Efendimizin Geleceği Biliniyordu - 11.02.1992

Efendimizin Geleceği Biliniyordu - 11.02.1992
Eski kitaplarda Peygamber Efendimiz'le ilgili haberler mevcuttur. Eski kitapları da gönderen Allahu Teâlâ hazretleri olduğu için ileride şu vasıflara sahip bir peygamber gelecek diye eski kitapların içine birtakım pasajlar vardır. O pasajlarda, o cümlelerde, o paragraflarda Peygamber Efendimiz bildirilir. Kur'ân-ı Kerîm'de bu hususta Saff sûresinde ve Fetih sûresinde ve daha başka sûrelerde bilgi var. Fakat Kur'ân-ı Kerîm'den ayrı Tevrat'ta ve İncil'de bilgi var. Papazlar o eski kitapların o âyetlerini kendileri gösteriyorlar.
Biz de edebiyat fakültesinde talebeyken bizim Pakistanlı, Hintli Profesör Hamidullah Bey o âyetleri, o cümleleri getirip bize okutmuştu. Sonra Zeki Bendi Bey'in makalesi vardır, Kumran denilen Lut gölü kenarında bir mağarada eski metinler bulundu, Hıristiyanlığa ait, Yahudiliğe ait çok eski kitaplar. Yakılmasın, Romalılar tahrip etmesin diye saklanmış oraya mağaraya. Bu metinler bulundu ve bu metinlerin bir kısmını Amerika aldı, bir kısmı Ürdün müzelerinde, bir kısmı Vatikan'da, muhtelif yerlere alındı, incelendi. Buralarda Tevrat ve İncil'deki değişmelere işaret eden, Kur'ân-ı Kerîm'in haklı olduğunu gösteren malzeme var. Ve Kur'ân-ı Kerîm'in tasdikçisi durumunda bulunan vesikalar.
Bazı büyük papazlar, bazı büyük hıristiyan ve yahudi alimleri müslüman olmuşlardır, kendi kitaplarındaki müjdelerden dolayı. Peygamber Efendimiz gelmeden önce şu evsafta bir peygamber gelecek diye beklemişlerdir, Peygamber Efendimiz geldiği zaman ona tâbi olmuşlardır. Peygamber Efendimiz'in zamanından misal Selmânü'l-Fârisî hazretleridir.
Selmânü'l-Fârisî hazretleri İranlı bir aileden dünyaya geldikten sonra asil bir aileden, papazların yanında çeşitli illerde, ülkelerde gezdikten sonra, âhir zaman peygamberi Hicaz'da zuhur edecek diye onun gelmesini yakalamak, ona tâbi olmak, onu tanımak için Hicaz'a gelmiştir.
Yine Medine-i Münevvere'deki yahudi alimlerden Abdullah İbn Selâm, Tevrat'taki bilgilerden dolayı Peygamber Efendimiz'in hak peygamber olduğunu anlayarak müslüman olmuştur. Bu misaller eski kitaplarda Peygamber Efendimiz'le ilgili malzemenin olmasına en büyük delil. Çünkü o eski kitapları da biz uydurmuş olamazdık ya, eski kitaplar bizden önce mevcut muhtelif kültür sahalarında.
Hatta Islam My Choice diye bir kitap neşretmiş Begüm Ayşe Beveli Vakfı Pakistan'da. Orada bazı Hint kaynaklarında, eski Hint dinlerinin kitaplarından fotoğraflar veriyor, sayfa fotoğrafları. Orada Peygamber Efendimiz'in geleceğine dair cümleler var. Eski Hint kitaplarında, eski İran dînî metinlerinde, Hz. Peygamber'in yaşadığı çağlardan önce yeryüzünde mevcut bulunan dinlerin kitaplarında onunla ilgili metinler fotokopileri ve tercümeleri var.
Demek ki Tevrat'ta, İncil'de, eski İran metinlerinde, Hint metinlerinde Peygamber Efendimiz'in geleceğine dair müjdeler var. Kur'ân-ı Kerîm'de de bunlara işaret ediliyor. Mesela;
Ve iz kâle Îseb'nü Meryeme yâ benî İsrâîle innî resûlullâhi ileyküm musaddikan limâ beyne yedeyye mine't- Tevrâti ve mübeşşiren bi-resûlin ye'tî min ba'dî ismühû Ahmed.
İlerde Ahmed adında bir peygamber gelecek diye İncil'de bir âyetin olduğunu, Hz. İsa'nın böyle buyurduğunu Saff sûresi beyan ediyor.
Hakikaten de İncil'de böyle bir âyet vardır. Hamidullah Bey bize İncil'den getirip göstermişti. Ve bu âyet sebebiyle nice papazlar, o şahıs Peygamber Efendimiz'dir diye… Paraklit diye tercümesi yapılmış, İncil'in indiği asıl metin elimizde değil, tercümeleri elimizde. O tercümelerde asıl kelimenin mukabili olan tercüme kelimeler var. Ama o kelimeler de yine Peygamber Efendimiz'i gösterdiği papazlar tarafından ifade edilmiş ve onların müslüman olmasını sağlamıştır.
Efendimizin Yahudilere
Tebliği Abdullah İbni
Ecdadımızın İslama
Girişi - 11.02.1992
