İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:55 Akşam20:02 Yatsı21:32 İmsak04:24 Güneş06:00 İşrak06:41 Öğle13:07
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 19°C Nem %70
Türkçe
17 Şevval 1445 26 Nisan 2024 Cuma
17 Şevval 1445
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:02
Yatsı
21:32
İmsak
04:24
Güneş
06:00
İşrak
06:41
Giriş Yap

Yürüyüş fiziksel ve ruhsal sağlığı destekliyor

07.10.2020    |

Fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve teknolojideki gelişmelerle yaşam koşullarının kolaylaşmasının giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesine ve bunların toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığı arttı.

Son yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması ile 15 ve üzeri yaş nüfusta toplumun yüzde 42,4'ünün düşük, yüzde 33,1'inin orta, yüzde 24,4'ünün ise yüksek düzeyde fiziksel aktivite yaptığı tespit edildi.

Günlük oturarak ya da uzanarak harcanan zaman 15 yaş üzeri ortalamasının ise 379,3 dakika, 19 yaş üzeri ortalamasının da dakika 370,2 dakika olduğu saptandı.

Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırması (ilkokul 2. sınıflarda) sonuçlarında, hafta içinde öğrencilerin yüzde 21'inin dersleri dışındaki zamanlarda televizyon ve bilgisayar başında hiç zaman geçirmediği, yüzde 42,5'inin bir saat, yüzde 23,5'inin 2 saat, yüzde 12,7'sinin 3 ve üzerinde saat geçirdiği ortaya kondu. Hafta sonunda ise öğrencilerin yüzde 12,2'sinin hiç zaman geçirmezken, yüzde 17,9'nunu 1 saat, yüzde 28,3'ünün 2 saat, yüzde 41,6'sının 3 ve daha fazla zaman geçirdiği tespit edildi.

'Tempolu yürüyüş orta şiddetteki aktivitelerin en iyi örneklerinden biri'

Çeşitli çalışmalarla fiziksel olarak aktif olmayanlarda enfeksiyon görülme olasılığının düzenli fiziksel aktivite yapanlara göre daha fazla olduğunun belirlendiği vurgulanarak, salgın sürecinde güçlü bir bağışık sistemi oluşturmanın önemine işaret edildi.

Bağışıklık sistemini destekleyen önemli etmenlerden birinin de yeterli düzeyde fiziksel aktivite olduğunun altı çizildi.

Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika, 5-17 yaş grubu için ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması gerektiği belirtildi.

Yürüyüşün günlük aktivitelerin içine yerleştirilmeye çalışılmasına özen gösterilmesi gerektiği belirtilerek, yürüyüş yapmak için ayrıca bir alet veya özel hazırlık gerekmeği de anımsatıldı.

AA

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close