Singapur, Güneydoğu Asya’da 728 km2 lik yüzölçümüyle Yalova’dan daha küçük bir alana sahip. Bir ada ülkesi olan Singapur'un nüfusu 5.7 milyon. Kilolmetrekareye 7 bin 6 yüz küsur kişi düşen nüfus yoğunluğuyla Şişli’den daha kalabalık.
Dört tarafı denizlerle çevrili olan bu ülkede tropik muson iklimi hakim olduğundan yağış çok ama tatlı su kaynağı yok. Ülke su ihtiyacının bir kısmını ithal ediyor. Bu nedenle su israfına müsamaha göstermeyecek bir su yönetimi hayati öneme sahip.
Singapur, su yönetiminde şu sloganla hareket ediyor : "Suyun her damlası değerli, suya ihtiyatlı davranmalı." Bunun için üç temel stratejiye sahip; her damla suyu toplamak, işleyerek yeniden kullanmak, deniz suyunu içme suyuna dönüştürmek yani tuzdan arındırmak!
Ülke yağmur suyu hasadı, kullanılmış suların geri kazanılması, deniz suyunu tuzdan arıtma gibi teknolojik yaklaşımlarıyla dikkat çekiyor. Singapur günümüzde temiz su ihtiyacınının %30’dan fazlasını geri kazanılmış su ile, %40’a yakın bir kısmını ithal su ile, %20’ lik kısmını havza alanlarından hasat ile, %10’dan fazlasını ise deniz suyunu tuzdan arındırma ile karşılıyor. Ülkede geri kazanılmış su tabiri yerine daha ılımlı bir tabir olan “Yeni Su” tabiri kullanılıyor.
Singapur'un tüm su döngüsünü kurumsal olarak, Singapur Su İdaresi yönetiyor. Su İdaresinin faaliyetleri; su kaynaklarının korunması ve genişletilmesi, yağmur suyu yönetimi, tuzdan arındırma, talep yönetimi, havza yönetimi, halk eğitimi ve bilinçlendirme programları gibi suya dair pek çok konuyu kapsıyor. Singapur Su İdaresi suyu korumaya yönelik çok paydaşlı bütünsel yaklaşımla kapalı bir döngüde su yönetimi hedefine doğru ilerliyor.