâbî. “Benim ve benim eshabımın halifeleri.” Ve mine’l-enbiyâi kablî. “Benden önde gelen enbiyaların da halifeleri.”

Kimdir onlar?

Hüm hameletü’l-kur’âni. “Kur'an-ı Azimüşşan’ı hâmil olan ülema-i kirâm.”

Hamele-i Kur'an'dan murat hafızlar değil. Eskiden hamele-i Kur'an hafızlara denilmiş. Hafızlar alimmiş de aynı zamanda. Onun için Hamele-i Kur'an onlarındır. Sonra değişmiş zaman gelince, Hamele-i Kur'an'dan, hafızlar ilimden mahrum kalmışlar.

 “Burada hamele-i Kur'an, hem Kuran'a hem de benim hadislerime hâmi olan, bilen insanlardır.”

“Bunlar benim halifemdir ve benden evvel gelen peygamberlerin de halifesidir, enbiyaların da halifesi, eshabımın da halifeleridir.”

Ve anhüm fillâhi ve lilâhi. “Bunların işi de Allah için yaptıkları.”

Onun için diyor ki sahib-i kitap;

“Eğer insanlar ulemalarının kadr ü kıymetini bilseler, onları omuzlarında taşırlardı.”

 “Eh işte cahildirler, dünyayı bilmiyorlar, şunu bilmiyorlar, bunu bilmiyorlar...”

Eh ne dersen de gayri. Ama o Allah'ın yolunu biliyor ve Allah'ın yolunu söylüyor. Onun vazifesi değil ki dünyayı sana bildirmek. Dünyayı bildirecek başka meslekler var. Onlar bildirsin sana dünyayı.

Bu hürmetten müslümanlar uzaklaştığı takdirde nasıl ki feyz Allah'tan ve Resûlullah vasıtasıyla oradan tevzî olunuyor. Resûlullah darılır buna. Benim size âhireti bildiren adamlara yapmış olduğunuz hakaretten dolayı Resûlü Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem müteezzi olur,

Allah kusurlarımızı afv u mağfiret eylesin. Tevfîkât-ı samedâniyesine mazhar eylesin. Cümlemizi fazl u keremiyle nefsin, şehvetin, şeytanın elinden kurtulup o güzel cennetine müstahak, istihkak getiren kullarının zümresine kabul buyursun.

 

El-Fâtiha!

 

Diğer Kayıtlar
Başlık Eklenme Tarihi Paylaş Oku Ekle Süre Beğen
playlist play Affedici Olmak, Günahlardan Kaçınmak, İnsanın Yaradılışı, Cennete Gidecekler, Yatarken Okunacak Dualar 03.01.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Ağrı İçin Dua, Hastalığın Günahları Temizlemesi, Sıkıntı İçin Dua 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Allah Bir Kavmin Hayrını İsterse, İdareciler, Hakimler, Alimler, Namaz, Misafir, Abdest, Yolculuk, Cömertlik 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Allah İçin Birbirini Sevenler, Kuran İlmi, Abid ve Alim, İbadet 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 12 playlist like
playlist play Allah Korkusu, Allahı Zikretmek, Hacca Gitmenin Faydaları 23.06.2022 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Allah Resulune İtaat, Şükretmek, Cemaatten Ayrılık 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 19 playlist like
playlist play Allah Sevgisi, İyilik Yapanlarla Birlikte Olmak, Gönül Sahipleri 24.08.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Allahı Bilmek, Ramazan, Sünnetlere Uymak, Allahı Zikretmek, Komşuluk Hakkı, İçkinin Zararı 04.04.2022 playlist oku playlist ekle 21 playlist like
playlist play Allahı Görür Gibi İbadet Etmek, Kırk Hadis Ezberlemek, Cennete Sokan Şeyler 04.02.2022 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Allahın Hayır Murad Etmesi, Şükür, Komşuluk, Nefis, Rızık, Kalp Gözü, Allahın Rahmeti, Hendek 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Allahın Lanetine Uğrayanlar, Cennet 18.08.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Allahın Sevdiği Kullar, Güzel Ahlak, Allahı ve Peygamberi Sevmek, Miskinleri ve Fukaraları Sevmek 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 21 playlist like
playlist play Allahın Sevdiği ve Sevmediği Kişiler ile İlgili Hadisler 31.03.2022 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Allahın Varlığı, Anababa Hakkı, Kanaat, İktisat 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 12 playlist like
playlist play Anne Baba Ziyareti, Nimete Karşılık, Fazladan İstemek, Şehidlik, Cehennemden Korunma Duası, İlim 08.12.2021 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Avcılık, Misafirlik, Komşuluk, İçki, Faiz, Rüşvet, Zekat, Cennet 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 13 playlist like
playlist play Ayakkabı Giymenin Adabı, Meclise Girmenin Adabı, Namaz, Secde, Kaybolan Eşya 03.01.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Bidatler, Dünya ve Ahiret, Allah Korkusu, Allahın Sevdiği Kimseler, Boş Konuşmamak 31.01.2022 playlist oku playlist ekle 20 playlist like
playlist play Bina Yapmak, Allahın Hayır Vermesi, Vahiy, Aç ve Susuzlar, Deprem, Cömertlik, İffet 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Büyük Günahlar, Namazdan Çalma, Katil 12.09.2022 playlist oku playlist ekle 8 playlist like
playlist play Büyüklerden Nasihat, Az Konuşma, Az Yeme, Az Mal, Cömertlik, İsar 13.01.2023 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Cami ve Mescid Kültürü, Züht, İlim, Öldürülen Kişi, Ashaba Hakaret, Methetmek, Ucub 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Camilerin Önemi, Gönlü Allaha Vermek 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 13 playlist like
playlist play Camiye Gitmek, Abdesti Düzgün Almak, Gösterilen Yere Oturmak, Topluluğa Gidince Yapılacaklar 07.01.2022 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Cenaze, Esneme ve Hapşırma, Anne Babaya Dua, Evlilik, Kabir Azabı, Düşünmek, Deccal, İlim Öğrenmek 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 12 playlist like
playlist play Cennet Ehli, Akıl, Namaz, Ahlak, Hayırlı Evlat 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 13 playlist like
playlist play Cennet, Sadaka, Alimler, Övmek 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 19 playlist like
playlist play Cennete Sokacak Şeyler, Gizli Şehvet, Para Mal Mülk, Gıybet 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Cennetin Güzellikleri, Cehennem Azabı 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 12 playlist like
playlist play Cin ve Şeytandan Korunmak, Melekler, Cennetteki Misk, İnsanın Üstünlüğü 31.01.2022 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Cömertlik, Cumanın Önemi, Haram Mal, Müezzinlik, Kulun Hayrı, Allah Sevgisi, Namazda Saf Tutmak 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 20 playlist like
playlist play Cuma, Cennetin Dereceleri ve Güzellikleri 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 21 playlist like
playlist play Cuma, Hıyanet 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Çok Yemek, Haram Lokma, Yemek Yedirme Mükafatı, Yemek Adabı, Riya, Yemekte Niyet 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 23 playlist like
playlist play Dargınları Barıştırmak, Birleşmek, Allah İçin Sevmek ve Kızmak 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 19 playlist like
playlist play Davet Adabı, Niyet 22.08.2022 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Din Nasihattir, Ashabı Suffe, Kalp Yumuşaklığı, Yetime Merhamet Etmek, Allahın Rızasını Kazanmak 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 23 playlist like
playlist play Din Nasihattir, Ulemaya Tabi Olmak 30.11.2022 playlist oku playlist ekle 13 playlist like
playlist play Dua, Kötü Huylar, Zikretmek, Komşuluk, Cehennem, Kalp, İftira, Susmak, Aşırı Sevmek, Abdest Almak 03.12.2021 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Dünyaya Geliş Amacımız 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 9 playlist like
playlist play Ezan Okunması, Şefaat, Peygamber Sünneti, YüzükTakmak, Rasulluh Rüyası, Tekasür Suresi, İyi Ahlak 08.12.2021 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Fakirlikten Kurtulma Duası, Hz. Fatımanın Duası 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Ganimet Malları, İlim Ehline Hizmet, Müslüman Kadın, İffet 18.08.2022 playlist oku playlist ekle 6 playlist like
playlist play Gayba İman, Deccal, Allaha İman, İlmin Önemi, Abdest Almak, Namaz, Salat ve Selam Getirmek 07.01.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Gece Namaz ve Dua, Misafir, Kalp Temizliği, Elçilerin ve İmamların Seçilmesi 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Gece Namazı, Yaşlılara Mükafat, Çocuğa Namaz Eğitimi, Büyük Havuzda Abdest, Yüksek Binalar Yapmak 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Geçimlilik, Gerçek Alim, Abid, Tefekkür, Çok Gülmek, Ayıplamak, Övmek, Ticaret Ahlakı 03.01.2022 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Hac İbadeti 23.06.2022 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Hac, Şeytan, İbrahim AS, Kadir Gecesi, Ana Baba Rızası, Salavat, İbadetlere Devam 19.04.2022 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Hac, Yolculuk, Secde 23.06.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Haccın Faziletleri ve Sevapları 23.06.2022 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Hain Olmak, Kibir, Hadislerin Önemi, Mazlumun Duası 04.02.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Haram, İslamiyet, Namaz, Oruç, Zekat, Meleklerin Safları 07.01.2022 playlist oku playlist ekle 19 playlist like
playlist play Haram, Taksime Rıza, Casusluk, Haset, Şirk, Cehalet, Kibir 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Haramdan Sakınmak, Yahudi Komşu, Allahtan Korkmak, Namaz 04.02.2022 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Haramlardan Kaçınmak, Allah Korkusu ve Sevgisi, Muttaki Kul Olmak İçin, Allahın Kulunu Sevmesi 31.01.2022 playlist oku playlist ekle 10 playlist like
playlist play Haramlardan Kaçınmak, Allah Korkusu, Zekat Vermek, Hayvanlara Acımak, Sılai Rahim, Miskin Hakkı 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Hatipler, Bilginler, Ahir Zaman, Nefs, Namaz, Münafıklar, Medine, Peygamberimizin Beşer Olması, Gönül 02.12.2021 playlist oku playlist ekle 19 playlist like
playlist play Hayvanlara Muamele, Secde, Namaz, Kıyamet 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Helal Avcılık, Kapı Çalmanın Adabı, Komşu Hakkı, Kadının Camiye Gitmesi, Taharetlenmek 18.08.2023 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Heva, Şehvet, Kendini Beğenme, Haramdan Kaçmak, Takdire Rıza, Zekat, Sılahi Rahim 04.02.2022 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Hırsızlık, Manen Ölüm, Arınma (Mahviyet), Hz.İbrahim, Hz Ebubekir 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Hizmetkarın Hakkı, Dul ve Yetimler, Namaz, Oruç, Zekat, Alimin Tövbesi, Feraset, Hz. Fatıma 04.02.2022 playlist oku playlist ekle 12 playlist like
playlist play Horoz ve Merkep Sesi, Huy Değişmez, Batıya Özenmek 31.03.2022 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Hz. Ebubekirin Peygamber Sevgisi, Kaside-i Bürde 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 10 playlist like
playlist play İbadetler, Günahlardan Vazgeçmek, Cemaat Adabı, Yemek ve Namazda Tercih, Ezan Okununca Duaların Kabulü 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 12 playlist like
playlist play İçki, Nefsin Oyunları 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 7 playlist like
playlist play İhanet, Cennet Nimetleri, Hacamat, Peygamberimizi Sevmek, Allahın Sevdiği Kullar 14.12.2021 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play İman, Halvete Girmek, İtikaf, Mal Biriktirmek, Zenginlik, Hanımlar, Allahı Zikretmek 14.12.2021 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play İman, Haya, Takva, Zikrullah 14.12.2021 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play İnsan Olmak 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 7 playlist like
playlist play İtikat, Fazla Yemek, Yemek Niyeti, Davet Niyeti, Namaz Niyeti, Hasta Ziyareti, Cenaze, Mümini Sevindirmek 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 20 playlist like
playlist play Kadının Namazı, Safları Sık Tutmak, Harama Bakmamak, İyilik, Sancağı Şerif, Ana Baba İçin Hac, Gönül, Sır 23.06.2022 playlist oku playlist ekle 22 playlist like
playlist play Kardeşlik, Amin 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Kardeşlik, Dargınların Barışması, Sevgiye Vesile Olacak Şeyler 31.03.2022 playlist oku playlist ekle 25 playlist like
playlist play Kasidei Bürde, Bismillahillezi Duası, Allaha Tevekkül, İsa AS, Musa AS, Yahya AS, Nuh AS 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Kaside-i Bürde, Hz.Ebubekir 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 12 playlist like
playlist play Kendimizden Aşağıdakilere Bakmak, Sılai Rahim, La Havle, Musab, Selman, Ebu Zer 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Kibir, Haya, Ahde Vefa, Emanet, Dinde Gayret, Vera 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Kişi Sevdiğiyledir, Açlık ve Tokluk 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Komşuluk, Rızık, Zikrullah, Kuran Öğrenmek 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Korku ve Ümit, Peygamber Hastalığı, Şifa, Tesettür, İçki, Ümmetin Fitnesi, Alim ve Amir, Cibril Hadisleri 31.01.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Kötü Alimler, Fitnelere Koşmamak, Camiler Allahın Evi, Kuran ve Kıraat 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Kötü Amel, Rızkın Kesilmesi, İyilik Yapmak, Son Nefes, Cennet 14.12.2021 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Kuran Okunan Ev, Beytül Mamur 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Kuran Okununca Melekler, Beytül Mamur 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Kuranı Kerim Okumak, İhlas Suresi 26.08.2022 playlist oku playlist ekle 6 playlist like
playlist play Kuranı Kerim, Ay Tutulması, Kabir Azabı, İnsanın Yaratılısı, Deccal 02.12.2021 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Kuranı Kerim, Peygamberimizi Sevmek, Alimler 17.08.2022 playlist oku playlist ekle 21 playlist like
playlist play Kuranı Kerime Hürmet 30.09.2022 playlist oku playlist ekle 9 playlist like
playlist play Lailaheillallah, Namaz, İflas durumu, Borçlu Alacaklı İlişkisi, Ahir Zaman Belirtileri, Rüyalar, Allah Korkusu 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Medine, Surun Üflenmesi, Kıyamet, Cennet, Cehennem 24.08.2022 playlist oku playlist ekle 13 playlist like
playlist play Meftaya Telkin Vermek, Ölüm Sonrası, Namazda Gönlü Allaha Çevirmek, Namazdan Sonra Okunacaklar 03.01.2022 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Mehdi (A.S), Alimler, Faiz, Rasulullah, Cemaate Uymak, Haramdan Kaçınmak 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 9 playlist like
playlist play Misafire İkram, Sılai Rahim 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 10 playlist like
playlist play Misvak, Kurban Kesmek, Vasiyet Yazmak, Soru Sormak 23.06.2022 playlist oku playlist ekle 21 playlist like
playlist play Muhabbetullah, Peygamberimizi Sevmek, İman, Yağmur, Ameller Niyete Göredir 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Muharrem Ayı İçindeyiz, Aşure, Hakka Girmek, Hayvanlara Eziyet, Oruç 29.07.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Muharremin Başı, İhlas Suresi, Haramdan Kaçınmak, Subhanallah Demek 29.07.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Muhtaca Yardım, Komşu Hakkı, Temizlik, Dua, Hac ve Umre, Cennet Nimetleri 23.06.2022 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Musab bin Umeyr, Telkin, Sılai Rahim, Ana-Baba Hakkı, Allah Korkusu 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Namaz Sonrası Dua, Haram, Rızık İcin Dua, Şehitleri Ziyaret 18.08.2022 playlist oku playlist ekle 22 playlist like
playlist play Namaz, Amin 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 13 playlist like
playlist play Namaz, Peygamberimizin Son Peygamber Olması, Fatıma İsminin Anlamı, Eyyamı Bid Orucu, Cehenneme Haram Kılınanlar, İyi Amel 03.12.2021 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Namaz, Sözünde Durmak, Komşusunun Emin Olması 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Nefisle Mücadele, İslamın Şartları, Papazın Müslüman Olması 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 10 playlist like
playlist play Nefs-i Emmare, Kainata Bakış, Çocuk Yetiştirme, Kaside-i Bürde 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Oruç Sabrın Yarısıdır, İlim, Güzel Ahlak, Ahir Zaman 16.08.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Ölü Doğan Bebek, Gece Namazı, Cennet, Kısas 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 10 playlist like
playlist play Ömür Geri Gelmez, Şirk, Gayri Meşru İlişkiler 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 7 playlist like
playlist play Peygamber Efendimiz (S.A.S) in Duaları ve Şefaati 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Peygamber Efendimizin Rüyası, İbadetlerin Ahirette Önemi, Ahiret Hayatı, Nafile Namaz, Hutbe, Cuma Namazı 14.12.2021 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Peygamber Efendimizin Ümmeti İçin Korktukları, Yıldızlara İnanmak, Riya, Tuli Amel 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 24 playlist like
playlist play Peygamberimizin Merhameti, Tevbe Etmek, Yaşların Özellikleri, Yüksek Bina, Şeytana Dua, Evlilik Duası 07.01.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Peygamberimizin Özellikleri, Beşer Olması, Şefaat, Sünnete Uymak, Son Peygamber, Cuma Günü, Yalancılık 15.12.2021 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Ramazan Duası, Baba Dostunu Ziyaret, Kadir Gecesi 19.04.2022 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Ramazan, Cami Yapmak, İtikaf 19.04.2022 playlist oku playlist ekle 8 playlist like
playlist play Ramazan, Orucun Tutulması, Güzel Ahlak, İnsan Konuşmasına Dikkat Etmeli, Müstehcen Konuşmak 19.04.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Ramazanın Onbeşi, Azimet Ruhsat, Ruhun Beslenmesi, İtikaf 15.04.2022 playlist oku playlist ekle 8 playlist like
playlist play Ramazanın Son On Günü, İtikaf 19.04.2022 playlist oku playlist ekle 8 playlist like
playlist play Rızkın Allahtan Olması, Bereket, İçkinin Pis Olması, Peygamberimiz, Namaz 07.12.2021 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Rüya, Ahir Zamanda Zaman, Borç Vermek, Oruç, Nefs Terbiyesi, Kabir 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 19 playlist like
playlist play Rüyada Peygamber Efendimizi Görmek, Anne-Baba Kabir Ziyareti 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 12 playlist like
playlist play Sabah Akşam Dua, Selamlaşma, Kötü Arkadaş, Yatarken Dua, Sıkıntı Duası, Koku, İkram 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Selam Vermek, İman, Hac, Gönlün Temizliği, Kemale Ermek 23.06.2022 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Söz Dinlemek, İmam, Makam Sahibi, Tevazü, Cenazeler, Hızır (A.S), Nefs, Arılar 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Sünnet Olmak 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Süt Emme, Oruç, Yetim, Sükut, Nafile İbadet, Huzurla Namaz, Komşu Hakkı, Vera 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Şifa Duası, Hastalığın Faydaları, Dile Dikkat Etmek, Şeytanın Hileleri, Eşler Arasına Girmesi, Şirk 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 19 playlist like
playlist play Şirk, Hırsızlık, Zina, İsyan Etmek, Dert Nimeti, Bolluk, Allahın İnsanı Övmesi 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 13 playlist like
playlist play Takva Sahibi, İman, Haramlardan Kaçınmak, Ticaret, Haya, Şükür, Sabır, Abdest, Ahlakı Süslemek 14.12.2021 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Tartışmada Susmak, Rızık Temini, Deccalin Geldiği Gün, Hamamlara Gitmemek, Evde Bulunması Zaruri Olanlar 08.12.2021 playlist oku playlist ekle 10 playlist like
playlist play Taş Kalpli Olmak, İlim Öğrenmek, Yetime Yardım Etmek, Zikir, Şükür 04.02.2022 playlist oku playlist ekle 13 playlist like
playlist play Tefekkür, İlim, Amel, Niyet, Sünnete Uymak, Efendimizi Sevmek, Müslümanlar Kardeştir 08.12.2021 playlist oku playlist ekle 9 playlist like
playlist play Tevbe Etmek, Müslümana Eza, Güvenilir Tüccar 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 19 playlist like
playlist play Uyuyunca ve Uyanınca Şükretmek, Selam Vermek, Oruç Tutmak, Olduğu Gibi Görünmek 03.01.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Üç Şifa Kaynağı, Emlak, Şiir, Şefaatçi Kimseler, Yedi Şehitlik Mertebesi 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 20 playlist like
playlist play Ümmetin Azabı, Alimler, İlim Sahibi, Rasulullahı ve Allahı Sevmek, Namazda Şaşırmak 07.12.2021 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Vahdehu La Şerike Leh, Zikir, Yemek Adabı 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 19 playlist like
playlist play Veren El Olmak, Riya, En Güzel İhsan, Haccın Amacı, Evliyanın Kalbi, Kötü Huyları Terbiye 23.06.2022 playlist oku playlist ekle 20 playlist like
playlist play Vesvese, Sağ El Kullanmak, Cennet ve Cehennemdeki Durum 31.03.2022 playlist oku playlist ekle 9 playlist like
playlist play Yakin, Afiyet, Ramazan Orucu, Namaz, Zekat Vermek, Komşu Hakkı 04.04.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Yatarken Okunacak Dua, Peygambere Uymak, Koku Sürünmek, Zekat, Haram Para, Müezzinlik, İlk Ezan 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Yatma Adabı, Koku Sürme Adabı, Zekat 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Yemek Adabı, Açlık Sıhhattir 23.08.2022 playlist oku playlist ekle 12 playlist like
playlist play Yemekte Dikkat Edilecekler 24.08.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Yere Düşen Lokma, İçki ve Sarhoşluk, Kardeşlik, Komşu, Bulaşıcı Hastalıklar, Yıldırımdan Korunmak İçin 29.07.2022 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Yunus (A.S) ın Duası, Sabah İbadeti, Hanzalanın Yıkanması, Allahı Sevdiren Kişiler, Nefs, Ticaret, Mehdi 14.12.2021 playlist oku playlist ekle 10 playlist like
playlist play Zikir, Borç İçin Dua, Cimrilik, Meşakkatlere Karşı Dua 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 20 playlist like
playlist play Zikir, Şükür, İbadet, Fukaraya Yardım, Şirk, Şehvet, Oruç, Gıybet, Cennet ve Cehenneme Götürenler 04.02.2022 playlist oku playlist ekle 20 playlist like
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Kur’an-ı Kerim Meali - 2 - Dipnotsuz
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Kur’an-ı Kerim Meali - 2 - Dipnotsuz
Kur’an-ı Kerim Meali - 2 - Dipnotsuz Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close