Efendimiz Habibullahtır - 10.10.1989

Efendimiz Habibullahtır - 10.10.1989
Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem hazretleri, İbn Mes'ûd radıyallahu anh'ın rivayet eylediğine göre, ashâbının beklediği bir sırada onların yanına yaklaştı, konuştuklarını görünce neler konuştuklarını dinlemek üzere durakladı.
Onların yanına Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem hazretleri yaklaştı da buyurdu ki;
"Sizin sözlerinizi, hayretlerinizi, gıptalarınızı duydum, dinledim. Doğru, Allahu Teâlâ hazretleri İbrahim aleyhisselam'ı halîlullah edindi, dost edindi. Musa aleyhisselam'ı neciyyullah eyledi. İsa aleyhisselam'ı ruhullah eyledi. Âdem aleyhisselam'ı safiyyullah eyledi. Allah onları seçmiş. Agâh olun, dikkat edin ki bende habîbullahım. Lâ fahra. 'Övünmek için değil, gerçeği bildirmek için söylüyorum.' Allahu Teâlâ hazretleri beni kendisine habib eyledi, sevgili kulu eyledi, kıyamet günü Livâü'l-hamd'i, hamd sancağını taşıyacağım. Cümle Peygamberler o sancağın altında, sıddıklar, şehitler, salihler, müminler o sancağın altında haşr u cem olacaklar, onun peşinden gidecekler."
Cennetin kapısına geldiği zaman, [cennetin kapısının] açılması emrolunduğu zaman, cennetin bekçisi Rıdvan;
Men ente? "Kimsin sen?" diye sorunca [ve] onun Muhammed-i Mustafâ olduğu kendisine bildirilince;
Bi-ke ümirtü en lâ eftaha kableke. "Yâ Resûlallah! Soruşumun sebebini mazur gör, senden önce başka kimseye, şu cennetin kapısını açmamakla emrolunmuştum. Onun için soruyorum. Buyur yâ Resûlallah!" diyecek.
Peygamber Efendimiz; "Övünme yok." diyor. "Livâü-l-hamd'i taşıyacağım, övünme yok! İlk şefaat edecek olan benim, övünme yok! Cennet kapısını ilk çalacak olan benim, övünme yok! Rabbim beni beraberimdeki mü'minlerle, dünyada insanların gözlerinin hor hakir gördüğü boynu bükük fakirlerle cennete dahil edecek, övünme yok! Evvelkilerin, sonrakilerin ekremiyim, eşrefiyim, en asiliyim, övünme yok!" diye Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem kendi dilinden bize kendi evsâfını beyan eylemiştir.
Efendimizi Herkesten
Çok Sevmek -
Efendimize Yahudilerin
İman Etmesi -
