İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:58 Akşam20:10 Yatsı21:44 İmsak04:09 Güneş05:50 İşrak06:31 Öğle13:06
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 16°C Nem %73
Türkçe
25 Şevval 1445 4 Mayıs 2024 Cumartesi
25 Şevval 1445
Öğle
13:06
İkindi
16:58
Akşam
20:10
Yatsı
21:44
İmsak
04:09
Güneş
05:50
İşrak
06:31
Giriş Yap

YKS hazırlığında nelere dikkat edilmeli?

16.06.2021    |

Üniversiteye girmek isteyen yaklaşık 2 milyon 500 bin aday, 26-27 Haziran’da düzenlenecek sınavlarda yarışacak. 

Bu yıl YKS’de ciddi bir değişiklik yok. Geçtiğimiz yıl salgın nedeniyle sınavda, konu sınırı getirilmiş, 12. sınıf müfredatının 2. dönemi sınav içeriğine alınmamıştı. Temel Yeterlilik Testi (TYT) süresi 30 dakika uzatılıp Alan Yeterlilik Testleri (AYT) puan barajları 180’den 170’e düşürülmüştü. Bu kurallar, bu yıl geçerli değil. Adaylar tüm müfredattan sorumlu. TYT’nin süresi 135 dakika, AYT’de ise puan barajları 180 olacak.

YKS’ye sayılı günler kalan adayların nasıl bir çalışma programı takip etmesi, deneme sınavlarında nelere dikkat etmesi gerektiği yönünde öneriler peşi sıra geliyor.

Adaylara tavsiyeler şöyle:

* Mevcut deneme sınavlarının yanı sıra önceki yıllardaki sınav sorularına bakılması YKS’nin soru formatı konusunda deneyim kazandıracaktır.

* YKS, bilgi, birikim ve yorumlama becerilerini bir arada kullanabilmeyi gerektirmekte. Bu becerilerin hepsine sahip olsanız bile iyi bir sınav stratejiniz yoksa başarılı olmak mümkün olmayabilir. Bu nedenle sınav sırasında yapacaklarımızı deneme sınavlarına yansıtabilmeliyiz.

* Sınava hangi dersten başlayacağınıza, soru okuma hızına, yapamadığınız soru olursa veya zaman azaldığında nasıl davranacağınıza, soruları bitirdiğinizde geri dönüp hangi derse bakmanız gerektiğine önceden karar vermelisiniz.

* “Bu sınavdan şu kadar net yapmalıyım, hata yapmamalıyım vb.” düşünceler yerine zamanı verimli kullanın, etkin bir sınav stratejisi oluşturun ve konu eksiklerini bu sürede tamamlamaya çalışın.

* Tüm denemelerde gerçek sınav koşullarını sağlamaya çalışın. Soruları kurşun kalemle çözün ve müzik, telefon vb. alışkanlıklarınızdan uzakta olun. Denemelerdeki hatalı sorularınızı belirli bir zaman geçtikten sonra yeniden çözün.

* "Konuları bitirmek üzereyim" diyorsanız, deneme sınavları ve soru bankalarına daha fazla ağırlık verin. Konu tekrarı için sadece konu çalışmak, zaman kaybına sebep olabilir. Bu haftanın sonuna kadar konu eksiklerinizi belirleyip eksik giderici tekrarlar yapabilirsiniz.

* Deneme sınavı süre tutularak yapılmalı ve mümkün olduğunca sınav ortamına benzer zamanda başlatılmalı.

* Başarılı olduğunuz derslerin sorularının çözümüne öncelik verin. Zorluk çekmeden çözüm yapabileceğiniz dersler, moral düzeyinizi yüksek tutar.

* Yanlış cevaplarınızı işaretleyin, test bittikten sonra tekrar dönüp çözün. Aynı zamanda belirli konularda hep hata yapıyorsanız o konuyu tekrar edin.

Günlük yaşama dair bazı öneriler ise şöyle:

* Öğün atlamadan beslenmek, vücut direncinizin düşmesini engeller.

* Uyku saatinizi sabitleyin, ortalama 7-8 saat uyumak yeterli olur.

* Günde 1-2 saat dışarı çıkarak gerginliğinizi azaltın.

* Sakatlanmaya yol açacak spor ve beden etkinliklerinden uzak durun.

* Soru çözerken masa-sandalye kullanın. Araştırmalar sınavda zorluk çekenlerin, uygunsuz pozisyonda (yatarak vb.) ders çalıştığını gösteriyor.

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Gençler Merak Ediyor
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Gençler Merak Ediyor
Gençler Merak Ediyor Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close