İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Güneş05:51 İşrak06:32 Öğle13:06 İkindi16:58 Akşam20:09 Yatsı21:43 İmsak04:11
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 12°C Nem %88
Türkçe
24 Şevval 1445 3 Mayıs 2024 Cuma
24 Şevval 1445
Güneş
05:51
İşrak
06:32
Öğle
13:06
İkindi
16:58
Akşam
20:09
Yatsı
21:43
İmsak
04:11
Giriş Yap

Fakirlikten Kurtulma Duası, Hz. Fatımanın Duası

Mehmed Zahid Kotku Sohbetler

El-Hamdülillah, sümme el-Hamdülillah, el-Hamdülillahî hedâna lihâza vema künnâ linehtediye levlâ en hedânallah. Vema tevfîki illa billah aleyhi tevekkeltu ve ileyh.

Neşhedü en lâ ilâhe illâlahu vahdehu lâ şerîkeleh. Veneşhedü enne Muhammeden abduhu ve habibuhu veresuluhu. Allahümme salli vesellime ve barik alâ hazen nebiyyu kariybu ve Resulu Seyyidul senedil azim fi'l kalbirrahim seyyidinâ Muhammedin ve âlihî ve sahbihî ecmaîn.

Elâ ü’allimüke kelimâtin tüzhibü anke’d-durra ve’s-sekami. Sana yine bir kelimeler öğreteceğim ki; sen bunları okuduğun takdirde bunlar sendeki hastalıkları, meşakkatleri, dertleri senden giderir.” Kul. “De.” Tevekkeltü ale’l-hayyillezî lâ yemûtü. “Sözün bu olsun.”

Tevekkeltü ale’l-hayyillezî lâ yemûtü. Ve’l-hamdü lillâhillezî lem yettehiz veleden ve lem yekün lehû şerîkün fi’l-mülki ve lem yekün lehû veliyyün mine’z-zülli ve kebbirhu tekbîran.

Bunu daima söyleyiniz ve çocuklarınıza da bunu öğretiniz, çocuklarınız da bunu söylesin. Ailenize, evlatlarınıza yetiştirirken bunu öğretiniz, onlar da okusunlar, siz de okuyunuz bunu daima.

Tevekkeltü ale’l-hayyillezî lâ yemûtü. Ve’l-hamdü lillâhillezî lem yettehiz veleden ve lem yekün lehû şerîkün fi’l-mülki ve lem yekün lehû veliyyün mine’z-zülli ve kebbirhu tekbîran.

Elâ ü’allimüke duâen ted’û bihî küllemâ salleyte’l-ğadâte. Sana bir dua öğreteceğim ki her sabah namazını kıldıktan sonra sen bu duayı oku.” Selâse merrâtin. “Her sabah namazının arkasından sen bu duayı üç kere oku.”

Nasıl?

Defe’allâhu azze ve celle anke’l-barasa ve’l-cüzâme ve’l-fâlice ve’l-amâ fi’d-dünyâ. “Sen bu duayı üç kere böyle sabah namazından sonra okursan Allah-u Teâlâ senden baras denilen illeti giderir.”

Baras; miskinlik ve vücudu böyle beyazlığa sürükleyen bir dert.

Allah muhafaza.

Ve’l-cüzâme; İşte meşhur olan bir cüzzam hastalığı, ki nereye girerse oradaki azayı felce uğratıp, koparıp, düşürüyor.

Ve’l-fâlice. Felç hastalığı dediğimiz.

Ve’l-amâ. “Körlük.” Fi’d-dünyâ. “Dünyada körlük, âhirette değil.”

Dünyadaki körlükten, felç hastalığından, cüzzam hastalığından, baras hastalığından ki bunları senden Allah defeder diyor.

Neyle?

Sabah namazından sonra okuyacağın şu dua ile.

Sabah namazından sonra okuyacağın şu dua ile Cenâb-ı Hak senden baras illetini, cüzzam illetini, felç illetini ve dünyada körlüğü giderir.

Körlük malum iki kısımdır. Bir göz nimetinden mahrum olmak suretiyle körlük var, bir de hidayetten mahrumiyet suretiyle körlük var ki, bu öteki körlükten daha beterdir. De ki;

Kulillâhü’m-mehdinî min ındike ve efıd aleyye min fadlike ve esbığ aleyye min rahmetike ve enzil aleyye min berakâtike. Bunu sabahları okuyoruz, bir kere okuyoruz biz. Cenab-ı Peygamber üç kere okunmasını tavsiye etmiş. Bu üç kere böyle okunduğu takdirde Cenâb-ı Hak bizden bu gibi illetleri giderir olduğunu bize açıkça Resûlullah Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem beyan buyurdu.

Bizim zayıf oluşumuzun ve takviye olmaya ihtiyaç oluşumuza bir numune olaraktan bir hikaye okudum. O adam şimdi ki kendisini körlükten kurtarmak için, hani körüz biz. Cenâb-ı Hak böyle çok büyük esrarlarla doldurmuştur bizi, esrar dolu bizde. Ama o esrarlardan haberimiz olmadan bu dünyadan körü körüne gidiyoruz. Körlük demek bu esrarları görmemek.

Yalnız şimdi bizim görmediğimiz mikroplar var, doktor, “Sana filan mikrop gelmiş.” diyor, inanıyoruz.

Görüyor musun sen o mikrobu?

Nereden göreceksin, ufacık bir şey. O ufacık gözümüzün görmediği şey bizim canımıza okuyor. Sen bizim aczimize bak! Bugün gökte uçuyoruz aya da gidiyoruz ama gözümüzün görmediği ufacık bir mikrop bizim canımıza okuyor, hakkından da gelemiyoruz. Bir griptir gidiyor ortada, ne olduğunu kimsenin bildiği yok.

Çeşitlisi de var tabii Allah esirgesin.

Binâenaleyh bizim esrar ile dolu olduğumuz halde bunları göremeyişimizin sebepleri var. Doktor kısmı tıptan buluyor, işte bunun sebebi bu diyor. Fakat öteki esrar bizde doluyken biz onlardan mahrumuz.

Şimdi kısa bir misal arz edeyim size.

Donanma denilen bir gemi var. Onun bir tanesine diyor ki “Sen reissin.” Ötekilere de, “Siz buna tâbi olacaksınız.” diyor salıyor denizlere.

Havaya bir filo yolluyorlar, “Sen reissin ötekiler sana tâbi olacak, sen bunları havada kullan.” diyor, gidiyor.

Hepsinin de merkezle bir irtibatı var. Merkez diyor ki;

“Filan tarafa dön, filan tarafa git.” o da gemisini o tarafa çeviriyor, filosunu o tarafa çeviriyor, ona göre, aldığı emre göre hareketini tanzim ediyor.

Bu bir insanın yapısı... Onun içine televizyon koymuş, radar koymuş, telefon koymuş... çeşitli şeyler koymuş, ki merkeziyle irtibatını temin etsin diyerekten.

Cenâb-ı Hak bizi ekmel-i mahlûkât diye yollamış. Her şeyin en ekmeli bizde, en güzeli bizde.

En güzeli biz olduğumuz halde bizim radarımız olmasın olur mu, bizim televizyonumuz olmasın olur mu, bizim bilmem telsizimiz olmasın olur mu?

İmkanı yok.

Şimdi körlük odur ki, biz bunlardan mahrum olduğumuz halde, bunlar bizde mevcutken bunları kapamışız, örtmüşüz. Yani yerin altında su duruyor eşip de içemiyoruz, susuzluktan yanıyoruz. Orda, ambarda ekmek, buğday dolu, açıp da alamıyoruz.

Bu körlüğün alameti.

Bu kadar nimet bizde mevcut, bu kadar esrar mevcut, hangimizin bir şey alabildiği var?

Şimdi bak o Faslı adam böyle bir esrara nail olayım diyerekten memleketinden çıkmış.

Acaba beni kim bu esrara kavuşturabilir?

Makinem bozulmuş, bu makinemi tamir edecek bir adam lazım.

“Hastayı doktor tedavi ediyor kolay, fakat bendeki esrarları bana gösterecek doktoru ben nereden bulayım?” diyor, dolaşıyor dünyayı. On dört sene ama, 14 sene dünyayı dolaşıyor.

Bir memlekete geliyor, o memlekette diyorlar ki:

“İşte filan adam var o senin derdine merhem olur”  Ama o adam haftada üç gün çıkıyor meydana, 27 gün evinde, itikafta. Hiç kimseyle teması yok. Ekmeğini, yemeğini de ona göre hazırlamış bütün işi gücü okumak, kılmak, ibadet, taat... Ancak üç gün çıkıyor, halktan kendisinden bir şey sormak isteyenler o üç gün içerisinde konuşuyor, üç gün bitti mi yine halvetine giriyor.

Gelmiş, “Ne istiyorsun evlat?” demiş, üç gün olmuş. Demiş;

“Efendim, benim iki âyette takıntım var onu öğrenmek istiyorum.

Nedir yavrum?

Esteîzübillah;

 İnnâ fetahnâ leke fethan mübînâ li-yağfire lekellahu mâ tekaddeme min zenbike ve mâ teahhar.

“Burada Cenâb-ı Allah Peygamber’e iki günahtan bahsetmiş, bu günahları evvelki günah, sonraki günah. ‘Peygamber’in de nasıl olur?’ diyerekten bunu anlamak istiyorum?”

Tabii o zât da ulemanın verdiği tefsirdeki mânalarla onu açıklamış;

“Onu biz de biliyoruz.” demiş.

Demek anlamak istemiş ki, bu adam hakikata alim değil, hakikatten gafil bu adam, Kitapta okuduğunu söylüyor bana.

Halbuki Peygamber öyle değil!

Peygamber, kâinat onun yüzü suyu hürmetine halk olmuş, onun nuru her tarafı yakıyor, onun nuru cihanı doldurmuş, onda günah olur mu hiç?

Orada ki esrar bambaşka.

“Bıraktım onu, bir memlekete daha gittim” diyor. Orada dediler ki filan efendi derdine derman olur. Günde 500-600 kilo zahireyi pişiriyorlar, gelen geçen yiyor; gelen dervişhân, şu bu neyse... Günde 500-600 okkalık yemek pişiyor.

Demek ki birkaç bin kişi gelip gidiyor buraya. Ona girdim baktım ki onun da hiç kimseyle şeysi yok, boyuna yatıp kalkıyor, ibadetle, taatle meşgul.

Baktım onun hiçbir şeyden haberi yok.

İbadet ayrı, sofuluk ayrı, irfan ayrı...

O gönül açıklığı ayrı bir şey, o sofulukla, tesbihle olmaz o iş... O Allah’a yalvaracaksın da Allah açacak o gönlü. İnsanların elinde değil o.

Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem’in buyurduğu dua o dua. Onu sıdk ile Cenâb-ı Hakk’a arz eder de sana bir şey olursa, ne mutlu sana!

Adam bakmış çare yok, dönmüş memleketine gidiyor. Bakmış ki gemici, gemi yanaşmış bir yere eşya naklediyorlar.

Bakmış, adamın birisi çok kavî bir adam, çok yük taşıyor, “Bu kadar yükü bir adam nasıl taşır?” diyerekten taaccüp etmiş.

Ağır bir şey kaldırıyor demek.

Bakınca, o adam bunun içini okumuş. Hamal!.. Hamal içini okuyor o adamın. Esrara vâkıf. Demiş;

“Bendeki kuvveti görme! Bendeki kuvveti görme bana bu kuvveti vereni gör!” demiş.

Bana bu kuvveti vereni gör, bende iş yok.

Şimdi insan, karşısına bir duvar gelir, bir insan gelir, bir şey gelir, çarpar ona, “Bu nedir?” demez mi?

“Bu nedir?” demez mi yani insan?

Elbette diyecek.

Şimdi bu koca kâinât bizim gözümüze her gün çarpıyor da “Bu nedir?” demiyoruz.

Bunun sahibi kim yahu?

Ayağımıza bir taş takılıyor da “Bu taş neden takıldı ayağımıza?” diyoruz.

Bu koskoca kâinâtın sahibini aramamak, sahibini düşünmemek, sahibini bulmamak ne büyük gaflet ne büyük körlüktür! Körlüğün en büyüğü içinde yaşadığımız dünyanın sahibini bilememek ve bulamamak.

Bırak! Uzak ol!

Şu kendimiz, her gün birbirimizle karşı karşıya geliyoruz. Bir insan bir insana bakar da orada Allah’ını göremezse ondan daha kör kim olabilir?

Şu tasviri kim yapabilir?

Şu güzelliği kim verebilir?

Şu saltanat kimin elindedir?

Bu kadar saltanatı, varlığı sana vermiş, bakıyorsun hayran oluyorsun gözüne, kaşına, yüzüne, her tarafına baygın bir haldesin de bunu yapanı düşünemiyorsun!?

Bunu nerede yapmış?

Karanlık ana rahminde. Kapkaranlık, kimsenin nüfuz edemediği bir yerde şu güzel tasviri çıkarmış.

Nereden çıkardı bunu?

Bu topraktan çıkardı işte! Şu toprağı yemişsin kan olmuş, kanını bak çeşit şekillere sokmuş, insan diye sana senin önüne koymuş. Bir kısmı görüyor, bir kısmı duyuyor, bir kısmı akıllarıyla aylara gitmeye, yıldızlara gitmeye kalkıyor.

Bunu yapan kudretin sahibini görmemek, tanımamak, bilmemek kadar körlük, zayıflık olur mu acaba dersin?

En zillet, zelillik bu zelilliktir.

Allah bu zelillikten bütün insanları kurtarsın. Onun için bu dualar çok yerindedir.

Yani kuvvet, tasarruf bak nasıl insana kendisini bile Mevlâ’sına istediği dakika da teslim ediyor.

Adam bundan hayret etmiş, taaccüplere düşmüş.

Demişler ki; “Filan memlekette filan adam senin irşatçın olacak.”

Gitmiş onu bulmuş. “Altı ay ona hizmet ettim, bütün esrarı Cenab-ı Hak bana ihsan eyledi” diyor.

Yani ateşi bulup ateşin içerisine demiri sokmak hüner. İnsan olmak, insanı bulup insanla.

Şimdi birçok insanlar gelir, ah şu derdim var, bu derdim var, şunu isterim, bunu isterim. Bunların hepsi dünyaya ait, böyle iş olmaz. Allah için gelen Allah için konuşur, Allah için alacağını alır, gider. Dünya için gelmelerinin hiç kıymeti yok, hiçbir fayda temin etmez.

Kömürün içine sokarsın demiri, yine kömür olaraktan çıkartırsın dışarı. Ateşe sokacaksın ki ateş olsun. Binâenaleyh dünyadan sıyrılıp da girmek lazım içeriye. Dünyadan sıyrılmadan girdikten sonra dünyada bir şey ele geçmez.

Allah cümlemizi gafletten uyandırsın da Allah yolunda yaşayan, Allah yolundaki insanlarla hemdem olan kullarından eylesin.

Mevlid’in son kısmında Süleyman Çelebi’nin bir sözü vardır.

Sana layık kullarınla hemdem et.

Yani “onlarla sohbet edip, onlarla düşüp kalkmak devletini bize ihsan et” diyerekten duasının sonunda da onu eklemiştir. Orada çok güzel söz söylemiştir.

Allah cümlemizi affetsin. Tevfikât-ı samadâniyesine mazhar eylesin de iyi insanlardan olabilmek devletine nail eylesin.

Şimdi bu iyi insanların başı Resûl-i Ekrem’dir. Bütün kâinat O’nun yüzü suyu hürmetine halk olunmuştur, yer gök onundur.

Şimdi bak aziz kardeş!

Bu dünyada cennetten daha iyi bir şey var mıdır?

Dünyada ama, cennetten daha iyi bir şey var mıdır?

Var mıdır?

Yok, olmaz.

Dünyada cennetten daha iyi Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem’in müşahedesidir, cennetten iyidir. Çünkü cennet mahluktur, çünkü cennet Peygamber’in nurundan yaratılmıştır. Onun nuruyla sen burada müşahade şerefine nail olamadan gidersen kör gelir, kör gidersin.

Allah bizim hepimizin gözlerini açsın da o Resûl-i Ekrem’in şefaatine nail eylesin. Onun nurundan bize nurlar ihsan buyursun.

Yoksa dünya böyle kavga kıyamet için, yemek için, zevk için yaratılmış bir yer değil, burası irfan yeridir. Bu irfan yerinde saltanat-ı ilâhiyye. Apartmanın ne olacak?

Ne kadar büyük apartmanın olsa en nihayet bırakıp gideceksin. Bırakıp gideceksin! Servetin ne kadar çok olursa olsun, yine bırakıp gideceksin.

Ne firavunlar vardı canım, Mısır işte gözümüzün önünde. Oradaki firavunların ne büyük saltanatları var!

Kime yaramış?

Peygamberlere bile bırakmadı Cenab-ı Hak saltanatı, onları da ne aldı götürdü. Ama bizim Peygamberimiz’in saltanatı kıyamete kadar bakîdir, kıyamete kadar!

Bu güneş geceleri kayboluyor, Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem’in nuru hiçbir zaman kaybolmadı. Gecesinde de o nur gündüzünde de o nurdur. Binâenaleyh o nur ile iltisakı temin edebilecek çareler için Cenab-ı Hakk’a yalvarıp da;

“Yâ Rabbi! Benim nurumu Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem’in nuru ile birleştir, buluştur.”

Oraya, gidiyoruz... Ben kendim için söylüyorum, oraya gidiyoruz körü körüne gidip körü körüne dönüyoruz. Resûlullah’ın önünde erir insan yani!

Buradaki hazırlığımız saltanat için, gidelim buraya yaşayalım, zevk ü sefâ. Tayyarede oh mis gibi uçacak, her şey emrimize âmâde, hazır. Eh Resûlullah’ı bir ziyaret edelim diyoruz. Gidiyoruz, essalâtü vesselâmü aleyke yâ Resûlallah O da bir devlet ama asıl devlet, feyzi alabilmek, nuru alabilmek.

Onun için üç şey, her şey mutabakatla olur, üç şeyden insan mutabık kalamazsa, o denk gelmez birbirine. Her şeyde bir denklik lazım ya. O denklik için üç şey; akılda, tabiatta, kanda. Akılda, tabiatta, kanda uygunluk olmazsa Peygamber’den istifade edemezsin.

E bizim kanımız ayrı Peygamber’in kanı ayrı?

Öyle iş yok. Binâenaleyh kanımız Resûlullah’ın kanıyla aynı kandır, İslâm kanıdır.

Cenâb-ı Hak cümlemize tevfik buyursun, ihsan buyursun, in’am buyursun.

 

Sübhâne Rabbike Rabbi’l-izzeti ammâ yesifûn ve selamün ale’l-mürselîn velhamdülillahi rabbi’l-âlemîn El Fâtiha.                                            

Diğer Kayıtlar
Başlık Eklenme Tarihi Paylaş Oku Ekle Süre Beğen
playlist play Affedici Olmak, Günahlardan Kaçınmak, İnsanın Yaradılışı, Cennete Gidecekler, Yatarken Okunacak Dualar 03.01.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Ağrı İçin Dua, Hastalığın Günahları Temizlemesi, Sıkıntı İçin Dua 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Allah Bir Kavmin Hayrını İsterse, İdareciler, Hakimler, Alimler, Namaz, Misafir, Abdest, Yolculuk, Cömertlik 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Allah İçin Birbirini Sevenler, Kuran İlmi, Abid ve Alim, İbadet 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 12 playlist like
playlist play Allah Korkusu, Allahı Zikretmek, Hacca Gitmenin Faydaları 23.06.2022 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Allah Resulune İtaat, Şükretmek, Cemaatten Ayrılık 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 19 playlist like
playlist play Allah Sevgisi, İyilik Yapanlarla Birlikte Olmak, Gönül Sahipleri 24.08.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Allahı Bilmek, Ramazan, Sünnetlere Uymak, Allahı Zikretmek, Komşuluk Hakkı, İçkinin Zararı 04.04.2022 playlist oku playlist ekle 21 playlist like
playlist play Allahı Görür Gibi İbadet Etmek, Kırk Hadis Ezberlemek, Cennete Sokan Şeyler 04.02.2022 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Allahın Hayır Murad Etmesi, Şükür, Komşuluk, Nefis, Rızık, Kalp Gözü, Allahın Rahmeti, Hendek 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Allahın Lanetine Uğrayanlar, Cennet 18.08.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Allahın Sevdiği Kullar, Güzel Ahlak, Allahı ve Peygamberi Sevmek, Miskinleri ve Fukaraları Sevmek 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 21 playlist like
playlist play Allahın Sevdiği ve Sevmediği Kişiler ile İlgili Hadisler 31.03.2022 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Allahın Varlığı, Anababa Hakkı, Kanaat, İktisat 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 12 playlist like
playlist play Anne Baba Ziyareti, Nimete Karşılık, Fazladan İstemek, Şehidlik, Cehennemden Korunma Duası, İlim 08.12.2021 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Avcılık, Misafirlik, Komşuluk, İçki, Faiz, Rüşvet, Zekat, Cennet 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 13 playlist like
playlist play Ayakkabı Giymenin Adabı, Meclise Girmenin Adabı, Namaz, Secde, Kaybolan Eşya 03.01.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Bidatler, Dünya ve Ahiret, Allah Korkusu, Allahın Sevdiği Kimseler, Boş Konuşmamak 31.01.2022 playlist oku playlist ekle 20 playlist like
playlist play Bina Yapmak, Allahın Hayır Vermesi, Vahiy, Aç ve Susuzlar, Deprem, Cömertlik, İffet 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Büyük Günahlar, Namazdan Çalma, Katil 12.09.2022 playlist oku playlist ekle 8 playlist like
playlist play Büyüklerden Nasihat, Az Konuşma, Az Yeme, Az Mal, Cömertlik, İsar 13.01.2023 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Cami ve Mescid Kültürü, Züht, İlim, Öldürülen Kişi, Ashaba Hakaret, Methetmek, Ucub 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Camilerin Önemi, Gönlü Allaha Vermek 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 13 playlist like
playlist play Camiye Gitmek, Abdesti Düzgün Almak, Gösterilen Yere Oturmak, Topluluğa Gidince Yapılacaklar 07.01.2022 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Cenaze, Esneme ve Hapşırma, Anne Babaya Dua, Evlilik, Kabir Azabı, Düşünmek, Deccal, İlim Öğrenmek 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 12 playlist like
playlist play Cennet Ehli, Akıl, Namaz, Ahlak, Hayırlı Evlat 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 13 playlist like
playlist play Cennet, Sadaka, Alimler, Övmek 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 19 playlist like
playlist play Cennete Sokacak Şeyler, Gizli Şehvet, Para Mal Mülk, Gıybet 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Cennetin Güzellikleri, Cehennem Azabı 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 12 playlist like
playlist play Cin ve Şeytandan Korunmak, Melekler, Cennetteki Misk, İnsanın Üstünlüğü 31.01.2022 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Cömertlik, Cumanın Önemi, Haram Mal, Müezzinlik, Kulun Hayrı, Allah Sevgisi, Namazda Saf Tutmak 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 20 playlist like
playlist play Cuma, Cennetin Dereceleri ve Güzellikleri 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 21 playlist like
playlist play Cuma, Hıyanet 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Çok Yemek, Haram Lokma, Yemek Yedirme Mükafatı, Yemek Adabı, Riya, Yemekte Niyet 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 23 playlist like
playlist play Dargınları Barıştırmak, Birleşmek, Allah İçin Sevmek ve Kızmak 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 19 playlist like
playlist play Davet Adabı, Niyet 22.08.2022 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Din Nasihattir, Ashabı Suffe, Kalp Yumuşaklığı, Yetime Merhamet Etmek, Allahın Rızasını Kazanmak 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 23 playlist like
playlist play Din Nasihattir, Ulemaya Tabi Olmak 30.11.2022 playlist oku playlist ekle 13 playlist like
playlist play Dua, Kötü Huylar, Zikretmek, Komşuluk, Cehennem, Kalp, İftira, Susmak, Aşırı Sevmek, Abdest Almak 03.12.2021 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Dünyaya Geliş Amacımız 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 9 playlist like
playlist play Ezan Okunması, Şefaat, Peygamber Sünneti, YüzükTakmak, Rasulluh Rüyası, Tekasür Suresi, İyi Ahlak 08.12.2021 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Fakirlikten Kurtulma Duası 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 9 playlist like
playlist play Ganimet Malları, İlim Ehline Hizmet, Müslüman Kadın, İffet 18.08.2022 playlist oku playlist ekle 6 playlist like
playlist play Gayba İman, Deccal, Allaha İman, İlmin Önemi, Abdest Almak, Namaz, Salat ve Selam Getirmek 07.01.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Gece Namaz ve Dua, Misafir, Kalp Temizliği, Elçilerin ve İmamların Seçilmesi 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Gece Namazı, Yaşlılara Mükafat, Çocuğa Namaz Eğitimi, Büyük Havuzda Abdest, Yüksek Binalar Yapmak 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Geçimlilik, Gerçek Alim, Abid, Tefekkür, Çok Gülmek, Ayıplamak, Övmek, Ticaret Ahlakı 03.01.2022 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Hac İbadeti 23.06.2022 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Hac, Şeytan, İbrahim AS, Kadir Gecesi, Ana Baba Rızası, Salavat, İbadetlere Devam 19.04.2022 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Hac, Yolculuk, Secde 23.06.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Haccın Faziletleri ve Sevapları 23.06.2022 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Hain Olmak, Kibir, Hadislerin Önemi, Mazlumun Duası 04.02.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Haram, İslamiyet, Namaz, Oruç, Zekat, Meleklerin Safları 07.01.2022 playlist oku playlist ekle 19 playlist like
playlist play Haram, Taksime Rıza, Casusluk, Haset, Şirk, Cehalet, Kibir 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Haramdan Sakınmak, Yahudi Komşu, Allahtan Korkmak, Namaz 04.02.2022 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Haramlardan Kaçınmak, Allah Korkusu ve Sevgisi, Muttaki Kul Olmak İçin, Allahın Kulunu Sevmesi 31.01.2022 playlist oku playlist ekle 10 playlist like
playlist play Haramlardan Kaçınmak, Allah Korkusu, Zekat Vermek, Hayvanlara Acımak, Sılai Rahim, Miskin Hakkı 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Hatipler, Bilginler, Ahir Zaman, Nefs, Namaz, Münafıklar, Medine, Peygamberimizin Beşer Olması, Gönül 02.12.2021 playlist oku playlist ekle 19 playlist like
playlist play Hayvanlara Muamele, Secde, Namaz, Kıyamet 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Helal Avcılık, Kapı Çalmanın Adabı, Komşu Hakkı, Kadının Camiye Gitmesi, Taharetlenmek 18.08.2023 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Heva, Şehvet, Kendini Beğenme, Haramdan Kaçmak, Takdire Rıza, Zekat, Sılahi Rahim 04.02.2022 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Hırsızlık, Manen Ölüm, Arınma (Mahviyet), Hz.İbrahim, Hz Ebubekir 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Hizmetkarın Hakkı, Dul ve Yetimler, Namaz, Oruç, Zekat, Alimin Tövbesi, Feraset, Hz. Fatıma 04.02.2022 playlist oku playlist ekle 12 playlist like
playlist play Horoz ve Merkep Sesi, Huy Değişmez, Batıya Özenmek 31.03.2022 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Hz. Ebubekirin Peygamber Sevgisi, Kaside-i Bürde 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 10 playlist like
playlist play İbadetler, Günahlardan Vazgeçmek, Cemaat Adabı, Yemek ve Namazda Tercih, Ezan Okununca Duaların Kabulü 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 12 playlist like
playlist play İçki, Nefsin Oyunları 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 7 playlist like
playlist play İhanet, Cennet Nimetleri, Hacamat, Peygamberimizi Sevmek, Allahın Sevdiği Kullar 14.12.2021 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play İman, Halvete Girmek, İtikaf, Mal Biriktirmek, Zenginlik, Hanımlar, Allahı Zikretmek 14.12.2021 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play İman, Haya, Takva, Zikrullah 14.12.2021 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play İnsan Olmak 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 7 playlist like
playlist play İtikat, Fazla Yemek, Yemek Niyeti, Davet Niyeti, Namaz Niyeti, Hasta Ziyareti, Cenaze, Mümini Sevindirmek 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 20 playlist like
playlist play Kadının Namazı, Safları Sık Tutmak, Harama Bakmamak, İyilik, Sancağı Şerif, Ana Baba İçin Hac, Gönül, Sır 23.06.2022 playlist oku playlist ekle 22 playlist like
playlist play Kardeşlik, Amin 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Kardeşlik, Dargınların Barışması, Sevgiye Vesile Olacak Şeyler 31.03.2022 playlist oku playlist ekle 25 playlist like
playlist play Kasidei Bürde, Bismillahillezi Duası, Allaha Tevekkül, İsa (AS), Musa (AS), Yahya (AS), Nuh (AS) 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Kaside-i Bürde, Hz.Ebubekir 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 12 playlist like
playlist play Kendimizden Aşağıdakilere Bakmak, Sılai Rahim, La Havle, Musab, Selman, Ebu Zer 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Kibir, Haya, Ahde Vefa, Emanet, Dinde Gayret, Vera 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Kişi Sevdiğiyledir, Açlık ve Tokluk 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Komşuluk, Rızık, Zikrullah, Kuran Öğrenmek 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Korku ve Ümit, Peygamber Hastalığı, Şifa, Tesettür, İçki, Ümmetin Fitnesi, Alim ve Amir, Cibril Hadisleri 31.01.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Kötü Alimler, Fitnelere Koşmamak, Camiler Allahın Evi, Kuran ve Kıraat 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Kötü Amel, Rızkın Kesilmesi, İyilik Yapmak, Son Nefes, Cennet 14.12.2021 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Kuran Okunan Ev, Beytül Mamur 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Kuran Okununca Melekler, Beytül Mamur 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Kuranı Kerim Okumak, İhlas Suresi 26.08.2022 playlist oku playlist ekle 6 playlist like
playlist play Kuranı Kerim, Ay Tutulması, Kabir Azabı, İnsanın Yaratılısı, Deccal 02.12.2021 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Kuranı Kerim, Peygamberimizi Sevmek, Alimler 17.08.2022 playlist oku playlist ekle 21 playlist like
playlist play Kuranı Kerime Hürmet 30.09.2022 playlist oku playlist ekle 9 playlist like
playlist play Lailaheillallah, Namaz, İflas durumu, Borçlu Alacaklı İlişkisi, Ahir Zaman Belirtileri, Rüyalar, Allah Korkusu 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Medine, Surun Üflenmesi, Kıyamet, Cennet, Cehennem 24.08.2022 playlist oku playlist ekle 13 playlist like
playlist play Meftaya Telkin Vermek, Ölüm Sonrası, Namazda Gönlü Allaha Çevirmek, Namazdan Sonra Okunacaklar 03.01.2022 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Mehdi (A.S), Alimler, Faiz, Rasulullah, Cemaate Uymak, Haramdan Kaçınmak 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 9 playlist like
playlist play Misafire İkram, Sılai Rahim 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 10 playlist like
playlist play Misvak, Kurban Kesmek, Vasiyet Yazmak, Soru Sormak 23.06.2022 playlist oku playlist ekle 21 playlist like
playlist play Muhabbetullah, Peygamberimizi Sevmek, İman, Yağmur, Ameller Niyete Göredir 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Muharrem Ayı İçindeyiz, Aşure, Hakka Girmek, Hayvanlara Eziyet, Oruç 29.07.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Muharremin Başı, İhlas Suresi, Haramdan Kaçınmak, Subhanallah Demek 29.07.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Muhtaca Yardım, Komşu Hakkı, Temizlik, Dua, Hac ve Umre, Cennet Nimetleri 23.06.2022 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Musab bin Umeyr, Telkin, Sılai Rahim, Ana-Baba Hakkı, Allah Korkusu 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Namaz Sonrası Dua, Haram, Rızık İcin Dua, Şehitleri Ziyaret 18.08.2022 playlist oku playlist ekle 22 playlist like
playlist play Namaz, Amin 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 13 playlist like
playlist play Namaz, Peygamberimizin Son Peygamber Olması, Fatıma İsminin Anlamı, Eyyamı Bid Orucu, Cehenneme Haram Kılınanlar, İyi Amel 03.12.2021 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Namaz, Sözünde Durmak, Komşusunun Emin Olması 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Nefisle Mücadele, İslamın Şartları, Papazın Müslüman Olması 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 10 playlist like
playlist play Nefs-i Emmare, Kainata Bakış, Çocuk Yetiştirme, Kaside-i Bürde 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Oruç Sabrın Yarısıdır, İlim, Güzel Ahlak, Ahir Zaman 16.08.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Ölü Doğan Bebek, Gece Namazı, Cennet, Kısas 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 10 playlist like
playlist play Ömür Geri Gelmez, Şirk, Gayri Meşru İlişkiler 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 7 playlist like
playlist play Peygamber Efendimiz (S.A.S) in Duaları ve Şefaati 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Peygamber Efendimizin Rüyası, İbadetlerin Ahirette Önemi, Ahiret Hayatı, Nafile Namaz, Hutbe, Cuma Namazı 14.12.2021 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Peygamber Efendimizin Ümmeti İçin Korktukları, Yıldızlara İnanmak, Riya, Tuli Amel 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 24 playlist like
playlist play Peygamberimizin Merhameti, Tevbe Etmek, Yaşların Özellikleri, Yüksek Bina, Şeytana Dua, Evlilik Duası 07.01.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Peygamberimizin Özellikleri, Beşer Olması, Şefaat, Sünnete Uymak, Son Peygamber, Cuma Günü, Yalancılık 15.12.2021 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Ramazan Duası, Baba Dostunu Ziyaret, Kadir Gecesi 19.04.2022 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Ramazan, Cami Yapmak, İtikaf 19.04.2022 playlist oku playlist ekle 8 playlist like
playlist play Ramazan, Orucun Tutulması, Güzel Ahlak, İnsan Konuşmasına Dikkat Etmeli, Müstehcen Konuşmak 19.04.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Ramazanın Onbeşi, Azimet Ruhsat, Ruhun Beslenmesi, İtikaf 15.04.2022 playlist oku playlist ekle 8 playlist like
playlist play Ramazanın Son On Günü, İtikaf 19.04.2022 playlist oku playlist ekle 8 playlist like
playlist play Rızkın Allahtan Olması, Bereket, İçkinin Pis Olması, Peygamberimiz, Namaz 07.12.2021 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Rüya, Ahir Zamanda Zaman, Borç Vermek, Oruç, Nefs Terbiyesi, Kabir 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 19 playlist like
playlist play Rüyada Peygamber Efendimizi Görmek, Anne-Baba Kabir Ziyareti 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 12 playlist like
playlist play Sabah Akşam Dua, Selamlaşma, Kötü Arkadaş, Yatarken Dua, Sıkıntı Duası, Koku, İkram 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Selam Vermek, İman, Hac, Gönlün Temizliği, Kemale Ermek 23.06.2022 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Söz Dinlemek, İmam, Makam Sahibi, Tevazü, Cenazeler, Hızır (A.S), Nefs, Arılar 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Sünnet Olmak 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Süt Emme, Oruç, Yetim, Sükut, Nafile İbadet, Huzurla Namaz, Komşu Hakkı, Vera 31.08.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Şifa Duası, Hastalığın Faydaları, Dile Dikkat Etmek, Şeytanın Hileleri, Eşler Arasına Girmesi, Şirk 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 19 playlist like
playlist play Şirk, Hırsızlık, Zina, İsyan Etmek, Dert Nimeti, Bolluk, Allahın İnsanı Övmesi 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 13 playlist like
playlist play Takva Sahibi, İman, Haramlardan Kaçınmak, Ticaret, Haya, Şükür, Sabır, Abdest, Ahlakı Süslemek 14.12.2021 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Tartışmada Susmak, Rızık Temini, Deccalin Geldiği Gün, Hamamlara Gitmemek, Evde Bulunması Zaruri Olanlar 08.12.2021 playlist oku playlist ekle 10 playlist like
playlist play Taş Kalpli Olmak, İlim Öğrenmek, Yetime Yardım Etmek, Zikir, Şükür 04.02.2022 playlist oku playlist ekle 13 playlist like
playlist play Tefekkür, İlim, Amel, Niyet, Sünnete Uymak, Efendimizi Sevmek, Müslümanlar Kardeştir 08.12.2021 playlist oku playlist ekle 9 playlist like
playlist play Tevbe Etmek, Müslümana Eza, Güvenilir Tüccar 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 19 playlist like
playlist play Uyuyunca ve Uyanınca Şükretmek, Selam Vermek, Oruç Tutmak, Olduğu Gibi Görünmek 03.01.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Üç Şifa Kaynağı, Emlak, Şiir, Şefaatçi Kimseler, Yedi Şehitlik Mertebesi 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 20 playlist like
playlist play Ümmetin Azabı, Alimler, İlim Sahibi, Rasulullahı ve Allahı Sevmek, Namazda Şaşırmak 07.12.2021 playlist oku playlist ekle 11 playlist like
playlist play Vahdehu La Şerike Leh, Zikir, Yemek Adabı 13.09.2022 playlist oku playlist ekle 19 playlist like
playlist play Veren El Olmak, Riya, En Güzel İhsan, Haccın Amacı, Evliyanın Kalbi, Kötü Huyları Terbiye 23.06.2022 playlist oku playlist ekle 20 playlist like
playlist play Vesvese, Sağ El Kullanmak, Cennet ve Cehennemdeki Durum 31.03.2022 playlist oku playlist ekle 9 playlist like
playlist play Yakin, Afiyet, Ramazan Orucu, Namaz, Zekat Vermek, Komşu Hakkı 04.04.2022 playlist oku playlist ekle 16 playlist like
playlist play Yatarken Okunacak Dua, Peygambere Uymak, Koku Sürünmek, Zekat, Haram Para, Müezzinlik, İlk Ezan 21.12.2021 playlist oku playlist ekle 18 playlist like
playlist play Yatma Adabı, Koku Sürme Adabı, Zekat 02.08.2022 playlist oku playlist ekle 17 playlist like
playlist play Yemek Adabı, Açlık Sıhhattir 23.08.2022 playlist oku playlist ekle 12 playlist like
playlist play Yemekte Dikkat Edilecekler 24.08.2022 playlist oku playlist ekle 15 playlist like
playlist play Yere Düşen Lokma, İçki ve Sarhoşluk, Kardeşlik, Komşu, Bulaşıcı Hastalıklar, Yıldırımdan Korunmak İçin 29.07.2022 playlist oku playlist ekle 14 playlist like
playlist play Yunus (A.S) ın Duası, Sabah İbadeti, Hanzalanın Yıkanması, Allahı Sevdiren Kişiler, Nefs, Ticaret, Mehdi 14.12.2021 playlist oku playlist ekle 10 playlist like
playlist play Zikir, Borç İçin Dua, Cimrilik, Meşakkatlere Karşı Dua 30.11.2021 playlist oku playlist ekle 20 playlist like
playlist play Zikir, Şükür, İbadet, Fukaraya Yardım, Şirk, Şehvet, Oruç, Gıybet, Cennet ve Cehenneme Götürenler 04.02.2022 playlist oku playlist ekle 20 playlist like
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Dua Vakti
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Dua Vakti
Dua Vakti Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close