İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:26 Güneş06:02 Öğle13:07 İkindi16:55 Akşam20:01 Yatsı21:31
Hava - Hava durumuParçalı Bulutlu 18°C Nem %83
Türkçe
17 Şevval 1445 25 Nisan 2024 Perşembe
17 Şevval 1445
Yatsı
21:31
İmsak
04:26
Güneş
06:02
İşrak
06:42
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:01
Giriş Yap

YKS ve LGS adaylarına sınava hazırlık önerileri

28.04.2020    |

Salgın sürecinin eğitim ve öğretimde değişimi beraberinde getirdiğini, uzaktan eğitimin ön planda olduğunu belirten eğitimci Ahmet  Çevik, "Bu yeni duruma göre  LGS ve YKS hazırlığını kaliteli yapmalıyız." diye konuştu.

Bu dönemde öğrencilerin yaşam alanlarını, öğrenme alanına hızlı bir şekilde çevirmesinin önemli olduğunu vurgulayaran Çevik, şöyle devam etti:

"Ev içinde aile üyeleri, evcil hayvanınız, televizyon, sosyal medya veya telefon gibi çeşitli faktörler tarafından dikkatiniz kolayca dağıtılabilir. Evden eğitim alma ve odaklanmayı sürdürmek sizi zorlayabilir. Endişeye kapılmamak çok önemlidir. Öğrenciler, yaşanan bu durumun sadece kendilerini değil tüm öğrencileri aynı şekilde etkilediğinin farkında olmalı ve çalışmayı bırakıp, rehavete kapılmamalıdır. Başlangıçta dezavantajlı gibi görünen bu yeni durumu, rahat bir çalışma ortamıyla, eksik olduğunuzu bildiğiniz ders konularında, daha çok gelişme kaydedecek şekilde, avantaja çevirebilmek de mümkündür. 

Sanal ortamdaki derslerinizi düzenli olarak takip etmek, eğitiminizi destekleyici diğer kaynaklardan ders çalışmak ve ayrıca kitap okumak, günlük rutinlerinizi aksatmamak konusunda, denetim ve kontrol sahibi olma hissinizi de arttıracaktır."

Öğrencilerin bir gününü planlamasının önemli olduğunun altını çizen Çevik, "Uyanmak, giyinmek için bir zaman belirleyin. Yerleşik bir rutin kurmak, zaman planlaması yapmak gereklidir. Canlı ders saatlerinde dikkatinizin dağılmaması için telefonunuzu bir kenara bırakmanız önemlidir. Ders sırasında not almak, dikkatinizi sınıf içeriğine yönlendirmenize yardımcı olabilir." dedi.

Uyku düzenine dikkat

Çevik, bu dönemde öğrencilerin uyku düzenine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, uykunun kalitesinin öğrencinin modunu ve başka insanlarla iletişimini etkileyeceğini ifade etti.

Öğrencilerin çeşitli aktivitelere de devam etmesinin faydalı olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Günlük tutmak, kitap okumak, arkadaşlarımızla online görüşmek, bu arkadaşlardan birini kendimize 'can dostu' seçip karşılıklı günlük planlarımızı takip etmek bizleri rahatlatacak ve düzene sokacaktır. Verimliliğimizi ve çalışma süremizi artırmak çok önemlidir.  Bu fırsatları çok iyi değerlendirmeliyiz."

Öğrencilerin evden çıkamadığı bu dönemde sosyalleşmek için de zaman belirlemesi gerektiğinin altını çizerek, "Veriminizin düştüğünü hissettiğiniz zaman dilimlerinde ailenizle vakit geçirip, dinlenip, telefonla ya da görüntülü sohbet yoluyla arkadaşlarınızla görüşmeler yapabilirsiniz. Öğrenciler evlerinde küçük egzersizler, nefes çalışmaları gibi fiziksel aktiviteler yaparak bedenlerini ve zihinlerini rahatlatabilirler." ifadelerini kullandı.

"Sınav provası evde de olsa yapılmalı"

Çevik, evde olmanın getirdiği avantajların farkına varabilmenin önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sınav hazırlık süreçlerinde, özellikle havalar ısındığı zaman evde kalmak ve arkadaşlarınız dışarıda gezerken evde derslerle ilgilenmek her zaman zorlayıcı bir faktördür. Ancak bu durumda herkes evde olacağı için bunu avantaja çevirebilmek gerekir. Ayrıca evde olmanın bir diğer avantajı, trafikte kaybedilen zamanın ve enerjinin olmamasıdır. Yoğun geçirilen bir okul gününden sonra trafikte kaybedilen zaman ve onun getirdiği ek yorgunluk gibi faktörler de olmayacaktır. Aslında sınavlara hazırlanan öğrenciler için evde geçirilecek bu dönemler bu ve benzeri açılardan son derece önemli avantajları da beraberinde getirmektedir. Sınav provası evde de olsa yapılmalı. Zaman olarak, süre olarak, ortam olarak prova yapılmalı. Sınav sabah başlama saatinde hazırlıklar yaparak başlanmalı, sınav süresi kadar farklı hiçbir konuyu araya almadan, telefonsuz, müziksiz, provası yapılmalı. Bu dönemde hedefi olan, kendini daha iyi motive edebilen, planlı programlı çalışan, öz denetimi iyi olan, zaman yönetimini iyi yapan, evdeyim diye rahatlama çeldiricisine takılmayan öğrenciler bu süreçten başarılı çıkacaklardır."

AA

 

­
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali
Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close