İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:14 İkindi16:45 Akşam19:31 Yatsı20:52 İmsak05:18 Güneş06:45 İşrak07:25
Hava - Hava durumuAçık 19°C Nem %51
Türkçe
18 Ramazan 1445 28 Mart 2024 Perşembe
18 Ramazan 1445
İşrak
07:25
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:31
Yatsı
20:52
İmsak
05:18
Güneş
06:45
Giriş Yap

YKS hazırlığında nelere dikkat edilmeli?

21.04.2021    |

Üniversite adaylarının gireceği YKS, 26-27 Haziran’da yapılacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT), olmak üzere iki basamak halinde gerçekleştirilecek. 

Milliyet'te yer alan haberde, Eğitimciler her sınav için de geçerli olabilecek hazırlık sürecine ilişkin şu tavsiyeleri yapıyor:

Kalan zamanın verimli geçmesi, hedefe ulaşma noktasında yardımcı olacaktır. Bu süreci iyi yönetebilmek için her haftanın konu eksiklerine yönelik çalışmayı ve konu tekrarlarını önceden planlamalısınız. Bu planı yapmayı ve uygulamayı ertelersek bu yük giderek artacak ve zaman daraldıkça stres katsayımız da yükselecek. O zaman önceliğimiz sürekli ertelemelerden vazgeçip doğru bir planlama yapmak ve bu plana sadık kalmak olmalı. 

Öğrenmeyi hem kalıcı hem de keyifli hale getirmek çok önemli. Öğrenirken en çok renkli görseller ve notlar dikkatimizi çeker. Son dönemdeki çalışmalarınızın akılda kalıcılığını arttırmak için mutlaka özet notlar çıkarın ve bu notları oluştururken renkli kalemler kullanarak bilginin zihinde yer etmesine yardımcı olun. Bu notları görebileceğiniz yerlerde bulundurun, gerekirse gittiğiniz yerlerde yanınızda taşıyın. Böylelikle herhangi bir nedenle tekrar ihtiyaç hissederseniz notlarınızın renkli kısımlarına odaklanır ve zaman kaybından kurtulmuş olursunuz. Ayrıca kavram ve zihin haritaları yaparak konuyu daha anlaşılır ve akılda kalıcı hale getirebilirsiniz.

Sosyal medya kullanıma dikkat

Sınava hazırlık sürecinde en dikkat dağıtıcı ve vakit çalan alan sosyal medyadır. Sosyal medya zamanın kontrolünü size bırakmaz. Sadece birkaç dakika bakıp çıkarım dediğiniz uygulamalarda saatleriniz geçebiliyor. Diğer yandan bu uygulamalar üzerinden yaptığınız mesajlar, diyaloglar uzun süre zihninizi meşgul ediyor. Bu nedenle bu süreçte sosyal medyayla olan teması en asgariye indirgemek hatta son çeyrek için sosyal medya detoksu yapmak çalışma saatlerinizi daha iyi yönetmenizi sağlar. Sosyal medyada harcayacağınız zamanı bol bol deneme testi çözerek değerlendirebilir, sınava sayılı günler kala hedefinize yaklaşabilirsiniz.

Deneme testlerine ağırlık verilmeli

Hangi noktada olduğunuzu öğrenebilmek için deneme testlerine ağırlık verin. Hızlı konu tekrarları yapıp deneme testleri ve çıkmış soruları çözün. Testlerin sonucunda eksiklerinizi analiz edin ve tamamlayın, böylece kalan 60 günde konulara olan hakimiyetinizi artırmış olursunuz.

Doğru şekilde çalışmak kadar motivasyonlu çalışmak da önemlidir. Çalışma azminiz ve başarınız için kendinizi ödüllendirin. Ödüller, her hafta çalışma planını tamamladıkça, netlerde artış olunca ve çalışmanın sizi çok yormaya başladığı dönemlerde motivasyon kaynağınız olabilir.

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Kur'an-ı Kerim Hatimleri
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Kur'an-ı Kerim Hatimleri
Kur'an-ı Kerim Hatimleri Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close