İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Yatsı21:34 İmsak04:22 Güneş05:59 İşrak06:39 Öğle13:07 İkindi16:56 Akşam20:03
Hava - Hava durumuParçalı Bulutlu 15°C Nem %74
Türkçe
19 Şevval 1445 27 Nisan 2024 Cumartesi
19 Şevval 1445
Akşam
20:03
Yatsı
21:34
İmsak
04:22
Güneş
05:59
İşrak
06:39
Öğle
13:07
İkindi
16:56
Giriş Yap

Başarılı insanların uyguladığı 10 yaşam rutini

27.11.2023    |

Okulda üstün yetenekli çocuklar, doğuştan yetenekli sporcular ve müzik dahisi olan kişiler toplumda takdir edilir. Ancak başarıya ulaşmak için her şeyiyle harika bir çocuk olmaya gerek yok.  Bazı adımlar başarı ve yeteneği getiriyor.

Psikolog Adam Grant, başarılı insanlar üzerine yaptığı incelemeyle onların  her gün uyguladığı 10 yaşam değişikliğini şöyle sıralıyor:

1- Konfor alanından çıkarlar

Sadece öğrenmeye çalışmak yerine, insanlar kendilerini konfor alanından çıkararak rahatsız hissetmeyi hedeflemeli. Rahatsızlığın peşinden gitmek bireyleri gelişme yolunda daha hızlı bir yola sokar. Dolayısıyla, bir şeyi doğru yapmayı hedefleyenlerin ilk aşamalarda doğru yapıp yapmadığını sürekli sorgulaması gerekir.

2- Hata limiti koyarlar

Deneme yanılmayı teşvik etmek için, önce günde veya haftada yapılabilecek minimum hata sayısına yönelik bir hedef belirlenmeli. Tökezlemek zaten önceden planlanırsa, bireyler bunun hakkında daha az düşünür ve daha çok kendini geliştirilir.

3- Geri bildirim değil tavsiye isterler

Geri bildirimle geriye dönük oldukları için geçmişteki olumsuz bir eylem insanların eleştirmesine yol açarken olumlu bir geri dönüş almak desteklenmeyi sağlar. Oysa tavsiye ileriye dönüktür. Bu da insanları size mentörlük yapmaya ve hata yapmadan harekete geçmeye yönlendirir. Basit bir soru sorarak eleştirenlerin veya onaylayanların daha çok kişisel bir yardımcı gibi yaklaşması sağlanabilir. Bu noktada "Bir dahaki sefere bunu nasıl daha iyi yapabilirim" demek tavsiye almak için yeterli bir soru.

4- Hangi kaynaklara güveneceklerini bilirler

Hangi bilgilerin alınmaya değer olduğuna ve hangilerinin filtrelenmesi gerektiğine karar verilmeli. Başarılı olmak isteyen bireyler, bu konuda uzman olduğunu düşündüğü, kendisini iyi tanıdığına inandığı ve onun için en iyisini isteyen kişileri dinlemeli.

5- Mükemmellik değil, başarı ararlar

İlerleme, her kusurun ortadan kaldırılmasından değil, yüksek standartların korunmasından gelir. Bu yüzden kabul edilebilecek yahut yok sayılabilecek bazı eksiklikler belirlenmeli. Gerçekten en iyi performansa nerede ihtiyaç olunduğu ve hangi işe oldukça iyi demenin yeterli olabileceği öngörülmeli. Günün sonunda kendinize şu soruyu sormalısınız: İşinizi daha iyi hale getirdiniz mi?

6- Kendi kendilerinin yargıcı olurlar

Bir şeyi dünyaya yaymadan önce kişi, bu işin onu iyi temsil edip etmediğini değerlendirmeli. Eğer insanlara gösterdiğiniz tek iş bu olsaydı, bununla sevinç duyar mıydınız?

7- İşler sarpa sarınca ilerleyebilmek için geri çekilirler

Çıkmaza girilirse geri dönüp yeni bir yol bulmanın zamanı gelmiş demek. Bu, kulağa çalışmaların gerilemesi gibi gelse de genellikle ilerlemeye giden yolu bulmanın tek yolu olarak değerlendirilmeli.

8- Öğrenmek istediklerini öğretirler

Bir şeyi öğrenmenin en iyi yolu onu öğretmek denilebilir. Birçok kişi bir konuyu başkasına anlattıktan sonra daha iyi anlar ve açıklamak için zaman ayırdığınızda daha iyi hatırlar. Bu, her bireyin farklı bir beceri veya bilgi öğrettiği gruplar halinde yapılabilir.

9- Görmezden gelinen insanlara kapı açarlar

Başarılı kişiler, sadece üstün yetenekli öğrencilere veya yüksek potansiyele sahip çalışanlara değil, herkese yatırım yapar ve herkes için fırsatlar sağlayan bir sistem oluştururlar. İyi bir sistem, etkin olmayanlara ve yeteneklerini hemen açığa çıkaramayanlara ne kadar ilerlediklerini gösterme imkanı verir.

10- Zihinlerinde zaman yolculuğu yaparlar

İlerlemeyi takdir etmekte zorlananlar, başardıklarını fark edebilmek için geçmişteki halinin şu ana kadar kat ettiği yolu nasıl göreceğini düşünmeli. Eğer beş yıl önce şimdi neyi başardığınızı bilseydiniz, ne kadar mutluluk duyardınız?

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Okudukça
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Okudukça
Okudukça Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close