İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:08 İkindi16:54 Akşam19:56 Yatsı21:23 İmsak04:35 Güneş06:09 İşrak06:49
Hava - Hava durumuHafif Yağmurlu 13°C Nem %91
Türkçe
11 Şevval 1445 20 Nisan 2024 Cumartesi
11 Şevval 1445
İşrak
06:49
Öğle
13:08
İkindi
16:54
Akşam
19:56
Yatsı
21:23
İmsak
04:35
Güneş
06:09
Giriş Yap

İİT'ten Arakanlı mülteciler için özel kayıt teklifi

27.12.2016    |

İslam İşbirliği Teşkilatı Myanmar Özel Temsilcisi Hamid Albar, "Arakanlı Müslüman mültecileri sömürüden kurtarmak için özel bir kayıt sistemi geliştirilmeli" açıklamasında bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Myanmar Özel Temsilcisi, eski Malezya Dışişleri ve Savunma Bakanı Hamid Albar, Malezya'ya giriş yapan tüm Arakanlı Müslüman mültecilerin (Rohingyalar) kayıt altına alınması amacıyla özel bir sistem geliştirilmesi önerisinde bulundu.

Albar, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da yaptığı açıklamada, özel bir sistemle kayıt altına alınmaları halinde Malezya'da yaşayan Arakanlı Müslüman azınlığa istihdam ve eğitim imkanı sağlamada daha güvenilir verilerin elde edileceğini belirtti.

Hamid Albar Malezya'da Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) kimliğiyle kayıt altında olan 50 bin Arakanlı Müslüman mültecinin bulunduğunu, getirilecek yeni sistem sayesinde Arakanlı Müslümanların, ülkelerindeki sorunlar çözülünceye kadar Malezya'da uluslararası korumanın yanı sıra sağlık ve eğitim hizmeti alabileceğini söyledi.

Malezya'nın, Myanmar'ın Arakan eyaletinden kaçan Arakanlı Müslüman mültecilere kucak açtığını vurgulayan Albar, öte yandan ülkede Arakanlı Müslümanları sömürüden kurtaracak düzenli bir sistemin var olmadığını sözlerine ekledi.

Myanmar'ın Kuala Lumpur Büyükelçiliği, ülkede 100 bini kaçak olmak üzere 400 bin civarında Myanmarlı işçi bulunduğunu açıklamıştı.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da, Myanmar'ın Arakan eyaletinde yaşanan şiddet olaylarına tepki göstermek üzere Başbakan Necip Rezak'ın da katılımıyla protesto düzenlenmişti. Necip, burada yaptığı konuşmada, Myanmar hükümetine Arakanlılara yönelik soykırımın bir an önce sonlandırılması çağrısında bulunmuş, Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii'ye seslenerek "Yeter artık Arakanlıların yaşadıkları." ifadesini kullanmıştı.

Arakan eyaletinde son aylarda yaşanan şiddet olayları, nüfusunun çoğu Müslüman olan Malezya ve Endonezya başta olmak üzere Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) üyesi devletlerde endişeye yol açmıştı.
Dünya Bülteni

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close