İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:55 Akşam20:01 Yatsı21:31 İmsak04:26 Güneş06:02 İşrak06:42 Öğle13:07
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 21°C Nem %69
Türkçe
16 Şevval 1445 25 Nisan 2024 Perşembe
16 Şevval 1445
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:01
Yatsı
21:31
İmsak
04:26
Güneş
06:02
İşrak
06:42
Giriş Yap

Karne ve tatil nasıl değerlendirilmeli?

21.01.2022    |

2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. İki haftalık tatile çıkan öğrenciler için ders zili 7 Şubat’ta çalacak. 

Her karne döneminde uzmanlarca hatırlatılan karne yaklaşımı anne baba çocuk ilişkisi açısından çok önemli. Çocuklara sevgi ve güvenin gösterilmesi öneriliyor.

Peki karne notları nasıl değerlendirilmeli, iki haftalık tatilde neler yapılmalı?

Prof. Dr. Firdevs Güneş, “Öğrencinin karnesindeki düşük not, o dersi iyi anlamadığını ve gerekli başarıyı gösteremediğini açıklar. Öğrenciyi suçlamak yerine dil ve zihinsel becerileri gözden geçirmeli. Öğrencinin öğrenme eksikliklerini saptamaya çalışmalı, bunları giderici çalışmalara ağırlık vermeli. Öğrencinin dil ve zihinsel becerilerini, anlamasını ve öğrenmesini geliştirerek akademik başarısına katkı sağlanmalı. Öğrenciler, tatilde bir taraftan dinlenmeli, bir taraftan da düşünme, anlama, araştırma, problem çözme, karar verme gibi becerilerini geliştirmek için kitap okumalı. Çünkü okuyan ve öğrenen beyin, mutlu beyindir. Tatil bile olsa okuma ve yazma etkinliği sürdürülmeli.” diyor.

Karne hediyeleri de ölçülü olmalı. Çocuklar tabii ki karne hediyesi ister. Aileler bu konuda dikkatli olmalı. Çocukların her istediğini almak doğru değil.

Asfa Eğitim Kurumları rehberlik öğretmenleri de şu önerileri paylaştı:

Çocuğunuz size karnesini getirdiğinde ders notları düşük de olsa, yüksek de olsa ona sarılın, öpüp koklayın. Ne olursa olsun sizin çocuğunuz olduğunu hissettirin. Ona her koşulda güvendiğinizi, eksik yanlarını ikinci dönem tamamlayabileceğini ifade edip, onu yüreklendirin.

Çocuğunuzun yeteneklerini, becerilerini ön plana çıkararak onunla gurur duyduğunuzu ifade edin. Arkadaşlarınızla, aile fertlerinizle görüştüğünüzde çocuklarınızın karnelerinden değil, ne kadar iyi bir yeteneği ya da becerisi olduğundan bahsedebilirsiniz.

Çocuğunuzun henüz bir yeteneğini keşfetmediyseniz çeşitli kurslardan ve etkinliklerden destek alabilirsiniz. Bu tarz etkinlikler hem çocuğunuzun sosyalleşmesine yardımcı olacak hem de özgüveninin gelişmesini sağlayacaktır.

Aileler ve çocuklar için tatil önerileri

● Ailenizle birlikte bir tatil planı hazırlayın. Planınızda neye, hangi zamanlarda, ne kadar zaman ayırmanız gerektiğini planlayın ve bunu tatilinizin sonuna kadar sürdürmeye gayret edin. Günlük yerine getirilen hedeflere bir puan verip, günün ya da haftanın sonunda istenen puana ulaşılması durumunda ailecek kendinizi ödüllendirin.

● Tatil planınızda derslere yer vererek ilk dönemin eksiklerini tamamlayın, kalan konuları tekrar ederek pekiştirmenizde fayda var.

● Birlikte kitap okuma saatleri yapın, sonrasında kitap üzerine konuşun. Örneğin, " Kendisi okuduğu kahramanın yerinde olsaydı ne yapardı? " gibi.

● Ailecek vakit geçirmek için tatil harika bir fırsat. Birlikte akıl-zeka oyunları oynayabilir, şehir-ülke temalı belgeseller izleyerek oturduğunuz yerden yeni bir yer keşfedebilirsiniz. 

● Teknoloji kullanımında sınırlamanın önemini artık biliyoruz. Bu konuda anne ve babalar da tatil süresince hem bilinçli kullanıcı olarak çocuğunuza örnek olmalı hem de takipçi olarak sınırların korunmasına dikkat etmelisiniz. 

● Yabancı dil gelişiminizi destekleyecek içerikleri birlikte izlemeniz, ekran süresinizi verimli geçirmesine yardımcı olacaktır

● Özellikle küçük yaştaki çocuklar aileleriyle birlikte tatilde yaptıklarını ve yaşadıklarını her gün birkaç cümle ile yazarak günlük tutabilirler.

● Evde herkese belirli sorumluluklar vererek aile içi görev dağılımında bir denge oluşturabilirsiniz. Örneğin, çiçekler hakkında bilgi edinmek ve bakımlarını üstlenmek hem keyifli hem öğretici bir süreç olacaktır.

● Birlikte tiyatroları inceleyebilir, çocuğunuzun yaş seviyesine uygun bir tiyatro oyununu tercih edebilirsiniz. 

● Açık havada kısa yürüyüşler ve hafif egzersizler yapmak hem tazelenmek hem de fiziksel gelişimi desteklemek için güzel bir fırsat olacaktır.

­

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Kahve Molası
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Kahve Molası
Kahve Molası Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close