İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:07 İkindi16:56 Akşam20:03 Yatsı21:34 İmsak04:22 Güneş05:59 İşrak06:39
Hava - Hava durumuParçalı Bulutlu 17°C Nem %68
Türkçe
18 Şevval 1445 27 Nisan 2024 Cumartesi
18 Şevval 1445
İşrak
06:39
Öğle
13:07
İkindi
16:56
Akşam
20:03
Yatsı
21:34
İmsak
04:22
Güneş
05:59
Giriş Yap

Kuzukulağı otunun faydaları

09.10.2023    |

Yetiştirmesi oldukça kolay olan Kuzukulağı otu, kimi yerlerde ekşi tadı sebebiyle acı ot şeklinde de bilinir.

A, B ve C vitaminleri açısından kuvvetli bir bitkidir. Bununla beraber aynı zamanda fosfor ve demir içerikleri açısından da çok zengindir.

Kuzukulağının Faydaları Nelerdir?

* Çok uzun zamandır cilt rahatsızlıklarında sık bir şekilde kullanılan bu bitki, bilhassa egzama, sedef ve çıban gibi cilt hastalıklarına çok yararlıdır. Bununla beraber cildin yüzeyinde bulunan hücreleri yeniler.

*  Kuzukulağı, idrar söktürücü özelliğiyle bilinir. Bununla beraber böbreklerin daha güzel bir şekilde çalışmasına destek olur. Bağırsakların normal şekilde çalışmasına yardımcı olan bu bitki, müshil etkisine sahiptir. Bu yüzden de kabızlık sorununu çözer.

* C vitaminin eksik olmasından kaynaklanan iskorbüt rahatsızlığının tedavisi açısından kuzukulağı, çok etkili olduğu uzmanlar tarafından belirtilmekte. İskorbüt rahatsızlığı tedavi edilmezse, diş dökülmesine ve ağız içi yarasına sebep olur.

* Çiğ bir şekilde tüketildiği zaman kan şekerini düşürür.

* Kuzukulağı tohumu, emziren kadınların anne sütünün artmasına katkı sağlar.

* Güneş yanığına çok iyi gelen bu ot, rahatlatan bir etkiye sahip. Bu faydanın görülebilmesi adına, körpe kuzukulağı yaprakları toplanarak ezilir ve lapası yapılır. Yanık olan bölgeye dış taraftan uygulanır.

* Kuzukulağı; soğuk algınlığı ve gribe karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Bağışıklığın sebep olduğu ateşin düşmesinde rolü büyüktür.

* Kanda bulunan yağı ve toksinleri temizleyip idrar yoluyla atar. Bu işlem esnasında mesane ve idrar yollarını da temizler. Kum ve taşın oluşmasını engeller.

* Adet düzensizliği sorunu bulunanlarda kanamanın düzene girmesine yardımcı olan bu bitki, ağrıları hafifletir.

Kuzukulağı Ne İşe Yarar?

Ekşi ya da acı ot şeklinde de adlandırılan kuzukulağı, C vitamini açısından çok zengin bir bitki. Kuzukulağı, vücudu güçlendirir. Bunun dışında diş eti sorunlarına iyi gelmektedir.

Birden fazla faydaya sahip olan kuzukulağı, özellikle cilt rahatsızlıklarına iyi gelmekte Egzama ve sedef gibi deri hastalıklarına birebir.

Kuzukulağı bağırsakları yumuşatarak, sindirim sisteminin düzgün çalışmasına olanak tanır. Müshil etkiye sahip olan bu bitki, kabızlığa iyi gelir. Kuzukulağı idrar söktüren etkisiyle böbrekleri çalıştırmaktadır.

Mide şişkinliğini gidermektedir. Kökü kaynatılarak içildiğinde tüm kaşıntıları giderir. Diş eti sorunlarına çok iyi gelen kuzukulağı bitkisi, aynı zamanda metabolizmayı güçlendirmektedir.

Kuzukulağının Zararları

Kuzukulağının tüketilmemesi gerektiği bazı durumlar da var. 

* Kişi gut rahatsızlığına sahipse, idrar yolları ve böbrekler ile alakalı bir sağlık sorunu yaşıyor ise ya da romatizmal hastalıklar bulunuyorsa kuzukulağını tüketmemek gerekir.

* Hamile olan kadınların kuzukulağı bitkisini tüketmeden önce uzman bir hekime danışması tavsiye edilir.

* Kronik ve ciddi bir rahatsızlığın bulunması durumunda, sürekli şekilde kullanılan ilaçlar ya da uygulanması gereken özel bir perhizin bulunması durumunda doktora danışmadan kullanmamak gerekir.

* İçermiş olduğu asitlerden ötürü çiğ şekilde çok tüketilmemesi gerekir.

* Aşırı tüketilmesiyle ishal problemine sebep olabilmektedir.

Her bitkide olduğu üzere kuzukulağı bitkisini de ölçülü tüketmek ve kullanmak önemlidir. Bazı durumlarda mutlaka doktora danışmak gereklidir.

­

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close