İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak05:04 Güneş06:32 Öğle13:07 İkindi16:42 Akşam19:33 Yatsı20:55
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 22°C Nem %82
Türkçe
5 Rebi'ül-evvel 1446 8 Eylül 2024 Pazar
5 Rebi'ül-evvel 1446
İMSAK GÜNEŞ İŞRAK ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
05:04 06:32 07:09 13:07 16:42 19:33 20:55
Giriş Yap

Bayram günlerini nasıl değerlendirelim?

Özel Haber
Özel Haber
14.06.2024    |

Zilhicce ayının 10. Günü olan 16 Haziran Pazar günü itibarıyla Kurban Bayramı idrak edilecek.  Bayram nasıl karşılanmalı? Bayram günleri nasıl idrak edilmeli?

Hocamız, Gönül Dostumuz, Mürebbi’miz Mahmud Es’ad Coşan’ın, hadis-i şerifler ışığında bayramı en güzel şekilde idrak etmek üzere tavsiyelerini sizler için derledik.

Bayramda Neler Yapabiliriz?

1. Kurban Bayramı namazı ve her farz namaz sonrası tekbir getirilmelidir

Sabah namazını camide kılabiliriz. Bayram namazı için büyük bir camiye gidebiliriz. Tekbirler ise bayramın ilk günü olan Arefe günü başlar ve dördüncü günün ikindi namazına kadar devam eder.

2. Bayram günü temizlenmeye önem verilmelidir

Bayram günü erken kalkılır. Sabah gusül alınabilir, misvak kullanılabilir, güzel giyinilmelidir.

3. Namaza giderken tekbir getirilir dönüşte selam verilebilir

Bayram namazına giderken tekbirler getirilmeli, camiden dönüşte karşılaştığımız. mü’minlere güler yüzle selam verilmeli

4. Tatlı bir şey ve kurban eti yenilir

Mümkünse tek hurma yenir. Kurban kesecek olanların, kurban etinden yemek için bir şey yemeden namazdan sonra kurbanın kesilmesini beklemesi mendubtur.

5. Salatu selam getirilebilir, zikir ve dua edilebilir

Peygamber Efendimiz (SAS.)’e salatu selam getirilebilir. Zikir ve duada bulunulabilir.

6. Bayram ziyaretleşmeleri ve kabir ziyaretleri yapılabilir

Bayramda büyükler ve küçükler, uzaktaki aile bireyleri ve akrabalar ziyaret edilebilir. Aynı zamanda kabirlerin ziyaretleri de önemlidir.

7. Sadaka verilebilir, hayırlar yapılabilir

Hayır işleri insanı Allah’a yakınlaştırmak için bir yoldur. Sadaka verilebilir ve hayırlar yapılabilir.

“Bu özel günlerde yapılan dualar ve ibadetler, Müslümanlar için büyük önem taşır. Allahu Teâlâ, bu bayramı tüm İslam âlemine hayırlı ve mübarek eylesin. Dertli kardeşlerimizi dertlerinden, sıkıntıda olanları ise sıkıntılarından kurtarsın. Her türlü maddi ve manevi nimetlere kavuşmayı, gönüllerin muratlarına ermeyi ve ahirette cennet ve Cemalullah ile müşerref olmayı nasip eylesin.”

Bayramınız mübarek olsun.

­

 

 

 

 

© İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Kabe
Canlı Yayın
Şuan Canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
player image icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close