Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na sayılı günler kaldı, Eğitimciler adaylara, her gün deneme sınavı çözülmesini ve farklı soru tiplerinin değerlendirilmesini tavsiye ediyor.
Binlerce adayın üniversiteli olmak için ter dökeceği, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 27-28 Haziran'da yapılacak. Sabah'ta yer alan habere göre, evde ve internet üzerinen çalışmanın yapıldığı bu süreçte psikolojik dayanıklılığı artırmak ve ders çalışma düzenini sağlamak için birçok yöntem bulunduğunu söyleyen rehberlik uzmanları YKS adaylarına şu önerilerde bulundu:
Konu eksiklerinizi 15 gün içinde tamamlayacak şekilde bir plan oluşturun. Tamamladığınız konulara ilişkin tüm soru tiplerine hâkim olmanız için kaynak taraması yapın. Bu dönemde ağırlık verdiğiniz çalışmaların YKS'de size kazandıracağı artı netleri hatırlayın.
Her günü deneme çözerek değerlendirin. Hafta içi belirli günlerde derslerin ayrı ayrı denemelerini, belirli günlerde ise TYT ve AYT denemesi çözün. Hafta sonları ise mutlaka TYT ve AYT denemesi çözün.
Bazı konuların bazı soru tiplerinde sıklıkla yanlışa gittiğinizi fark ettiyseniz, bu soruları bir yere not edin ve her gün çözümüne bakın. Sıklıkla unuttuğunuz bilgileri her gün göreceğiniz yerlere asın.
Stratejik ilerleyin. Daha kolay ve hızlı bir sürede geliştireceğiniz konu veya soru tipini öne alın. Bu sırada sınavda sorulma sıklığına da dikkat edin.
Tüm denemelerinizde gerçek sınav koşullarını sağlayın. Kurşun kalemle çözün ve müzik, telefon vb. alışkanlıklarınızdan uzakta olun. Hasta hissettiğinizde de kendinizi zorlayın. Deneme sınavlarındaki hatalarınızın öğrenmeye dönüşmesi için bir fırsat olduğunu hatırlayın. Bunu test etmek için de hatalı sorularınızı belirli bir zaman geçtikten sonra yeniden çözün.
Günlük 6-8 saatlik uyku düzeninizi sürdürün ve beslenme alışkanlıklarınızın aynı kalmasına dikkat edin.
Son hafta da ders çalışmaya devam edin. Deneme sınavı çözme sıklığınızı arttırın.
Tüm derslerin geçmiş 10 yıl sorularını kazanım testlerini çözdüğünüzden emin olun.
Sınava gireceğiniz okulu görün, mümkünse sınıfınıza ve sıranıza bakın.
Sınav stratejinizi netleştirin.
Kendinizi motive edin.
Beslenme ve uyku düzeninize dikkat edin.